Štítky: | Magistrát | rodina |

Hradec Králové je přátelský k rodinám a dostane za to milion

Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac
Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac

Hradec Králové byl opět oceněn jako Obec přátelská rodině a za svou "přátelskost" dostane město do své kasy rovný jeden milion. 

Spolu s jihočeskou metropolí se Hradec Králové umístil na prvním místě celostátní soutěže. Na vrchol žebříčku si Hradec sáhnul už podruhé, poprvé to bylo v roce 2009. 

Letošní vítězství bylo oproti předchozímu postaveno na zcela jiných soutěžních podmínkách, přesto se Hradci podařilo opět uspět a do rozpočtu si připsat díky vítězství i částku jeden milion korun, uvedla to tisková mluvčí za Magistrát města Hradec Králové Magdalena Vlčková. 

Ocení v úterý převzala náměstkyně primátora Anna Maclová. „Dalšími aktivitami hodláme posílit soudržnost rodin a jejich stabilizaci v Hradci Králové. Rádi bychom posilovali i nadále mezigenerační dialog, vytvářeli další možnosti pro volnočasové aktivity celých rodin. Nápadů máme celou řadu. Jsme rádi, že díky vítězství v této soutěži získáme na realizaci alespoň některých potřebné finance,“ dodala Anna Maclová po převzetí ceny. 

Hradec Králové se pyšní již mnoha jinými oceněními a nyní má na svém kontě i vítězství v soutěži Obec přátelská rodině, kterou pořádá Ministerstvo práce a sociálních věcí. "Hradec Králové věnuje dlouhodobě pozornost rodině a dobrému prorodinnému klimatu, což se promítlo v ocenění, které město za své počiny obdrželo. V roce 2009 získalo cenu Obec přátelská rodině, o rok později se stalo městem s nejlepší kvalitou života a rok poté byl Hradec Králové městem s vynikající sociální situací," uvedla náměstkyně Maclová. 

Ocenění v soutěži je jistě hezké a město se má čím chlubit, co se ale bude v oblasti péče o rodiny v Hradci Králové dít dál?

„Zřizujeme městské jesle, podporujeme širokou síť sociálních služeb, disponujeme otevřenými hřišti pro veřejnost. Zajišťujeme vítání nových občánků města a další aktivity podporující královéhradecké rodiny v nejrůznějších oblastech. Například v sociální, školské, kulturní, ale i sportovní. Snažíme se podporovat i počítačovou gramotnost seniorů,“ uvedla výčet několika namátkových příkladů aktivity města Anna Maclová. 

Podle mluvčí chce město propagovat úspěšné královéhradecké rodiny, které mohou být příkladem ostatním obyvatelům města. Jak přesně by taková propagace měla vypadat radnice zatím nezveřejnila. 

Podělte se s námi o své zkušenosti s péčí města o rodiny, napište nám svůj názor do dikuze pod článkem nebo na Facebook Hradeckrálové.CZ.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více

V Hradci se zřejmě začne za parkování platit i na sídlištích. Radnice zvažuje v systému velké změny

Placené parkování v Hradci Králové až na malé výjimky dosud nepřekročilo hranici Gočárova silničního okruhu. Ale to by se v budoucnu mělo změnit. Možná už příští rok se za parkování začne platit v Malšovicích, na Moravském, Slezském i Pražském Předměstí. Podle radnice mnoho…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme