Opatrně v městských lesích, budou se tam opravovat cesty

Stezky v lesích se budou opravovat.
Stezky v lesích se budou opravovat. | autor: hradeckralove.cz

Lesní asfaltové cesty v hradeckých městských lesích čekají v nejbližších dnech opravy, první fáze proběhne již 4. a 5. května. Jedná se o část asfaltového okruhu, konkrétně úsek od ulice Na Hrázce směrem ke kempu Stříbrný rybník. Návštěvníci rekreačních lesů by měli v místech stavby dbát zvýšené opatrnosti.

 

„Opravován bude úsek dlouhý asi 300 metrů, který byl nejvíce poškozen kořeny stromů, především topolů. Ty při růstu pod vozovku poničily její povrch a vznikly tak nerovnosti, které mohou být při rychlejší jízdě pro cyklisty a in-line bruslaře nebezpečné,“ uvádí Milan Zerzán, ředitel Městských lesů Hradec Králové. Úsek bude opravován v celé šíři vozovky a po dobu oprav zde nebude možný průchod či průjezd veřejnosti.

Druhá fáze oprav je naplánována na 17. a 18. května, kdy bude provedena oprava lesní asfaltové cesty Písečnice v úseku od Nového Hradce Králové po hájovnu Černá stráň. „Tato cesta byla stavěna v roce 2004 a opravu si již zaslouží. Doposud sloužila dobře, ale v některých místech i zde došlo k poškození vozovky kořeny přilehlých stromů. Vzniklé trhliny by se časem zvětšovaly a mohlo by dojít k vážnějšímu narušení povrchu cesty,“ doplňuje Milan Zerzán. Cesty budou v tomto případě nadále přístupné veřejnosti.

V obou případech bude třeba, aby návštěvníci městských lesů dbali v okolí strojů zvýšené opatrnosti, řídili se pokyny pracovníků a dodržovali všechna opatření.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Nový projekt na stezku k lesnímu hřbitovu bude počítat s vodou i živočichy

V minulých letech město připravovalo novou stezku pro cyklisty, bruslaře i chodce podél Hradečnice od Zděné boudy směrem k lesnímu hřbitovu. Výstavbu ale zastavila podzemní voda a nález zvláště chráněných živočichů. Město se proto chystá přepracovat původní projektovou…
Čtěte více

Lesníci začnou vánoční stromky prodávat v pátek. Jaké budou ceny?

Jen pár dní před první adventní nedělí bude zahájen prodej vánočních stromků z hradeckých městských lesů. I letos budou k dispozici různé druhy jehličnanů z lesů i plantáží. Ceny se oproti loňskému roku nezměnily, pohybují se v rozmezí od 250 do 600 korun podle druhu. Prodej…
Čtěte více

Další tělocvična vznikla u běžeckého okruhu v městských lesích

V létě tohoto roku vznikl v hradeckých městských lesích 800 metrů dlouhý běžecký okruh se speciálním přírodním povrchem. V těchto dnech jej Městské lesy Hradec Králové doplnily o nové fitness prvky. Pro sportovce tak vznikl jedinečný prostor, který nabízí zdravý způsob…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme