Štítky: | Magistrát |

Hradec vyhrál milion, pořídilo se za něj vybavení hřišť i interaktivní mapa

Ilustrační foto | Zdroj: Archiv
Ilustrační foto | Zdroj: Archiv

Milion korun získalo vloni město Hradec Králové za vítězství v soutěži Obec přátelská rodině. Dotace, kterou s prvenstvím v soutěži město dostalo, stihlo podle podmínek poskytujícího ministerstva sociálních věcí proměnit v konkrétní projekty, jež už slouží nejen královéhradecké veřejnosti. 

První místo v celostátní soutěži Obec přátelská rodině obsadil v loňském roce spolu s jihočeskou metropolí i Hradec Králové. Na vrchol žebříčku si Hradec sáhnul už v roce 2009, avšak loňské vítězství bylo postaveno na zcela jiných soutěžních podmínkách.

Přesto se Hradci podařilo opět uspět a městu byla ministerstvem na účet připsána částka jeden milion korun. Podmínkou využití těchto peněz bylo i vyúčtování konkrétních projektů uskutečněných v loňském roce.

Závěrečný účet město ministerstvu poslalo v minulých dnech. Za téměř sto tisíc korun město pořídilo posilovací stroje v parku Háječek, které veřejnost využívá od září loňského roku,“ uvedl jeden z mnoha konkrétních příkladů využití dotace Marek Šimůnek, vedoucí odboru sociálních věcí magistrátu.

Ani dětská hřiště nezůstala stranou, konkrétně to, které mohou děti využívat u základní a mateřské školy Štefcova. „Zde byla nainstalována multifunkční herní sestava. Jde v podstatě o věž se skluzavkou, houpačkou a stěnou na lezení ve tvaru domečku,“ popsal nové herní prvky sloužící dětem od září Marek Šimůnek.

Nejen herní prvky a vybavení hřišť, ale i vybavení pro příměstský tábor pro téměř pět set dětí nebo podpora celodenních akcí pro celou rodinu, kterým byl mimo jiné květnový Den rodiny, Festival sociálních služeb konaný v červnu a rovněž tradiční podzimní akce Martin na bílém koni.

Za zbývající peníze radnice v loňském roce také vytvořila nedávno spuštěnou mapu Bezbariérový Hradec nebo vytiskla manuál ke kurzům Internet pro seniory, jejichž obliba stále roste. „Díky výhře jsme mohli vydat také několik propagačních materiálů a natočit 14 medailonů o tom, Jak se žije rodinám v Hradci Králové. Příběhy jsou k vidění na webových stránkách města,“ doplnila výčet aktivit financovaných z výhry náměstkyně primátora Anna Maclová.

(Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více

V Hradci se zřejmě začne za parkování platit i na sídlištích. Radnice zvažuje v systému velké změny

Placené parkování v Hradci Králové až na malé výjimky dosud nepřekročilo hranici Gočárova silničního okruhu. Ale to by se v budoucnu mělo změnit. Možná už příští rok se za parkování začne platit v Malšovicích, na Moravském, Slezském i Pražském Předměstí. Podle radnice mnoho…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme