Štítky: | Ocenění |

Která událost loňského roku byla pro Hradec důležitá? Hlasujte v anketě města

Ilustrační foto | Zdroj: archiv
Ilustrační foto | Zdroj: archiv

I v letošní roce vypsala radnice města Hradec Králové soutěž s názvem Událost roku, do níž se mohou zapojit zdejší obyvatelé a dát tak najevo, která z událostí je v minulém roce nejvíce zaujala či potěšila.

Svůj hlas mohou lidé věnovat na příklad otevření cyklostezky mezi Hradcem a Kuksem, zpřístupnění nové budovy městské knihovny v bývalé továrně Vertex či tomu, že se z Českých Budějovic do Hradce Králové přesunul tým hokejové extraligy.

Hlasovat o Událost roku mohou obyvatelé Hradce Králové už po šesté, cena města se v této oblasti uděluje od roku 2008. „Rada města na doporučení výběrové komise a na základě došlých návrhů od občanů nominovala pět událostí, mezi kterými prostřednictvím internetového hlasování nebo tištěných formulářů mohou lidé vybírat,“ uvedla Magdalena Vlčková, tisková mluvčí města. 

Do klání o nejlépe hodnocenou událost roku 2013 se dostaly následující počiny:

On-line hlasování se spustilo už minulou sobotu 1. března ráno. Hlasovat o událost roku můžete zde.
Hradečané ale mohou Událost roku vybrat i písemnou formou. Stačí, když svůj hlas zašlou na královéhradecký magistrát na odbor kultury, sportu a cestovního ruchu. 

Hlasování přes internet i přijímání písemných hlasů skončí 23. března. „Slavnostní večer udílení výročních cen města Hradec Králové proběhne 26. března od 19 hodin ve Sportovní hale Třebeš,“ uvedla mluvčí radnice Vlčková. Spolu s cenou Událost roku totiž představitelé města ocení také osobnosti kulturního, sportovního a společenského života v Hradci Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradec ocenil sportovní talenty. Děkujeme trenérům i rodičům, řekl primátor

Sedmnáct jednotlivců a pět kolektivů dostalo v pondělí večer ocenění v hradecké filharmonii. Město Hradec Králové už od roku 2005 uděluje titul Naděje královéhradeckého sportu za mimořádné sportovní výsledky dětí a mládeže do osmnácti let.  Roli patrona patnáctého ročníku…
Čtěte více

Opravená Galerie moderního umění získala zvláštní ocenění v Národní soutěži muzeí

Kompletně zrekonstruovaná Galerie moderního umění v Hradci Králové se pyšní oceněním v kategorii Muzejní počin roku 2016 v Národní soutěži muzeí Gloria musaealis. Galerie získala titul za zdařilý projekt rozsáhlé rekonstrukce za 126 milionů korun, jejímž investorem byl…
Čtěte více

Hradec hledá kandidáty na ceny města, navrhnout je může každý

I letos budou v Hradci Králové oceněny osobnosti, které se v loňském roce svým působením zasadily o reprezentaci města v oblasti sportu, vědy a kultrury. Stejně jako v minulých letech, i tentokrát mohou své favority nominovat obyvatelé města. Své návrhy mohou posílat až do konce…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme