Štítky: | Ukrajina |

Centrum pomoci pro uprchlíky z Ukrajiny v Hradci skončilo. Pomoc bude k dispozici ale i nadále

Centrum pomoci uprchlíkům končí.
Centrum pomoci uprchlíkům končí. | autor: FB KACPU

Ubývá lidí, kteří do Česka utíkají před válkou na Ukrajině. Krajská asistenční centra pomoci tak už nejsou tolik vytížená jako v minulých měsících a některá proto úplně zavírají. A proto ukončilo 8. srpna činnost i hradecké asistenční středisko. Pomoc ukrajinským uprchlíkům budou jednotlivé složky poskytovat na svých běžných pracovištích, především tedy na Ulrichově náměstí v Hradci Králové. Centrum bylo v provozu od března letošního roku. Informaci přináší Český rozhlas Hradec Králové.

„Z důvodu nízkého vytížení jsme vyhodnotili, že provoz KACPU není nadále efektivní na centralizovaném místě. Za dobu fungování centra jsme vyladili všechny procesy, a tak víme, že veškerou administrativu a další služby dokážeme poskytovat bez potřeby centrálního stanoviště. Děkuji všem, kteří se na pětiměsíčním provozu KACPU podíleli. Všichni odváděli a stále odvádí skvělou práci, a i díky nim jsme v Královéhradeckém kraji zvládli uprchlickou krizi bez obtíží,“ zhodnotil situaci hejtman Martin Červíček z ODS.

Registrace uprchlíků bude probíhat nadále tři dny v týdnu - v pondělí, středu a pátek od 8:00 do 15:00. Prvním a hlavním bodem, kam uprchlíci zamíří, bude administrativní budova na Ulrichově náměstí, kde sídlí krajské ředitelství Policie ČR a také Odbor azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra ČR. Své stanoviště zde bude mít také integrační centrum.

Krajská budova Na Okrouhlíku bude nadále sloužit pro nouzové přečkání v případě příjezdu uprchlíků bez zajištěného ubytování.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Voda Hradečákům podraží až o dvacet procent

Na konci listopadu oznámily navýšené sazby některé vodárny v Královéhradeckém kraji. Zatím k nejvyššímu ohlášenému zdražení přistoupila hradecká společnost Vodovody a kanalizace Hradec Králové. Zatímco v letošním roce zaplatili hradečtí za vodné a stočné v…
Čtěte více

Hradecká sbírka pomohla při rekonstrukci školky v Černihivu

Výtěžek z transparentního účtu města, na který posílali lidé peníze, právě nyní pomáhá s rekonstrukcemi školky v Černihivu. V současné době probíhá instalace oken, která byla financována právě ze sbírky. Budova školky, která se nachází v ulici Mazepa byla významně poškozena v…
Čtěte více

Město bude vlastnit bývalou ubytovnu sester. Chce tam zřídit nové byty

Zastupitelé města Hradec Králové schválili na svém úterním zasedání dlouho připravovanou směnu nemovitosti. Za pozemky v okolí nemocnice a provizorní parkoviště získá město od hradecké fakultní nemocnice ubytovnu v ulici Jana Masaryka na Moravském Předměstí. V rámci této směny…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme