Štítky: | Centrál | kino |

Hradec má opět artové kino pro veřejnost

Program filmového klubu | Autor: Bio Central
Program filmového klubu | Autor: Bio Central

Příznivci snímků s označením "art" se mohou radovat! Od příštího úterý se k životu probouzí hradecká artová filmová scéna. Akorát, že se nebude promítat v kině Centrál. Od úterý 13. listopadu se totiž spouští „staronový“ filmový klub v prostorách zdejší univerzity.

Akademický filmový klub na univerzitě funguje už pár let, jeho zakladatelem je Petr Vítek, který je mimo jiné budoucím provozovatelem kina Centrál. Vítek založil nové sdružení - Bio Central – a nyní usiluje o převzetí a znovuotevření kina Cetrál, více se dočtete v článcích níže.

Petr Vítek se s týmem univerzitních studentů a pedagogů podílí na organizaci filmového klubu, který svou činnosti spouští už příští týden. „V minulých letech byl filmový klub určen především studentům a pedagogům Univerzity Hradec Králové, nyní bude otevřen i veřejnosti,“ popsal své a univerzitní záměry Petr Vítek.

Vítek také doplnil, že Akademický filmový klub se zaměřuje na milovníky kinematografie, kteří se nejen rádi podívají na dobrý film, ale také si o něm rádi popovídají a dozví se zajímavé informace o jeho tvůrcích. „Filmový klub bude členěn do tématických bloků. První blok poběží do konce tohoto roku a představí se v něm režisér Stanley Kubrick. V chronologickém sledu budou postupně promítány nesmrtelné snímky jako: Lolita, 2001: Vesmírná odysea, Mechanický pomeranč, Barry Lyndon, Osvícení. Třešničkou na dortu bude závěrečný dokument Stanley Kubrick: Život v obrazech,“ informuje Petr Vítek z Bio Central.

Od příštího úterý (13. listopadu) se tak náročnější divák může od 20 hodin usadit v aule budovy společné výuky Univerzity Hradec Králové a vychutnat si pravidelné úterní filmy od režiséra Kubricka. Vstupné bude činit symbolických 50 korun pro veřejnost, 30 korun pro studenty. „Oproti běžným představením budou projekce obohaceny o zajímavé lektorské úvody. Úvodní přednášky se ujme filmový kritik Vladimír Hendrich,“ poznamenal Vítek. Věří, že filmový klub na univerzitě bude příjemnou alternativou pro náročného diváka, kterému chybí provoz jediného královéhradeckého kamenného kina.

Dění kolem kina Cetrál můžete komentovat na našem fóru.

Historii kauzy kolem kina Centrál mapujeme v těchto článcích:


Soubory ke stažení


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
8.11.2012 23:24
Freddy (neregistrovaný)
Kučera
nemáte někdo info, co se děje s exnáměstkem Kučerou, kterému šlo jen o blaho kina a města a teď potápí město i kino, hlavně aby na něj nevyplavala nějaká špína? Nějak zmizel z obrazu.
8.11.2012 23:35
Freddy (neregistrovaný)
RE: Kučera
tak jsem si to našel sám, není to až tak složité, stačí kouknout na fejsbůk. Pokud to někoho zajímá, tak p. Kučera se vrátil k novinařině a dělá editora novin 5+2.
tak si nejsem jistý, pane Babiši, že zpravodajství v této kauze bude v 5+2 zrovna objektivní. Ale o objektivitu vašich novin jsem si nikdy nedělal iluze. Stejně budou jen do voleb.
Ale třeba zase pan Kučera pustí nějakou zprávičku ze zákulisí dění ve městě. No jsem zvědav, jestli promluví.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Poslední víkend v roce nabídne kulturu a novoroční ohňostroj

Co v Hradci Králové podniknout o silvestrovském víkendu? Spolehnout se budeme muset na obvyklý program hradeckých divadel, kin, muzeí, filharmonie či hvězdárny. Na hradeckém zimním stadionu si může dnes i zítra zabruslit veřejnost. Na neděli je v plánu na Velkém náměstí tradiční…
Čtěte více

Podchod u Centrálu by se letos mohl dočkat významných oprav

Podchod u Centrálu by se letos mohl dočkat rekonstrukce. V minulých letech se opravovaly pouze schodišťové přístřešky, jinak zůstalo vše při starém. Podchod vede pod Střeleckou ulicí už téměř 50 let. Navrhl ho architekt Karel Schmied. Letos by do něj radnice chtěla investovat…
Čtěte více

Letní kino Širák zahájí sezonu s Frediem Mercurym

Tuto sezónu zahájí letní kino Širák v Hradci Králové hudebním filmem Bohemian Rapsody. Promítat se bude ve středu 5. června ve 21:30. Diváci v letním kině u řeky Orlice uvidí během tří měsíců na pět desítek filmů. Pravidelné promítání skončí na konci srpna. Návštěvnost kina…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme