Štítky: | Kultura | Knihovna města |

Knihovna se začne stěhovat a omezí svůj provoz

Nové prostory pro knihovnu vznikly v budově bývalého Vertexu
Nové prostory pro knihovnu vznikly v budově bývalého Vertexu

Knihovna města Hradce Králové se konečně začíná stěhovat do nových prostor ve Wonkově ulici.

V nové budově, v Centru celoživotního vzdělávání, se její provoz naplno spustí v březnu příštího roku. Do té doby musí pracovníci zajistit složitý přesun nejen knihovního fondu. Se stěhováním souvisí i uzavírky některých provozů knihovny. Na konci tohoto prosince se na příklad uzavře ústřední půjčovna, hudební knihovna anebo pobočka pro děti na Eliščině nábřeží. 

"Z důvodů stěhování Knihovny města Hradce Králové do nového sídla ve Wonkově ulici bude k 21. prosinci 2012 ukončen provoz následujících půjčoven Ústřední půjčovna, Čítárna, Informační středisko, Zvuková knihovna a Přednáškový sál na adrese Tomkova 177. Dále pak Hudební knihovna – Půjčovna a studovna, Poslechové studio, Informační pracoviště na adrese Tomkova 620. A také pobočka Eliščino nábřeží – půjčovna pro děti na adrese Eliščino nábřeží 626," vyjmenovala Vladimíra Svobodová, mluvčí zdejší městské knihovny.  

Zmíněná pracoviště se brzy přestěhují do nové knihovny v objektu bývalé továrny Vertex. "Prosíme čtenáře, aby neváhali využívat naše ostatní pobočky. Jejich přehled s kontaktními údaji a otevírací dobou najdou na našem webu v záložce s názvem Půjčovny," doplnila ještě Svobodová.  

Mluvčí knihovny také ujistila, že k využití služeb těchto poboček stačí stávající čtenářský průkaz a čtenářům nebude účtován žádný další poplatek.

Datum otevření nových prostor knihovny zatím není přesně stanoveno.

O rekonstrukci a nových prostorách knihovny si můžete přečíst také zde:

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Letošní rok bude Hradcem hýbat kultura, město čekají i nové akce

Vedení města Hradce uskutečnilo během ledna pracovní jednání s více než třiceti pořadateli velkých kulturních akcí. Návštěvníky v celém letošním roce čeká pestrý program a více než pět desítek velkolepých událostí. Kromě tradičních akcí jako jsou divadelní Regiony, Rock for…
Čtěte více

Knihomoly určitě potěší novinka hradecké knihovny. Výdejní box jim čtivo vydá kdykoliv

Knihovna města Hradce Králové připravila pro své čtenáře novou službu, využívat bude možné tzv. knížkomat neboli výdejní box. Jedná se o samoobslužné zařízení, do kterého pracovníci knihovny připraví knihy, noty, CD, DVD a další věci k vypůjčení podle objednávky čtenáře.…
Čtěte více

Městská knihovna se otevírá, v Kuklenách nabídne zrekonstruovaný interiér

Od pondělí se znovu otevře městská knihovna i všechny její pobočky v Hradci Králové, kromě té v Březhradu. Otevření je možné za splnění následujících podmínek: maximálně 1 osoba na 15 m2, udržování rozestupů, ochrana respirátory a dezinfekce rukou při vstupu. Návštěvníci se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme