Štítky: | zápis | základní škola |

Prvňáci dostanou městsku kartu. Do lavic jich v Hradci usedne tisícovka

| autor: MorgueFile.com

Hradečtí prvňáčci dostanou v pondělí 4. září od města dárek. Zdarma jim zařídí městskou kartu, kterou pak mohou platit jízdné v hradecké MHD nebo vstup na koupaliště Flošna. Do lavic městských základních škol by měla usednout necelá tisícovka prvňáčků. Podle statistik z jarních zápisů letos Hradec Králové plánuje otevřít 39 prvních tříd na svých sedmnácti základních školách.

„Celkem základní školy zřizované městem přijaly během jarních zápisů 962 nových žáků. Přesný počet prvňáčků budeme znát ale až začátkem října,“ řekl náměstek primátora Milan Jaroš, odpovědný za oblast školství. Stav žáků, kteří skutečně usedli do lavic začátkem nového školního roku, mají jednotlivé školy zaslat svému zřizovateli do konce září. „Někde se mohli rodiče ještě rozhodnout pro odklad, konečné číslo zpravidla ovlivní i několik případů stěhování během léta,“ dodal Jaroš.

Loni bylo u zápisů do základních škol zřizovaných městem přijato 1032 dětí, do prvních tříd v září nakonec nastoupilo 980 žáků.

V posledních dvou letech městské školy otevřely 44 prvních tříd, letos jich je v plánu 39. Čtyři první třídy otevřou základní školy ve Štefánikově a Bezručově ulici, pouze jednu třídu prvňáčků budou mít v Kuklenách, na Novém Hradci Králové, v Malšově Lhotě nebo v Plotištích. Město Hradec Králové zřizuje na svém území celkem 17 základních škol.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Blíží se zápisy do základních škol. Co rozhoduje pro přijetí na konkrétní školu?

Bezmála tisícovka budoucích prvňáčků vyrazí v dubnu k zápisům do základních škol v Hradci Králové. Ty se letos uskuteční v pátek 12. dubna a v sobotu 13. dubna, přičemž od 25. března mohou rodiče prvňáčků podávat přihlášky prostřednictvím elektronického formuláře na webových…
Čtěte více

Základní škola Sever bude mít novou jídelnu s kuchyní. Na opravy se mohou těšit i další školy

Hradec připravuje rekonstrukci části Základní školy Sever v Lužické ulici. Dojít by mělo k rozsáhlým úpravám jídelny a kuchyně, nové budou rozvody kanalizace, vody, tepla i elektřiny, vyměněny budou podlahy i podhledy a dodáno nové odvětrávání. Nyní se bude vybírat projektant.…
Čtěte více

Škola v Úprkově ulici otevře novou venkovní učebnu na střeše a opravený pavilon

Před rokem byla v Základní škole Úprkova v Hradci Králové zahájena rozsáhlá rekonstrukce pavilonu druhého stupně. Kromě dílčích oprav vnitřních a vnějších rozvodů sítí zde bylo vystavěno také jedno patro nových odborných učeben včetně moderního vybavení, zelená střecha s…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme