Štítky: | petice | hájovna | Hájenka U Dvou šraňků |

Hájenku U Dvou šraňků začnou letos opravovat stavebníci

Hájovna se bude opravovat.
Hájovna se bude opravovat. | autor: turistika.cz

Hájovna v městských lesích, které se říká U Dvou šraňků, se dočká nového kabátu. Magistrát definitivně pohřbil záměr, který počítal se zbořením hájovny a výstavbou vzdělávacího lesního centra. Ještě letos se tam mají objevit stavebníci, aby ji opravili do co nejpůvodnější podoby.  Informaci přináší Hradecký deník.

Hájenka osiřela před dvěma lety, kdy kolem ní bylo hodně rušno. Nyní jí mají dělníci vrátit podobu, která se co nejvíce přiblíží původní hájence z třicátých let minulého století.

„Již teď víme, že některé prvky, které se na hájenku „přilepily“ za poslední století, zrušíme. Například vikýře. Ty nahradí střešní okna. Samotnou střechu zbavíme plechů, které nahradí pogumovaná lehká krytina,“ uvedl pro Deník ředitel hradeckých Městských lesů Milan Zerzán.

Jediný „přílepek“ který na hájence zůstane, budou dva samostatné vchody. Ty zavedou budoucí nájemníky z řad zaměstnanců městské organizace do dvou samostatných bytů. K zemi naopak půjdou přístavky v okolí hájenky. Na ty Městské lesy uplatní demoliční výměr.

„S přestavbou hájenky, jež vyjde na čtyři miliony korun, chceme začít na konci letošního léta. Práce by měly být dokončeny v polovině příštího roku,“ dodal Zerzán.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Petice zastavila stavbu silnice v hradecké přírodní památce Na Plachtě

Město Hradec Králové zastaví přípravy kontroverzní silnice vedoucí okrajem přírodní památky Na Plachtě. Petici proti stavbě zhruba 270 metrů dlouhé spojky podpořilo více než 9 200 lidí, mezi petenty a vedením hradecké radnice se strhla velmi ostrá a nevybíravá debata, uvedl…
Čtěte více

Petice proti silnici v přírodní památce Na Plachtě už má tisíce podpisů

Vedení města Hradec Králové se ve čtvrtek sešlo s petenty vyjadřujícími nesouhlas s plánovanou výstavbou silnice přes přírodní památku Na Plachtě 3. Internetová petice funguje od 25. dubna a nasbírala již necelé čtyři tisíce podpisů.
Čtěte více

Spolek Kruh pro občanskou společnost nebude zdržovat stavbu křižovatky Mileta

Včera se u jednoho stolu sešli zástupci magistrátu, ŘSD a lidé ze spolku Kruh pro občanskou společnost (KOS) kvůli jednání k nově vydanému územnímu rozhodnutí na rekonstrukci hradecké křižovatky Mileta. Kruh pro občanskou společnost městu přislíbil, že se nebude se svými…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme