Štítky: | startovací byty | byty |

Město nabízí startovací byty k pronájmu. Jejich počet se do konce roku ještě navýší

Startovací byty budou mít nové nájemce.
Startovací byty budou mít nové nájemce. | autor: MMHK

Hradec Králové opět vyhlašuje výběrové řízení na pronájem startovacích bytů. Uvolněných bytů k okamžitému nájmu je aktuálně 14, a to s dispozicí 1+kk a 2+kk. Dalších 16 bytů by se mohlo uvolnit do konce letošního roku, počet se ale ještě může změnit. Žádosti o pronájem bytů se zvýhodněným nájemným bude možné podávat od poloviny dubna do 20. května. Ze žadatelů, kteří splní veškeré podmínky, budou nájemníci vybráni losováním. To proběhne veřejně 27. května v 15 hodin ve velkém sále Adalbertina.

„Po startovacích bytech je vždy vysoká poptávka. Jedná se o typ bydlení se zvýhodněným nájemným, a to navíc v příjemných lokalitách města, kde je pohodlná dostupnost jak do centra, tak i do přírody. Obzvlášť v dnešní době, kdy se komerční nájmy drží vysoko a bytů je nedostatek, je možnost startovacích bytů velkým přínosem. A je i snahou města, abychom naše obyvatele podpořili, případně rozšířili řady hradeckých občanů,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast majetku města Pavel Vrbický.

Žadatelem o startovací byt může být jen osoba, která k datu podání žádosti nedosáhla věku 32 let, má v Hradci Králové trvalý pobyt nebo je zde zaměstnána a nevlastní byt ani jinou nemovitost určenou k bydlení. „Žadatel zároveň nesmí být dlužníkem města nebo jím zřízených organizací. Také musí být zaměstnán více než šest měsíců před podáním žádosti. Každý uchazeč o startovací byt může podat pouze jednu žádost, manželé nebo registrovaní partneři jsou považování za jednoho uchazeče,“ doplňuje náměstek Vrbický.

Město má zatím k dispozici 14 uvolněných bytů (sedm bytů 1+kk a sedm bytů 2+kk), do kterých se budou moci první nájemníci nastěhovat během letních prázdnin. Dalších 16 bytů by se mohlo uvolnit do konce letošního roku, jejich počet se ale může změnit. „Stávajícím nájemníkům má vypršet standardní tříletá smlouva. V odůvodněných případech ale mohou někteří požádat o její prodloužení o jeden rok,“ doplňuje náměstek Vrbický. Startovací byty o velikosti 1+kk a 2+kk jsou ve Svatojánské ulici čp. 682 a 683, dále Ve Stromovce čp. 718 a 719 a byty s dispozicí 1+kk jsou také v ulici Pod Zámečkem čp. 1835, 1836 a 1837. Nájemné v těchto startovacích bytech je ve výši 90 korun za metr čtvereční za měsíc.

Další informace a formulář s žádostí budou k dispozici ode dne zveřejnění výzvy na úřední desce, zhruba v polovině dubna, na odboru správy majetku města v pravém křídle budovy magistrátu v kanceláři č. 204. Dostupné budou také na webových stránkách města i na úřední desce. Na těchto místech budou postupně doplněny také další informace k výběrovému řízení včetně možnosti prohlídek bytů. Vyplněné žádosti budou přijímány v termínu ode dne zveřejnění, přibližně v polovině dubna, až do 20. května do 17 hodin na podatelně magistrátu města nebo poštou.

Veřejné losování v květnu

Veřejné losování proběhne 27. května od 15 hodin a bude provedeno zástupcem odboru interního auditu a kontroly ve velkém sále Adalbertina. Účast na losování není povinná. Vylosovaným žadatelům budou volné byty nabídnuty v pořadí, ve kterém budou vylosováni. Vítězný uchazeč bude mít možnost si konkrétní byt prohlédnout, a pak sdělit odboru správy majetku města, zda na něj chce uzavřít nájemní smlouvu. V případě jeho nezájmu, bude osloven další vylosovaný v pořadí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Nová bytová rezidence se začne stavět v ulici Na Střezině

Už několik týdnů leží pokácené stromy na zelené ploše v hradecké ulici Na Střezině. V létě se na pozemku nedaleko Gočárova okruhu začne stavět Rezidence U Sadů. Investor slibuje, že zeleň nahradí a že u bytového domu vznikne i příjemné místo pro relaxaci. Nové developerské…
Čtěte více

Kolem Piletického potoka by mohly vyrůst byty, obchody i školka

Moderní čtvrť pro více než dva a půl tisíce obyvatel, malé obchody a služby nebo mateřská škola. I tak by mohla podle vypracovaných studií v budoucnu vypadat nová čtvrť v lokalitě Severní zóna, která je plánována v návaznosti na protipovodňové úpravy a revitalizaci Piletického…
Čtěte více

Město chce díky spolupráci s vlastníky bytů pomoci lidem bez bydlení

Hradec spouští nový projekt na podporu rozvoje bydlení. Jeho cílem je poskytnout více možností nájemního bydlení ve městě, a to navíc v úzké spolupráci se soukromými vlastníky bytů. Rada města schválila aktualizovaný Koncept rozvoje bydlení se sociálním charakterem, který se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme