Tendr na rekonstrukci fotbalového stadionu byl zrušen. Fanoušci jsou zklamaní, zastupitelé budou jednat

Opraví se někdy fotbalový stadion?
Opraví se někdy fotbalový stadion? | autor: fchk.cz

Fotbalového stadionu, přesněji jeho zrekonstruované podoby, se hradečtí fanoušci asi jen tak nedočkají. Do čtvrtka minulého týdne mohli zájemci podávat nabídky do tendru na stavbu hradecké fotbalové arény. Přišla ovšem pouze jediná. Ta navíc nesplňuje podmínky soutěže a už ten samý den odpoledne radnice přiznala, že bude muset tendr zrušit. Na sociálních sítích kolují pesimistické komentáře a dokonce i videa.

Už tolik let se o novém stadionu mluví, vzniklo už několik variant budoucí podoby. Tolikrát už politici ve svých volebních programech opravu hradeckého fotbalového stánku slibovali. Naděje, kterou měli fanoušci v létě, kdy zastupitelé vypsali tendr na zhotovitele nového stadionu, pohasla minulý týden.

Termín na podávání nabídek měl původně vypršet už v polovině srpna. Kvůli stovkám dotazů ho však radnice několikrát posunula. Náměstek primátora Jiří Bláha to bral jako pozitivum. „Jde o velkou a prestižní zakázku, navíc to svědčí o tom, že o stavbu je zájem. Je jistě dobře, že některé nejasnosti se vysvětlí ještě před otevíráním obálek,“ tvrdil náměstek na konci srpna. Když však došlo na otevírání obálek, byla tam nabídka jen jedna.

Bohužel však právě tato jediná nabídka přesahovala maximální možnou cenu, kterou stanovili zastupitelé, o desítky milionů korun. V červnu tuto maximální částku nastavili zastupitelé na 740 milionů. Celý tendr tak bude zrušen. „Předpokládali jsme, že to takhle dopadne. Nejsmutnější na tom je, že jsme ztratili další měsíce a možná celý rok, kdy se projekt stadionu mohl hýbat,“ řekl Hradeckému deníku pirátský zastupitel Aleš Dohnal.

Odpoledne náměstek primátora Jiří Bláha informace potvrdil. „Nabídková cena zájemce je vyšší než jaká byla zastupitelstvem stanovena v zadávací dokumentaci jako maximální. Zrušení tendru je tak v tuto chvíli bohužel jisté. Nyní bude mým úkolem co nejdříve navrhnout zastupitelům možné varianty dalšího postupu ve věci výstavby nového fotbalového stadionu. Předpokládám, že v příštím týdnu, kdy se zastupitelstvo města sejde, o tom budeme věcně a bez emocí diskutovat,“ řekl Jiří Bláha.

Fanoušci už jsou ohledně rekonstrukce stadionu pesimističtí. Je to vidět z komenátřů na sociálních sítích, kde koluje i video nazvané Hradecký requiem.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

Votrokům se příprava vydařila, v neděli přivítají Bohemku

Minimální změny v kádru a výsledkově úspěšná zimní příprava. Tak lze stručně shrnout dění o zimní přestávce v fotbalovém klubu FC Hradec Králové. Zda se stabilizovaný kádr a dobré výkony v přípravných zápasech promítnou i do jarní části fotbalové ligy, se může ukázat už tuto…
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme