Kino Centrál povede Vítek, město oddlužilo Pro-Centrál

Kino Centrál bude v Hradci Králové fungovat i nadále. Místo zadluženého sdružení Pro-Centrál, které kino provozovalo v uplynulých letech, bude kinu Centrál od začátku července šéfovat Petr Vítek, spoluzakladetel pražského kina Aero a podílí se i na chodu kina Světozor a kina Bio Oko. Informovala o tom MF Dnes.

Vedení města se přiklonilo k Vítkově projektu přesto, že jeho nabídka nebyla pro město nejvýhodnější. Vítek nabízel za pronájem 80 tisíc korun ročně, ale požadoval provozní dotací 950 tisíc korun. Společnost D-cinema přitom za roční pronájem městu nabízela 150 tisíc a od radnice naopak chtěla čerpat roční dotace 650 tisíc korun. Magistrát se přesto přiklonil k Vítkově projektu. "Je to obrovský profík a jeho nabídka byla na rozdíl od druhých velmi realistická. Centrál je pro něj srdeční záležitostí, protože je to Hradečák," cituje MF Dnes náměstka primátora Josefu Kroftu. Vítek má v plánu zachovat stávající programové složení jako jsou horory, amatérské či studentské filmy, pokračovat hodlá i v přímých přenosech z koncertů či metropolitní opery. Hodlá ale zároveň přinést i určité moderní technologie, jako je prodej on-line vstupenek či instalovat zařízení rpo nedoslýchavé.
Celá kauza se zdá být uzavřena, protože zastupitelé tento týden na svém jednání prakticky uzavřeli i kauzu zadlužené sdružení Pro-Centrál. Tomu totiž poskytli odstupné 2,57 milionu korun výměnou za to, že k 30. červnu ukončí nájem a na město převedou promítací techniku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
31.5.2012 13:41
IM  (Nováček +2)
Tak hlavně aby to nebyla srdeční záležitost pro jeho peněženku.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme