Štítky: | Opravy | základní škola |

Základní škola Sever bude mít novou jídelnu s kuchyní. Na opravy se mohou těšit i další školy

ZŠ Sever bude mít novou jídelnu a kuchyň.
ZŠ Sever bude mít novou jídelnu a kuchyň. | autor: firmy.cz

Hradec připravuje rekonstrukci části Základní školy Sever v Lužické ulici. Dojít by mělo k rozsáhlým úpravám jídelny a kuchyně, nové budou rozvody kanalizace, vody, tepla i elektřiny, vyměněny budou podlahy i podhledy a dodáno nové odvětrávání. Nyní se bude vybírat projektant. Projektová dokumentace by měla mimo jiné zahrnovat i posouzení současného stavu kuchyňského vybavení a návrh na jeho obměnu, doplnění a uspořádání. Projektanta chce město vysoutěžit ještě v zimě, v průběhu roku by pak měla být dokončena projektová dokumentace a vydáno stavební povolení. Samotná rekonstrukce by tak mohla začít v průběhu příštího roku.

„Školství v Hradci Králové je na velmi dobré úrovni, je ale třeba pravidelně investovat do zázemí a zařízení jednotlivých škol. Musíme postupovat systematicky, proto se všemi řediteli vždy konzultujeme, jaké jsou jejich individuální požadavky a co je třeba vyřešit přednostně. Byť je možné obecně konstatovat, že hradecké školy mají kvalitně vybavené kuchyně a školní jídelny, tak právě u ZŠ Sever je třeba tuto oblast zlepšit,“ popisuje primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

Celkovou obměnou by měla projít kuchyně i jídelna. „V tomto pavilonu se kromě kuchyně a jídelny nachází také prostory pro mimoškolní výuku, těch se ale tato část rekonstrukce nedotkne. Vše se navíc snažíme připravit tak, aby stavební práce co nejméně zasáhly do běžného režimu školy. Na několik měsíců ale bude třeba vyřešit stravování ve škole jinou formou,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek.

Stavební práce v suterénu budovy zahrnou výměnu rozvodů vody, kanalizace, plynu a vytápění. Úpravy se budou týkat také odvětrávání, nové budou i podlahy, dělící příčky, obklady a podhledy.  Projektanta by město chtělo vysoutěžit během následujících zimních týdnů. V průběhu roku pak bude probíhat tvorba projektové dokumentace a vyřízení žádosti o stavební povolení. Cenu projektové dokumentace určí až výběrové řízení, město ale počítá, že by neměla přesáhnout 1,3 milionu korun.

Generální oprava kuchyně v ZŠ Sever ale není jedinou investicí do školství v letošním roce. „Když nepočítáme běžné údržbové práce ve školách, které během letních prázdnin provádí technické služby, chtěli bychom začít s přípravou stavebních prací v ZŠ SNP, ZŠ A MŠ Malšova Lhota, MŠ Pohádka i MŠ Kamarád ve Veverkově ulici,“ dodává náměstek Řádek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Blíží se zápisy do základních škol. Co rozhoduje pro přijetí na konkrétní školu?

Bezmála tisícovka budoucích prvňáčků vyrazí v dubnu k zápisům do základních škol v Hradci Králové. Ty se letos uskuteční v pátek 12. dubna a v sobotu 13. dubna, přičemž od 25. března mohou rodiče prvňáčků podávat přihlášky prostřednictvím elektronického formuláře na webových…
Čtěte více

Do ulice V Kopečku se opět vrátí stroje. Budou se opravovat kanalizace a vodovody

Od zítřka budou opět zahájeny práce na obnově vodovodu a kanalizace V Kopečku, které byly přerušeny zimní technologickou přestávkou. Společnost Vodovody a kanalizace Hradec Králové dokončila obnovu vodovodu a kanalizace v ulici V Kopečku s koncem listopadu a nyní bude pokračovat…
Čtěte více

Velké náměstí by mohlo mít novou podobu. Do diskuze se zapojila i veřejnost

Sdílená zóna pro chodce, cyklisty i automobily, zeleň, nové osvětlení či zázemí pro konání akcí. Nejen tyto prvky přináší nový koncept studie rekonstrukce Velkého náměstí v historickém centru Hradce Králové. Město chce původní projekt upravit a doplnit o nové přístupy a…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme