Zveme: Víkend nabídne vysocké posvícení, ochutnávky vína a Nábřeží paromilů

Nábřeží paromilů v Hradci Králové přitáhne každý rok spousty návštěvníků.
Nábřeží paromilů v Hradci Králové přitáhne každý rok spousty návštěvníků. | autor: hradeckralove.cz

Nadcházející víkend se v Hradci Králové ponese v duchu páry, na nábřeží budou opět vystavovat nadšenci do starých parních strojů. Bude se hrát fotbal, děti mohou závodit na kolách v Šimkových sadech na Junior Cupu, na soutoku Labe a Orlice se bude ochutnávat víno. Ve Vysoké nad Labem bude posvícení, ve Futuru se konají farmářské trhy, v Satchmo vrcholí letní open air program, končí letní výstavy v Pileticích či městské knihovně.

Fotbalisté se utkají s Jihlavou

Hradecké Votroky čeká fotbalový zápas s FC Vysočina Jihlava, fandit jim můžete v pátek od 18 hodin na malšovickém stadionu v Hradci Králové.

Dětský závod Junior Cup

Cyklistický závod určený pouze pro děti se pojede v sobotu v hradeckých Šimkových sadech. V jeden den si děti mohou zazávodit hned dvakrát, a to jak v dopolední časovce od 10 hodin, tak odpoledne během hlavního závodu s hromadným startem v poledne. Co děti čeká? Ocenění všech účastníků, medaile pro účastníky hlavního závodu, ocenění tří nejlepších v každé kategorii, účast a autogramiáda Jana Hrušky (vítěz etap na Giro d‘ Italia a účastník všech světových tour) a Barbory Průdkové (čerstvá MČR ve sprintu a dvojnásobná medailistka na ME v téže disciplíně), losování dresů s osobním podpisem Jardy Kulhavého, podpisové kartičky a doprovodný program.

Závěrečný večer v Satchmo

V pátek od 19 hodin zahraje v hradeckém podniku Satchmo HK uskupení Pokorný&Balzar&Zboříl. O závěr letošního C.Bechstein Satchmo Open Air Letní scény se postará trio Roman Pokorný - kytara, Robert Balzar - kontrabas a Pavel "Bady" Zbořil - bicí. Večer bude patřit především autorské tvorbě, jazzovým improvizacím a sólům těchto prvotřídních hráčů. Organizátoři doporučují rezervaci.

Svátek vína na soutoku

Svátek vína na soutoku se koná v sobotu od 10 do 19 hodin v Jiráskových sadech v Hradci Králové. "Přijďte strávit pohodovou sobotu se sklenkou kvalitního vína a vybranými pochutinami, které spolu s hudbou, laděnou do romantického prostředí Jiráskových sadů, pro Vás budou odpočinkovým a relaxačním posledním dnem prázdnin." Vstupné je 200 a 250 korun. 

Mezinárodní Nábřeží paromilů

V sobotu se na Eliščině a Smetanově nábřeží v Hradci Králové koná již 17. Nábřeží paromilů. Zaměřením a rozsahem jde o ojedinělou letní evropskou akci určenou jak vlastníkům parních strojů či jejich replik, tak i široké veřejnosti, kterou historie páry zajímá. Návštěvníci uvidí parní válec, lokomobily, hasičské stříkačky, lokomotivy, modely parních strojů – také stabilní stroje a auto i moto veterány. Akce je každoročně zpestřena flotilou parníčků i dětskou železnicí, které mohou využít návštěvníci k projížďkám.

Farmářské trhy ve Futuru 

V sobotu se od 9 hodin již potřetí konají farmářské trhy v obchodním centru Futurum. "Opět se můžete těšit na čerstvé, lokální i bio potraviny a suroviny s garancí původu. Setkáte se známými, ale také novými dodavateli.
Nakoupit bude možné suroviny a produkty regionálních farmářů, pěstitelů, chovatelů, výrobců či pekařů. A to například mléčné výrobky, vejce, med, pečivo, koření, maso, ovoce, zeleninu, pivo, víno a mnohé další."

Vysocké posvícení

Ve Vysoké nad Labem nedaleko Hradce Králové slaví v sobotu posvícení. Na fotbalovém hřišti začíná program ve 14 hodin Posvícenským fotbalovým turnajem v malé kopané. V 19 hodin následuje vyhlášení výsledků, předání cen a medailí. Na beachvolejbalovém hřišti se koná turnaj smíšených trojic vysočáků v plážovém volejbale a na stage u hřiště zahraje od 16 hodin Hradecká dechová hudba, v 19:30 pak následuje rocková zábava s kapelou VENDETTA ROCK. Od 13 hodin budou pro děti k dispozici pouťové atrakce: houpačky, kolotoč a další, dále cukrová vata, perníková srdce, nafukovací balónky.

Výstava Pravdivost- soucit- snášenlivost

Výstava Pravdivost-soucit-snášenlivost v umění (zhen, shan, ren) v Knihovně města Hradce Králové přináší kopie obrazů od různorodých umělců, pojednávající o kráse falun gongu, ale také o bolesti z prožitých tragédií spáchaných čínským režimem, kteří jsou kvůli svému způsobu života a víře krutě perzekuováni Čínskou komunistickou stranou. Vstupné je zdarma a výstava potrvá až do konce srpna.

Výstava lidových tradic v Pileticích

Šrámkův statek zve do roubenky na letní výstavu nazvanou Na novej rok o slepičí krok. "Lidový rok na české vsi očima tvůrkyň Spolku lidové tvorby a fotografa Libora Nedvídka. Výstava, mapující české tradice, zvyky a obyčeje na pozadí života prostého venkovského lidu na počátku 20. století, je doplněna dokumentačními fotografiemi z akcí a lidových slavností, které tyto dávné tradice připomínají soudobému návštěvníkovi." Otevřeno je vždy v pátek od 15 do 19 hodin, v sobotu a v neděli od 10 do 18 hodin.

Prohlídky dřevěného kostelíka sv. Mikuláše

Po kompletní rekonstrukci je znovu otevřen dřevěný kostel sv. Mikuláše v Jiráskových sadech v Hradci Králové. 
Prohlídky se konají vždy od pátku do neděle od 13, 14 a 15 hodin, a to až do konce září. Komentované prohlídky budou trvat půl hodiny, ty speciální až pětačtyřicet minut. Standartní vstupné do kostela je 80 korun za dospělou osobu. Snížené vstupné 70 korun je pro seniory, ZTP a ZTP/P a studenty. Děti zaplatí 50 korun, přičemž ty do šesti let mají vstupné zdarma. Vstupenky je možné zakoupit v systému HK point nebo na místě. Kapacita jedné prohlídky je 30 osob (více najdete zde).

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme