Vánoční strom se rozsvítí bez programu, ohňostroj opět nebude, s trhy se zatím počítá

Vánoční akce se částečně ruší.
Vánoční akce se částečně ruší. | autor: hradeckralove.cz

S ohledem na rostoucí počty nakažených pacientů onemocněním covid-19 přistoupilo město Hradec Králové k úpravě letošních adventních akcí. Vánočního stromy na Velkém a na Masarykově náměstí se rozsvítí první adventní neděli 28. listopadu, ale bez kulturního programu. S vánočními trhy, které mají začít 10. prosince, radnice zatím počítá, s ohledem na současnou epidemickou situaci a platná vládní opatření ale bez veškerého doprovodného kulturního programu. Stejně jako před rokem město muselo zrušit tradiční novoroční ohňostroj.

„Situace kolem onemocnění covid-19 se nevyvíjí vůbec příznivě a část velkého úsilí týmu, který připravoval letošní události během Adventu v našem městě, tak bohužel přijde vniveč. Je nám to moc líto, protože letošní trhy měly být ve srovnání s předchozími ročníky mimořádné, poprvé na Velkém náměstí, s bohatým a atraktivním doprovodným programem. Včera jsme na mimořádné schůzce vedení města a některých městských společností rozhodli o rozsahu a režimu konání plánovaných adventních akcí. Například ta nejbližší, tedy slavnostní rozsvěcení vánočního stromu v podvečer první adventní neděle, se bude konat bez doprovodného programu, strom se tak rozsvítí s veřejným osvětlením a další vánoční výzdobou,“ říká náměstkyně primátora Monika Štayrová, odpovědná za kulturu.

Město zatím také počítá s konáním adventních vánočních trhů, které se připravují na Velké náměstí ve dnech od 10. do 22. prosince. V tuto chvíli ale radnice musela zrušit jejich veškerý doprovodný kulturní program. „Počítali jsme s celou řadou pěveckých vystoupení i zábavným programem nejen pro děti. Bohužel to nemůžeme ani letos uskutečnit. Situace kolem pandemie a vládní opatření nám nedovolí vánoční trhy uspořádat v rozsahu, ve kterém byly chystány. Zatím tedy pracujeme s touto variantou, ale mohou přijít taková opatření, která konání trhů vůbec neumožní. Nedokážeme to zcela předvídat, snažíme se být připraveni na vše,“ dodává primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Konání vánoční trhů v Hradci Králové tak letos opět výrazně ovlivní aktuální epidemická situace a vládní opatření. Město již s ohledem na prognózy rozhodlo také o zrušení tradičního novoročního ohňostroje, kterého se na Velkém náměstí pravidelně účastnily tisíce lidí.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na silvestrovské oslavy, koncerty, výstavy i bruslení

Přelom roku přinese do Hradce Králové silvestrovské i novoroční oslavy. Letos poprvé bez velkolepého ohňostroje, Velké náměstí místo něj zažije v pondělí videomapping a laserovou show. Silvestr můžete oslavit s hradeckou filharmonií, nebo třeba v hotelu U Královny Elišky na…
Čtěte více

Ohňostroj nebude. První den nového roku přivítají Hradečané jinak než v loňském roce

První den spolu, akce, která se v Hradci vždy koná na Nový rok. Tentokrát to bude trochu jinak. V odpoledních hodinách se Hradečané sejdou na Velkém náměstí, aby si společně užili koncert, vychutnali čaj nebo punč a čočkovou polévku, kterou zde podává vedení města. Tohle zůstává…
Čtěte více

ZVEME: Na vánoční trhy, procházku adventním Hradcem a koncert Dalibora Jandy

Druhý adventní víkend bude v Hradci Králové opět nabitý předvánočními akcemi. Dnes startují v historickém centru města vánoční trhy, Velké náměstí se zaplní stánky i kulturním programem, který potrvá až do Vánoc. Dalibor Janda v Hradci oslaví 70. narozeniny velkolepým koncertem,…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme