Štítky: | Doprava | Mileta | petice | křižovatka mileta |

Spolek Kruh pro občanskou společnost nebude zdržovat stavbu křižovatky Mileta

Bude se frekventovaná Mileta rekonstruovat?
Bude se frekventovaná Mileta rekonstruovat? | autor: hradeckralove.cz

Včera se u jednoho stolu sešli zástupci magistrátu, ŘSD a lidé ze spolku Kruh pro občanskou společnost (KOS) kvůli jednání k nově vydanému územnímu rozhodnutí na rekonstrukci hradecké křižovatky Mileta. Kruh pro občanskou společnost městu přislíbil, že se nebude se svými připomínkami odvolávat. Do 13. dubna běží lhůta pro podání námitek a spolek KOS byl jediným subjektem, který veřejně zvažoval vydané územní rozhodnutí napadnout. Projekt na novou Miletu se tak s největší pravděpodobností dostane do další fáze stavebního řízení a významně se posune k samotné realizaci.

 

Na pozvání primátora přišli k jednání zástupci města, kraje, ŘSD, a právě spolku KOS, kteří přednesli svoje námitky k projektu rekonstrukce jednoho z nejvytíženějších dopravních uzlů v Hradci Králové. „Velice si vážím korektního jednání, přístupu všech a jsem velmi rád za společnou dohodu. V rámci ní jsme spolku přislíbili, že během pokračování ve stavebním řízení budeme jejich připomínky dle možností všech zúčastněných dále projednávat a v projektu zohledňovat,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

V polovině března stavební úřad v Hořicích vydal nové územní rozhodnutí ke křižovatce Mileta. Původní rozhodnutí z roku 2016 úřady po odvolání hradeckého spolku Kos a z důvodu systémové podjatosti zrušily a řízení přesunuly do Hořic. „Pokud územní rozhodnutí nabude právní moci, bude to velký krok k samotné rekonstrukci Milety, kterou město zoufale potřebuje. Nyní bychom byli společně s ŘSD skutečně již velmi blízko,“ dodává primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Hlavním investorem rekonstrukce křižovatky Mileta je ŘSD, město Hradec Králové a Královéhradecký kraj se budou podílet na navazujících stavebních pracích v lokalitě. Radnice má na tyto investice v rozpočtovém výhledu pro roky 2021 a 2022 připravených celkem 90 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme