Ohňostroj nebude. První den nového roku přivítají Hradečané jinak než v loňském roce

V minulosti si lidé videomapping mohli užít třeba na Bílé věži.
V minulosti si lidé videomapping mohli užít třeba na Bílé věži. | autor: Královéhradecký kraj

První den spolu, akce, která se v Hradci vždy koná na Nový rok. Tentokrát to bude trochu jinak. V odpoledních hodinách se Hradečané sejdou na Velkém náměstí, aby si společně užili koncert, vychutnali čaj nebo punč a čočkovou polévku, kterou zde podává vedení města. Tohle zůstává stejné , ale ohňostroj letos nahradí moderní videomapping, který návštěvníci uvidí na budově staré radnice. S ohledem na velký zájem o tuto tradiční akci se město rozhodlo uskutečnit promítání rovnou dvakrát.

První den spolu začne v 16 hodin, vedení města bude na Velkém náměstí rozdávat čaj, punč i čočkovou polévku. Od 17 hodin pak začne koncert, po kterém bude následovat novoroční videomapping. „Rozhodli jsme se pro všechny návštěvníky přichystat šetrnější a zároveň modernější formu oslav nového roku. Primárně se bude promítat na budovu staré radnice, ale s ohledem na to, že se jedná o videomapping doplněný laserovou show, vyplní světelné představení na několik okamžiků i celé náměstí,“ popisuje hradecká primátorka Pavlína Springerová.

Světelná projekce bude rozdělena do čtyř částí, kdy každé z nich připomene jiné symboly Hradce Králové. Trvat bude více než osm minut. „Protože byl velký zájem veřejnosti o tuto událost, rozhodli jsme se, že videomapping uděláme v tento den ve dvou časech. První se uskuteční kolem 18. hodiny, následovat bude pár desítek minut freestyle promítání, poté proběhne druhý termín videomappingu, přibližně okolo 19. hodiny,“ uvádí náměstkyně primátorky pro oblast kultury a cestovního ruchu Ilona Dvořáková. První den spolu pořádá Hradecká kulturní a vzdělávací společnost, město celkem vyjde na přibližně dva miliony korun.

Dopravní podnik posílí spoje

Vzhledem k předpokládanému velkému počtu návštěvníků tradičního Prvního dne spolu chystá Dopravní podnik města Hradce Králové posílení vybraných spojů MHD. Na některých linkách budou nasazeny velkokapacitní vozy, jiné nabídnou zkrácení intervalu mezi zastávkami. Více informací najdete na dpmhk.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na silvestrovské oslavy, koncerty, výstavy i bruslení

Přelom roku přinese do Hradce Králové silvestrovské i novoroční oslavy. Letos poprvé bez velkolepého ohňostroje, Velké náměstí místo něj zažije v pondělí videomapping a laserovou show. Silvestr můžete oslavit s hradeckou filharmonií, nebo třeba v hotelu U Královny Elišky na…
Čtěte více

První den spolu bude jinak. Ohňostroj vystřídá videomapping

Oslavy Nového roku 2024 by se v Hradci měly nést v jiném stylu, než jak tomu bylo v předešlých letech. Místo ohňostroje chystá město velkolepý videomapping promítaný na budovu radnice čp. 1 na Velkém náměstí. Tematicky se bude týkat krás a života v Hradci Králové. Záměr…
Čtěte více

Hradec chystá zákaz hlučné a nebezpečné zábavní pyrotechniky

Hradec Králové chystá regulaci používání zábavní pyrotechniky na celém území města. Povolené budou pouze ohňostroje, které podléhají ohlašovací povinnosti. Zákaz používání zábavní pyrotechniky se nevztahuje na prskavky, konfety, dětské, dortové a obdobné fontány, tedy na takové…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme