Centrál končí s promítáním, prozatím

Provozovatel hradeckého artkina Centrál - sdružení Pro-Centrál - dostal v pátek výpověď z nájmu od města Hradec Králové. Důvodem výpovědi bylo porušení nájemní smlouvy. Uvedl to Český rozhlas Hradec Králové. Poslední film tak bude k vidění v sobotu 30. června. Na jak dlouho kino oněmí není zatím jasné.

I když jsme nedávno informovali o tom, že město podalo sdružení pomocnou ruku a poskytlo mu odstupné ve výši 2,57 milionu korun, situace se začíná vyvíjet jinak. Původně bylo v plánu, že za vysoké odstupné převede sdružení promítací techniku na město. Nyní to už tak ale nevypadá."Nechystám žádný program a končit budou i lidé. Problém je ale s technikou, kterou máme v majetku a bohužel ji nemůžeme darovat nebo převést, protože by se jednalo o vyvedení majetku a tím o trestný čin," vysvětluje komplikace v MF Dnes Leoš Kučera, dosavadní šéf kina. Dluh současného provozovatele odhaduje Kučera na 3,6 milionu korun.
Pro-Central s výpovědí ze strany města údajně nesouhlasí a chce podle Českého rozhlasu po radnici vrátit zpět finance, které dalo do investic v kině. Z těchto peněz by se poté uspokojili věřitelé kina.
Nově nastupující šéf kina Petr Vítek přiznává, že zavřeno bude minimálně dva měsíce. "Nepředpokládám, že se nám to podaří rozjet v červenci, a velmi nahnuté je to i se srpnem. Jsem pesimista a měl bych strašně velkou radost, kdybychom kino mohli provozovat od 1. září," uvedl Vítek pro MF Dnes.
Mezi věřiteli kina Centrál jsou bohužel mimojiné i poskytovatelé filmů. Budoucí šéf kina se tedy obává, že než se vyřeší tahanice kolem financí, kinu Centrál nikdo filmy dodávat nebude.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme