Štítky: | Stavba | demolice | projekt | hotel | hotel černigov |

Hotel Černigov pořád stojí, developer nový projekt znovu zvažuje

Hotel Černigov v Hradci Králové měl být dávno srovnán se zemí.
Hotel Černigov v Hradci Králové měl být dávno srovnán se zemí. | autor: hotelcernigovhradeckralove.com

Bourání hotelu Černigov a budování komplexu Rieger Plaza v Hradci Králové se odkládá. Na vině je podle všeho pandemie covid-19 a hotelová krize. Majitelé podle informací serveru iDNES.cz teprve rozvažují, co s projektem kombinujícím hotel, kongresové centrum či kanceláře podniknou dál.

Když společnost CPI přesně před šesti lety představovala projekt Rieger Plaza, počítala s tím, že bourání hotelu Černigov začne v polovině roku 2016 a za další dva roky se komplex s až 1 400 novými pracovními místy otevře. Ovšem 55 metrů vysoká budova u hradeckého nádraží stále stojí a hotel dokonce přijímá objednávky. Demolice se již po několikáté odkládá.

Společnost CPI ještě zkraje roku 2020 uvedla, že „v optimistickém scénáři by mohlo k demolici dojít v druhé polovině letošního roku“. Rétorika firmy se však po pandemii a především vládních opatřeních proti šíření onemocnění zásadně proměnila, zjistil server iDNES.cz.

„V aktuální chvíli analyzujeme stávající tržní situaci a její dopady ve vztahu k zamýšlenému projektu. Jakmile budeme mít konkrétnější informace či harmonogram dalších kroků, tak je budeme rádi sdílet,“ uvedl Jakub Velen, mluvčí CPI Property Group. Neobjasnil, zda společnost projekt odsouvá do pozadí, anebo dokonce uvažuje o jeho prodeji. Podle některých ohlasů se jej však přinejmenším chystá přehodnotit.

Už v březnu nabídl majitel svůj hradecký hotel vládě České republiky coby možnost provizorní nemocnice pro pacienty s koronavirem. Černigov má kapacitu 810 lidí, zázemí pro lékaře mohlo být v několika konferenčních sálech, k tomuto však nikdy nedošlo.

Síť skupiny CPI Hotels musela kvůli výpadku příjmů zredukovat počet zaměstnanců a covid by mohl zasáhnout i do budoucnosti Černigova a celého projektu Rieger Plaza.

Demoliční výměr pro hotel Černigov potvrdil krajský úřad již před čtyřmi lety. Jestliže by propadl, odpůrci bourání by mohli dostat nové náboje. Snaha prohlásit hotel kulturní památkou před několika lety vyšla naprázdno.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Fotbalový stadion bude hotový za rok. Starou tribunu nahradí parkoviště

Stavbaři pracují na monolitické železobetonové konstrukci multifunkční arény, během letních prázdnin by měli nejvíce pokročit u západní tribuny. V pondělí odstartovala repase stožárového osvětlení – tzv. lízátek. Stavba fotbalového stadionu, která se Hradci značně prodraží, má…
Čtěte více

Hradec Králové letos dokončí investiční akce za téměř 300 milionů. Které?

Které projekty hodlá v letošním roce město Hradec Králové začít či dokončit? Necelých 300 milionů korun půjde na budovu odlehčovací služby v Honkově ulici, novou sportovní halu na Pouchově, rekonstrukci ulice Hlavní nebo bytový dům na Pražské třídě v Kuklenách. Také…
Čtěte více

Nový pavilon navýší kapacitu Domova důchodců U Biřičky o desítky lůžek

Královéhradecký kraj připravuje stavbu nového pavilonu v areálu hradeckého Domova důchodců U Biřičky, který je největším zařízením svého druhu v celém kraji. Touto investicí se zvýší kapacita zařízení ze současných 320 na 400 lůžek. Zároveň se zkvalitní podmínky pro…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme