Na křižovatku u fakultní nemocnice se letos vrátí semafory

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | autor: hradeckralove.cz

Když se loni opravovala okružní křižovatka Brněnská v Hradci Králové, vedla jedna z objízdných tras Zborovskou ulicí u hradecké fakultní nemocnice. Semafory, které byly dočasně umístěné u výjezdu z nemocnice, se podle města osvědčily a vrátí se na místo natrvalo. Respektive do doby rekonstrukce křižovatky Mileta. Nová světelná signalizace, za kterou město podle předběžné studie zaplatí 3,5 milionu korun, by na této frekventované křižovatce měla fungovat ještě letos.

Hradecká radnice podle jejího mluvčího prověřovala možnost ponechání provizorních semaforů, které na vjezdu a výjezdu z fakultní nemocnice organizovaly dopravu během oprav dopravního uzlu u vysokoškolských kolejí Na Kotli, už loni na podzim. 

„Šlo o dočasné řešení, které dotčené orgány státní správy a Policie ČR nepovolily prodloužit do doby rekonstrukce křižovatky Mileta, protože termín její realizace zatím neznáme," říká Jiří Bláha, náměstek primátora Hradce Králové pro oblast investic a rozvoje města (o komplikacích při přípravě rekonstrukce křižovatky Mileta čtěte zde). 

Magistrát proto nechal zpracovat studii, která myslí hlavně na bezpečnost chodců a cyklistů. „Dočasné semafory byly umístěné na provizorních stojanech, což by z dlouhodobého hlediska bylo nebezpečné hlavně pro chodce, maminky s kočárky nebo cyklisty," vysvětluje Bláha.

Městská rada na svém úterním jednání schválila potřebné finance na zpracování projektové dokumentace, která bude hlavním podkladem pro sloučenou žádost v rámci územního a stavebního řízení. 

„Na jaře požádám zastupitelstvo o pokrytí investice z městského rozpočtu pro vypsání soutěže na dodavatele. Pokud lhůty stavebního úřadu akci výrazně nezkomplikují, semafory, které přispějí k potřebné bezpečnosti a plynulosti provozu na této křižovatce, by měly být funkční do konce tohoto roku," doplňuje náměstek Bláha.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stavba nového pavilonu infekční kliniky bude stát 900 milionů

Hradecká fakultní nemocnice plánuje na podzim letošního roku vypsat výběrové řízení na dodavatele stavby nového Pavilonu kliniky infekčních nemocí a kožní kliniky, která by měla stát kolem 900 milionů korun. Předpokládaný termín zahájení stavby je stanoven na jarní měsíce roku…
Čtěte více

Opravy uzavřely Pražský most. Někteří řidiči zákaz nerespektují, tak padají první pokuty

Pouze od včerejšího dne je kvůli opravám uzavřen Pražský most v centru Hradce. Někteří řidiči však zákaz vjezdu nerespektují a padají pokuty. V dopravní špičce auta stojí v kolonách na Tylově náměstí a Tyršově mostě. Před pár dny se dopravní situace zkomplikovala i na křižovatce…
Čtěte více

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme