Štítky: | Kultura | Knihovna města |

Práce na nové knihovně jdou do finále

Březen 2013 bude v Hradci Králové nejen měsícem knihy, ale i měsícem nové knihovny. Právě v březnu 2013 by se totiž měly poprvé otevřít brány nové knihovny v bývalém objektu Vertex ve Wonkově ulici. Architektonicky výjimečnou stavbu dozdobí během podzimu interiér a závěrečnou tečkou bude stěhování knižního fondu včetně uvedení budovy do provozu.

Jak uvedla tisková mluvčí magistrátu Magdalena Vlčková, v minulých týdnech prošla budova po stavební části úspěšnou kolaudací. Prázdné prostory nyní čeká vybavení interiéru. Původně již tyto práce měly být v plném proudu a knihovna měla být předána letos na podzim, dojde však k mírnému zdržení. "Příčinou bylo opakování výběrového řízení na dodavatele interiéru, protože bylo nutno dopracovat dokumentaci nábytku a přepracovat požární posouzení objektu. Vítěz opakovaného tendru ale odstoupil, a město muselo zahájit jednání s druhým dodavatelem v pořadí," uvedla Vlčková. Jak dodala, k podpisu smlouvy s novým subjektem by mělo dojít po nutných administrativních úkonech v těchto dnech. Interiér obsahuje velké množství atypických částí, což klade vysoké nároky na dodavatele.

Vedení knihovny hodlá volný čas využít přípravě stěhování a dalším pracem. „Získali jsme trochu času navíc, abychom mohli pracovat na věcech souvisejících se stěhováním. Připravujeme pro naše uživatele nové služby a nový režim provozu. Reálnou podobu dostává zcela nová vizuální tvář knihovny. Vzniká moderní web, originální logo naší instituce, pracujeme na informačních a propagačních materiálech,“ říká ředitelka Knihovny města Hradce Králové Barbora Čižinská.

Přestavba bývalé továrny Vertex na knihovnu bude stát město bezmála 197 milionů korun, z toho 135,5 milionů korun je kryto z dotace Evropské unie, zbylých 61,5 milionu korun bude hradit město Hradec Králové ze svého rozpočtu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Letošní rok bude Hradcem hýbat kultura, město čekají i nové akce

Vedení města Hradce uskutečnilo během ledna pracovní jednání s více než třiceti pořadateli velkých kulturních akcí. Návštěvníky v celém letošním roce čeká pestrý program a více než pět desítek velkolepých událostí. Kromě tradičních akcí jako jsou divadelní Regiony, Rock for…
Čtěte více

Knihomoly určitě potěší novinka hradecké knihovny. Výdejní box jim čtivo vydá kdykoliv

Knihovna města Hradce Králové připravila pro své čtenáře novou službu, využívat bude možné tzv. knížkomat neboli výdejní box. Jedná se o samoobslužné zařízení, do kterého pracovníci knihovny připraví knihy, noty, CD, DVD a další věci k vypůjčení podle objednávky čtenáře.…
Čtěte více

Městská knihovna se otevírá, v Kuklenách nabídne zrekonstruovaný interiér

Od pondělí se znovu otevře městská knihovna i všechny její pobočky v Hradci Králové, kromě té v Březhradu. Otevření je možné za splnění následujících podmínek: maximálně 1 osoba na 15 m2, udržování rozestupů, ochrana respirátory a dezinfekce rukou při vstupu. Návštěvníci se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme