ZVEME: Poslední víkend v roce nabídne kulturu a novoroční ohňostroj

Ohňostroj na Nový rok v Hradci Králové se po covidové pauze vrací.
Ohňostroj na Nový rok v Hradci Králové se po covidové pauze vrací. | autor: hradeckralove.cz

Co v Hradci Králové podniknout o silvestrovském víkendu? Spolehnout se budeme muset na obvyklý program hradeckých divadel, kin, muzeí, filharmonie či hvězdárny. Na hradeckém zimním stadionu si může dnes i zítra zabruslit veřejnost. Na neděli je v plánu na Velkém náměstí tradiční novoroční ohňostroj.

BRUSLENÍ NA ZIMNÍM STADIONU

Bruslení pro veřejnost v Hradci Králové provozuje v malé hale zimního stadionu královéhradecký hokejový klub. Bruslí se dnes od 14 do 15:30 a zítra, tedy na Silvestra, od 10:30 do 12 hodin.

VÝSTAVY V DRAKU

V hradeckém divadle Drak můžete vidět dvě výstavy. Interaktivní výstavní projekt divadla DRACI V ANIMACI A ČTYŘHLAS a také historický exkurs PŘÍBĚH DRAKU 1958 - 2018 v Labyrintu divadla Drak. Obě výstavy jsou přístupné dnes od 10 do 17 hodin.

BÍLÝ JELEN U KLICPERŮ

Dnes od 19 hodin se bude v Klicperově divadle hrát inscenace Bílý jelen v režii Pavla Kheka, která měla premiéru v říjnu. Silvestrovské představení Na koho to slovo padne v režii Michala Vajdičky je na sobotu beznadějně vyprodané. 

 

PODÉL DUNAJE VE FILHARMONII

Filharmonie Hradec Králové dnes od 18 hodin zve na program Podél Dunaje: J. STRAUSS ML., BRAHMS, KÉLER, KÁLMÁN, ENESCU, IVANOVICI. Vystoupí Marion Grange (soprán), Wolfgang Resch (baryton) pod vedením dirigenta Kaspara Zehndera.

LUCIE A TAJEMSTVÍ PADAJÍCÍCH HVĚZD

Dnes od 16 do 17:30 zve Digitální planetárium v hradecké hvězdárně na astronomickou pohádku a hvězdnou oblohu s živým výkladem lektora. Pořad je vhodný pro diváky od 5 let v doprovodu dospělé osoby, je dlouhý 90 minut. "V digitálním planetáriu se nejprve podíváme na hvězdnou oblohu a souhvězdí. Následně se proletíme vesmírem. V poslední části programu se podíváme na astronomickou pohádku Lucie a tajemství padajících hvězd." Vstupné se neplatí. Počet míst na programu je omezen, proto upozorňujeme, že pro bezplatný vstup je nutné mít na program platnou vstupenku (cena 0 Kč), kterou získáte bezplatně na vstupenkovém portálu města Hradce Králové HKPoint nebo v Turistickém informačním centru na Eliščině nábřeží.

OHŇOSTROJ V HRADCI KRÁLOVÉ

Po dlouhé pauze kvůli covidu se do Hradce opět vrací ohňostroj nad Bílou věží. Program akce nazvané První den spolu začne na Velkém náměstí v neděli v 16 hodin. Ochutnat budete moci tradiční čočkovou polévku, pečivo, novoroční punč nebo čaj. Na velké plátno se budou promítat nejdůležitější události roku 2022, poté promluví nová primátorka Pavlína Springerová, krátce zazvoní zvon Augustin a po 18. hodině bude následovat asi desetiminutový ohňostroj, jehož letošním tématem bude vítězství

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme