Extraligoví hokejisté vyjeli na led, hledají se i noví fanoušci

Foto: HC Mountfield HK
Foto: HC Mountfield HK

Hráči nového extraligového klubu HC Mountfield HK ve středu ráno poprvé vyjeli na ledovou plochu na královéhradeckém zimním stadionu. Od tohoto dne je čeká testovácí týden, během něhož hráči podstoupí řadu testů a trenéři si budou ujasňovat sestavy na nadcházející sezónu. 

Klub se mimojiné konečně stal členem Českého svazu ledního hokeje, v úterý to oznámil svaz na svém webu. 

Mnozí z hráčů se do Hradce Králové vydali vůbec poprvé a s novým prostředím i se zimním stadionem se teprve seznamují. V Hradci se zatím stihl zabydlet alespoň hlavní kouč extraligového celku Peter Draisaitl, který se nyní připravuje na úkoly, které před ním stojí.

Podle vyjádření z klubu je hlavním úkolem stabilizovat kádr a hned na to získat hradecké fanoušky na stranu týmu. „Je to fantastická příležitost pro nás všechny, věřím, že nás veřejnost přijme. Začínáme všichni od nuly,“ komentoval trenér Peter Draisaitl.

Fanoušci, hlaste se!

O přízeň fanoušků z řad královéhradecké veřejnost začne bojovat nejen hlavní trenér, ale především pro veřejnost nové hokejové mužstvo. "Budu se snažit vysvětlit hráčům, že jsme sem nepřišli pouze hrát hokej. Je potřeba dělat hokej především pro lidi. Bez diváků nemůžeme žít a jsou pro nás nesmírně důležitou součástí, toho jsme si vědomi. Pokusíme se získat každého fanouška, ať už naším přístupem k hokeji nebo výsledky," vzkazuje kouč Draisaitl.

Nábor nových fandů avizoval klub na svém webu už začátkem týdne, fanouškům slibuje na příklad výjezd do Berlína na první zápas v rámci European Trophy. Zájemci o členství v oficiálním hradeckém fanklubu se mohou hlásit na tomto e-mailu. Členský poplatek je 300 korun, pro stávající členy fanklubu se částka snížuje na 200 korun. 

HC Mountfiel je členem ČSLH

V první polovině týdne oznámil Český svaz ledního hokeje, že mezi své členy přijal klub Mountfield HK, a. s. "V současné době probíhá shromažďování podkladů pro udělení licence, nezbytné pro působení klubu Mountfield HK v nejvyšší domácí soutěži, Tipsport extralize ledního hokeje v sezóně 2013/14," uvádí se v tiskové zprávě ČSLH.

Mountfiel HK tak splnil podmínky, které předepisují stanovy. O výtkách, kterým nově založený klub čelil, jsme informovali v článku Zimní stadion prošel inspekcí před zahájením extraligy, má nedostatky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
25.7.2013 09:22
jks (neregistrovaný)
bohužel,
fanoušci HC Mountfield HK se budou rekrutovat z řad fanoušků Futura, Kauflandu a DPMHK:) Budou to 15letá děcka která se tam budou cítit víc dospěle. Opravdovým fandům hokeje tento klub k srdci nepřiroste. Skutečný fanoušek hokeje se v Hradci přijde podívat na Spartu, Liberec, nebo na klub který produkuje v danném období hokej blížící se světové úrovni.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme