Zveme: Můžete prozkoumat přírodu, zajít na fotbal, hokej, jógu či doběhnout až na Kuňku

Exkurze do přírodní památky Na Plachtě se koná v sobotu.
Exkurze do přírodní památky Na Plachtě se koná v sobotu. | autor: muzeumhk.cz

Během nadcházejícího víkendu se můžete i se svými dětmi zúčastnit třeba akce Běžíme na hrad Kunětická hora. Sportovní fanoušci si mohou vybrat, zda v sobotu podpoří hradecké fotbalisty nebo v neděli hokejisty. Chystají se opět sobotní farmářské trhy, dále mykologickobotanická exkurze Na Plachtu a seminář zaměřený na aroma jógu. Audiovizuální edice MENU, která propojuje architekturu a genius loci historického centra města se současným vizuálním uměním, projekcemi nebo třeba videomappingem, ozdobí v sobotu večer Severní terasy.

Běžíme na hrad Kunětická hora

Seriál Běžíme na hrad je unikátní běžeckou akcí, která spojuje sport, kulturu, zlevněné vstupné na hrad ale i doprovodný program pro dospělé i děti. Běžecký den s cílem na Kunětické hoře má opět několik tras na výběr: Pětku, tedy závod na 5 km, a takzvanou Patnáctku, závod na 15 km. Dětské závodní tratě jsou svojí délkou rozděleny podle věku účastníků. Stále se můžete registrovat na stránkách www.bezimenahrad.cz. Začíná se v sobotu v 9:30 registrací závodníků, v 10 hodin začíná Pohádková cesta a Čtvrtkilák v brnění. Po poledni je v plánu šermířské vystoupení skupiny Duellanti, závody končí v 16:30.

Audiovizuální vystoupení na terasách

Už desátý ročník audiovizuálních vystoupení MENU na Severních terasách v hradeckých Žižkových sadech vypukne v sobotu ve 20 hodin a představí britské audiovizuální duo A.R.C. Soundtracks z Manchesteru. Sekundovat jim bude jeden z aktuálně nejzajímavějších královehradeckých hudebních projektů, drone-ambientní Obelisk of Light a dále pak elektronický producent Jan Mikeš alias Molly. Vstupné se neplatí.

Farmářské trhy

Tradiční sobotní farmářské trhy se opět otevírají v hradeckých Gayerových kasárnách. Najdete tam stánky se širokým sortimentem českého zboží, své výpěstky a výrobky budou prezentovat sami pěstitelé, chovatelé či malozpracovatelé, kteří ve své činnosti kladou především důraz na kvalitní suroviny a ekologický způsob zemědělství. Otevřeno je od 8 do 12 hodin.

Mykologickobotanická exkurze Na Plachtě

"Seznámíte se s přírodovědecky nejbohatší lokalitou na Hradecku, kde jsou zastoupeny vlhké i suché louky, písčiny, vřesoviště, tůně, rybníky, křoviny a lesy. Přírodní památka je nejvíce prozkoumané území v Hradci Králové, které si zachovává vysokou rozmanitost díky pravidelným zásahům - sekání, pastva, hloubení tůní, vyřezávání náletových dřevin, vypalování," říkají organizátoři exkurze, která se v přírodní památce Na Plachtě uskuteční v sobotu od 9 hodin. Sraz je na hrázi rybníka Plachta, Nový Hradec Králové. Vstup je zdarma.

Fotbalisté vyzvou FC Sellier & Bellot Vlašim

V 7. kole Fortuna národní ligy 2017-18 se utká FC Hradec Králové a FC Sellier & Bellot Vlašim. Zápas se uskuteční v sobotu v 18:00 hodin na Malšovickém stadionu. Vstupné je 80, zlevněné 40 korun.

Hokejisté se utkají s Kometou

Mountfield HK se v neděli utká ve 2. kole hokejové Tipsport extraligy 2017/2018 s brněnskou Kometou. Zápas začíná v 17 hodin v 1. hale na Zimním stadionu.

Aroma jóga

Celodenní nedělní seminář je určený pro každého, kdo se chce seznámit s jógovým a dechovým cvičením a dozvědět se jak používat éterické a čakrární oleje. "Cílem semináře je užít si den plný vůní, pohody, pohybu, poznávání a péčí o sebe," říká Milena Šalomounová. Seminář začíná v neděli v 9 hodin a končí v 16:30, v ceně 1 600 korun jsou zahrnuty nápoje na celý den, oběd a drobné občerstvení domácí výroby i olej na masáž. Rezervovat místo je možné na telefonním čísle 603 833 787.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Otevírá se nový lanový park, votroci vyzvou Olomouc

Jaké akce nabídne tento víkend v Hradci Králové? Můžete si zasportovat a přijmout květnovou výzvu ježdění do práce na kole, v kempu Štříbrný rybník se otevírá nový lanový park a pojede se noční jízda na koloběžkách. V Aldisu se koná mezinárodní prodejní výstava minerálů, na…
Čtěte více

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme