Zveme: Na dětský den do rytířského hradiště, za veterány a na Slavnosti královny Elišky

Slavnosti královny Elišky promění Hradec Králové ve středověké město.
Slavnosti královny Elišky promění Hradec Králové ve středověké město. | autor: hradeckralove.cz

Tento víkend bude v Hradci Králové nabitý událostmi - historické centrum města se oblékne do středověkého hávu, přijede totiž královna Eliška Rejčka se svou družinou. Můžete absolvovat noční prohlídku na Bílé věži či pozorovat zvoníky, jak nahoře rozezní zvon Augustin. Na Rytířském hradišti v městských lesích pořádají skauti dětský den. Na Masarykovo náměstí přijedou historické automobily a motocykly a koná se také sraz starých Wartburgů. Na Kavčím plácku se koná festival Hradec sobě! a zavítat můžete i na farmářské trhy či do firmy Petrof na den otevřených dveří.

Festival Hradec sobě! na Kavčím plácku

Kavčí plácek v Hradci Králové hostí dvoudenní festival od pořadatelů Festivalu pod babykou. V pátek a v sobotu se tam koná festival Hradec sobě! V pátek vystoupí od 10 hodin Šedík a Bubi, poté Richmek, White fruit honey, V poslední chvíli, On the roof, M'alone a Pavouk Čichal Salám. V sobotu bude na programu ŽIVA, Rybaryb, Anna Beckerová, Nos Dames a Metanol. Vstup je volný.

Královéhradecká Veterán Rallye

Masarykovo náměstí v Hradci Králové v sobotu obsadí historické automobily a motocykly se slavnou tradicí výroby v tehdejším Československu, ale i světové produkce. Pojede se totiž 18. Královéhradecká Rally, tentokrát česko-polská. K vidění budou značky Aero, Praga, Tatra, Škoda, Wikov, Walter, Zbrojovka a další výroby nově zrenovované i dochované v původním stavu.

Slavnosti královny Elišky 2019

V pátek a v sobotu se Velké a Malé náměstí v Hradci Králové promění opět do středověku. Historický střed města oživí jarmark, trhy, průvody, rytířské souboje, sokolníci a především samotný příjezd královny Elišky Rejčky. Slavnosti královny Elišky odstartují jako obvykle v pátek jarmarkem a večerním ohňovým průvodem z náměstí Svobody. V sobotu přijede královna, závěr večera bude patřit koncertu a ohňostroji.

Noční prohlídka na Bílé věži

"Zpříjemněte si první soboty v měsíci pohledem na do noci se probouzející Hradec Králové. Díky jedinečné poloze v srdci města přehlédnete v nočním osvětlení nejenom stavby, jejichž zásluhou se našemu městu říká Salon republiky," zvou organizátoři nočních prohlídek na Bílé věži. Zažít netradiční výstup můžete v pátek od 20 hodin, z bezpečnostních důvodů je počet návštěvníků v jeden okamžik omezen na 30. Poslední prohlídka je možná 60 minut před koncem otevírací doby. Není potřeba rezervace, vstupenky stojí 70 korun.

Zvonění na zvon Augustin

Při významných dnech a státních svátcích můžete být doslova pár kroků od toho, když zvoníci rozpohybují třetí největší zvon v republice. Podmanivý hlas zvonu Augustin můžete slyšet v sobotu ve 14 hodin, přičemž sraz účastníků je nejméně 15 minut před časem zvonění. Počet účastníků je omezen na 15, vstupenky stojí 200 korun.

Farmářské trhy Hradec Králové

I toto sobotní dopoledne můžete nakupovat produkty od místních farmářů. Farmářsko-potravinářské trhy se konají od 8 do 12 hodin v ulici Letců, vedle obchodního centra Atrium.

12. Wartburg veterán sraz 

V sobotu se koná 12. ročník Wartburg veterán srazu, a to na parkovišti obchodního centra Orlice park shopping v Hradci Králové. Obdivovat legendární vozy můžete od 8 do 12 hodin. 

Dětský den na Hradišti

"Pravé dobrodružství číhá venku! Pojď ho s námi zažít!" vzkazují hradečtí skauti, kteří připravili pro rodiny s dětmi další dětský den na Hradišti v královéhradeckých lesích, a to v sobotu od 10 do 17 hodin. "Kromě rukodělných činností, lanových aktivit a spousty dalšího se můžete také těšit na dobývání samotného hradu!"

Den otevřených dveří společnosti PETROF

"Srdečně Vás zveme na Den otevřených dveří společnosti PETROF, který se koná v rámci oslav 155. výročí založení firmy." Den otevřených dveří proběhne v sobotu od 8 do 13 hodin. Budete mít možnost si na vlastní oči prohlédnout, jak pod rukama zaměstnanců firmy vznikají piana, jejichž zvuk se rozeznívá po celém světě. Kromě toho se můžete těšit také na prohlídku Muzea Petrof a Petrof Gallery. K vidění budou rovněž historicky unikátní exponáty, mezi kterými je například nejstarší dochovaný klavír PETROF z roku 1867. Prohlídky budou začínat vždy u vrátnice společnosti PETROF v ulici Na Brně a konat se budou v pravidelných intervalech. Vstup na všechny prohlídky bude zdarma.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

Augustin má zpět své srdce. Kdy zazvoní?

Srdce hradeckého zvonu Augustin, které upadlo při štědrovečerním zvonění v loňském roce, je zase zpět na svém místě. Během dnešního rána provedla opravu odborná firma AB zvony a hodiny, a to podle odsouhlaseného způsobu a rozsahu stanoveného památkáři. Zvon je znovu plně funkční…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme