ZVEME: Otevírá se nový lanový park, votroci vyzvou Olomouc

Kemp Stříbrný rybník v Hradci Králové.
Kemp Stříbrný rybník v Hradci Králové.

Jaké akce nabídne tento víkend v Hradci Králové? Můžete si zasportovat a přijmout květnovou výzvu ježdění do práce na kole, v kempu Štříbrný rybník se otevírá nový lanový park a pojede se noční jízda na koloběžkách. V Aldisu se koná mezinárodní prodejní výstava minerálů, na Tylově nábřeží farmářské trhy. Hradečtí fotbalisté hostí soupeře z Olomouce.

ZAHAJOVACÍ JÍZDA DO PRÁCE NA KOLE 

V pátek v 18:00 mají sraz na Baťkově náměstí všichni, kdo zahájí cesty do práce na kole. Bajkazyl Hradec Králové pořádá květnovou výzvu, která začne právě tradiční společnou zahajovací cyklojízdou městem. "Startujeme v 18:00 z Baťkova náměstí (naproti Centrálu). Cíl budou Gayerova kasárna a Bajkazyl, kde můžete po jízdě posedět a osvěžit se. Připojit se můžete i po cestě. Projedeme trasu: Baťkovo náměstí – třída Karla IV. – Dukelská třída – hlavní nádraží – Gočárova třída – ČSA – Šimkova – parkoviště Gayerova Kasárna. Když se ztratíte, Jana bude na telefonu 774998333," vzkazují pořadatelé. 

SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ LANOVÉHO PARKU 

Firmsport zve v sobotu ve 14:00 do hradeckého kempu Stříbrný rybník na slavnostní otevření nového lanového parku. Lanový park nabízí 15 různorodých překážek, nejmodernější švýcarský systém jištění, kdy se během překonávání překážek vůbec neodpojujete z jistícího lana, zábavu vhodnou pro všechny od 7 do 99 let. Doprovodný program: minigolf, nafukovací atrakce, šlapací káry, pojízdný bar - Prosecco Kára. Vstupné dobrovolné.

FARMÁŘSKÉ VÝCHODOČESKÉ TRHY

Farmářské trhy se na královéhradeckém Tylově nábřeží konají pravidelně každých 14 dní. Výjimečné jsou nejen nabídkou lokálních produktů, ale i tím, že je vždy bude připraven zajímavý doprovodný program pro děti. "Necháme dětem i jejich doprovodu nahlédnout do života farmářů, ukážeme, jak se staráme o půdu, pěstujeme zeleninu, květiny, chováme dobytek. Děti si budou moci vyzkoušet některé činnosti a třeba si i něco vyrobit nebo zasadit a odnést domů," zvou Městské trhy z. s. Tuto sobotu od 8:00 do 12:00 hodin. 

NOČNÍ KOLOBĚŽKOVÁNÍ

V kempu Stříbrný rybník je na sobotu plánována ještě jedna akce. Topsports půjčovna Hradec Králové tam pořádá od 18 hodin akci Noční koloběžkování 2024. Těšit se můžete na nezapomenutelnou noční projížďku Hradeckými lesy na koloběžkách za svitu čelovek a měsíce, jedinečnou dětskou světelnou stezku s plněním magických úkolů a pro dospělé pohodovou vyjížďku i závod na 10 km. Registrace jsou již spuštěny na: www.nocnikolobezkovani.cz. "Koloběžku, světlo nebo čelovku i helmu všem rádi půjčíme, a to v půjčovně Topsports centrum, která je zároveň zázemím akce. Registrace je možná on-line a prosíme všechny účastníky o rezervaci vybavení, abychom měli pro každého připravenou koloběžku, světlo nebo helmu. Start dětské stezky je intervalově, aby se děti nehromadily u úkolů." 

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA MINERÁLŮ

Kongresové centrum Aldis v sobotu hostí Mezinárodní výstavu minerálů, a to od 08:30 do 16:00. Prodejní a výměnná výstava minerálů, šperků a fosilií nabídne česko-slovenské i světové, surové i opracované minerály včetně šperků a dekorativních předmětů. Výstava rozšiřuje dlouholetou tradici výstav minerálů v Pardubicích, na které pravidelně 2x ročně zavítá až 2000 návštěvníků. Přijďte se nechat okouzlit krásou minerálů, odměnou vám bude nejen nevšední zážitek, ale jistě si odnesete i nějaký ten svůj vysněný minerál nebo šperk.

VOTROCI VERSUS OLOMOUC

V semifinále skupiny o Evropu vyzvou hradečtí fotbalisté SK Sigmu Olomouc. FC Hradec Králové zve na nový malšovický stadion v neděli od 15 hodin.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Do kukuřičného bludiště s baterkou nebo na latinu pod most

Poslední červencový víkend nabídne v Hradci Králové kulturu i sport. V sobotu a v neděli se v Parku 360 odehraje jeden z největších koncertů jedné z největších světových hvězd - Eda Sheerana. V pátek se bude tančit latina pod Pražským mostem, v restauraci Na Soutoku zahraje…
Čtěte více

ZVEME: Víkend ve znamení letních koncertů, nočního koupání, sladkostí a zmrzliny

Víkend v Hradci Králové slibuje pravé letní radovánky. Můžete vyrazit na Festival sladkostí a zmrzliny nebo na noční koupání na hradecké koupaliště Flošna. Bude se hrát fotbal - Votroci vyzvou Teplice, bude se koncertovat i ochutnávat víno. Do historického centra můžete vyrazit…
Čtěte více

Jednání o prodeji fotbalového klubu nabírají reálné obrysy, Tomek zatím není ve hře

Vedení hradeckého magistrátu odstartuje během nejbližších týdnů první kolo vyjednávání s potenciálními zájemci o koupi fotbalového klubu FC Hradec Králové. Uvedla to primátora města a předsedkyně představenstva FC Hradec Králové Pavlína Springerová. Město i klub podle ní mají…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme