Zveme: Na adventní koncerty, vánoční trhy, zámecké akce i den otevřených dveří v útulku

Městské vánoční trhy otevírají v sobotu a potrvají do příští neděle.
Městské vánoční trhy otevírají v sobotu a potrvají do příští neděle. | autor: mmhk.cz

Kam můžete vyrazit během druhého adventního víkendu v Hradci Králové a okolí? V pátek začínají tradiční městské vánoční trhy na Masarykově náměstí. Pomoci můžete opuštěným zvířatům, hradecký psí a kočičí útulek pořádá dny otevřených dveří. Poslechnout si můžete třeba vánoční koncert ve smiřické kapli, adventní zpívání u kostela v hradecké Nezvalově ulici nebo galakoncert Swingové Vánoce s Dashou a Janem Smigmatorem za doprovodu Big Bandu Felixe Slováčka. Na chlumeckém zámku uvidíte, jak se slaví Vánoce v zahraničí, speciální vánoční prohlídky připravil i Hrádek u Nechanic a Podorlický skanzen.

Hradecké vánoční trhy 

Tradiční městské vánoční trhy s bohatou nabídkou adventního zboží, s koledami a nezapomenutelnou vánoční atmosférou začínají tento pátek na královéhradeckém Masarykově náměstí. Stánky zde najdete až do 17. prosince.

Vánoční koncert ve Smiřicích

Kulturní středisko Dvorana v sobotu od 19 do 20:30 hodin pořádá ve smiřické Kapli Zjevení Páně koncert ženského komorního pěveckého sboru CANTUS FEMINAE z Nechanic. V programu zazní cyklus adventních písní a vánočních koled.

Swingové Vánoce 

Po úspěšném a beznadějně vyprodaném turné v roce 2016 se vrací Swingové Vánoce se sólisty Dashou a Janem Smigmatorem za doprovodu Big Bandu Felixe Slováčka. A to v nově otevřené Petrof Gallery v ulici Na Brně, kde se swingová událost roku odehraje v neděli. Dvouhodinový galakoncert je složen ze slavných vánočních evergreenů zlaté éry swingu, včetně skladeb orchestrů Glenna Millera a Counta Basieho, písní Franka Sinatry, Elly Fitzgerald, Tonyho Bennetta, Michaela Bublého, Barbry Streisand, ale také hitů pop music v originálních big bandových aranžmá. Po koncertě bude následovat autogramiáda a setkání s umělci. 

Vánoce v Podorlickém skanzenu

Podorlický skanzen Krňovice u Třebechovic o víkendu uzavírá letošní sezonu. Od 10 do 17 hodin, v sobotu i v neděli, mohou návštěvníci nasát atmosféru vánočních interiérů. Součástí programu budou oblíbené dílničky, vánočně uzpůsobené prohlídky a ochutnávka tradičních pokrmů včetně chleba pečeného v historické peci. 

Vánoce letem světem v Chlumci

Barokní zámek Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou v neděli od 10 hodin láká na netradiční prohlídky: "Poznejte Vánoce v celém světě během jednoho dne. Zámecká expozice se promění na vánoční světničky různých států – poznáte Vánoce v Rusku s krásnou Sněhuročkou a Dědou Mrázem, Vánoce v Itálii a dobrosrdečnou Befanu, Santu a Vánoce v Americe. To vše můžete porovnat s Vánocemi v Čechách a naším Ježíškem." Připraven bude i vánoční jarmark či výstava sněhuláků a sobů, děti si můžou ve výtvarných dílničkách vyrobit malé dárečky nebo soutěžit. V suterénu zámku bude již tradičně zámecký fotograf. Na nádvoří zámku najdete Ježíškovu poštu, kde si můžete odeslat vyrobené přáníčko s vánočním razítkem. V zámecké kapli se budou zpívat koledy, ve Sloupovém sále bude připraven doprovodný program Anny Pávkové Andělská show a Terezy Hartmannové Ledová královna.

Vánoce na Hrádku u Nechanic

Zámek Hrádek u Nechanic Vás srdečně zve na jubilejní XXV. ročník akce Vánoce na zámku. Ještě tento víkend se ve vánočně vyzdobených interiérech seznámíte s historií Vánoc, jejich zvyky a tradicemi. "Dále jsme pro Vás připravili občerstvení v historické kuchyni, sobotní vánoční koncerty, a letos nově také páteční noční prohlídky," zvou organizátoři akce.

Adventní zpívání

V neděli si můžete poslechnout již druhý koncert Adventního zpívání před kostelem Českobratrské církve evangelické v hradecké Nezvalově ulici. Druhá adventní neděle nabídne od 16:30 adventní pozdravy a Vokální harmonii, od 17:10 koncert v kostele.

Den otevřených dveří v útulku 

Již tradiční předvánoční akce - víkend otevřených dveří - čeká královéhradecký městský psí útulek i kočičí depozit, kde nyní čeká na osvojení celkem 38 psů a 44 koček. Otevřeno bude v útulku pro opuštěná zvířata u Lesního hřbitova v Malšovicích v sobotu i v neděli od 9 do 16 hodin. V detašovaném pracovišti, v kočičím depozitu v areálu Letiště Pouchov, bude otevřeno po oba dny v době od 9 do 15 hodin. "Chceme na Vánoce přilepšit našim čtyřnohým svěřencům a společně s Vámi se nám jistě podaří zpestřit jim vánoční svátky. S úctou předem děkujeme všem dárcům, kteří podpoří naše zařízení. Vaše dárky pro psy (granulované krmivo značek Nativia adult medium, Fitmin adult medium, Brit adult medium nebo obdobné, konzervy značek Carno, Brit, paštiky značek Brit) jsou pro nás vítanou pomocí a pro zvířata velkým potěšením. Osvědčeným krmivem pro kočky jsou granulky značky Royal canin kitten, Smilla kitten nebo obdobné. Konzervy značky Carny kitten, Smilla kitten, kapsičky, stelivo, pelíšky či škrabadla," vyjmenovali provozovatelé. 

Hokejistí se utkají s Plzní

Ve 30. kole hokejové extraligy 2017/18 se utká královéhradecký Mountfield s HC Škoda Plzeň. Zápas začíná v neděli na zimním stadionu od 18:20 hodin.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme