Flošna, lázně, bazén i wellnes v příštím roce podraží

Zdražuje se všude, i na Flošně | Foto: Jiří Gangur
Zdražuje se všude, i na Flošně | Foto: Jiří Gangur

S počátkem roku 2014 si v Hradci Králové zaplatíme více za vstup do Městských lázní, do Plaveckého bazénu 50 m, ale i na Koupaliště Flošna anebo do wellnes studia na Flošně.

Ceny podle vedení Správy nemovitostí Hradec Králové (SNHK), které je provozovatelem jednotlivých městských areálů,  vzrostou v průměru o osm procent. Ke zvýšení cen městská společnost přistupuje kvůli celkovému zdražení cen za energie a teplo.

Nárůst cen v městských sportovních areálech by se ale neměl dotknout kompletně všech služeb. Změnu návštěvníci zaznamenají především na Plaveckém bazénu 50 m a v Městských lázních. „Důvodem je zvyšující se cena energií, zejména tepla, které představuje v těchto celoročně využívaných a vyhřívaných areálech významnou složku nákladů,“ uvedla Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovistostí Hradec Králové.  

V kryté „padesátce“ se ceny zvýší podle toho, jakým způsobem bude návštěvník platit - při platbě v hotovosti to bude o 10 %, při placení čipovými hodinkami o 15 %. 

Městské lázně podraží při ploužití čipových hodinek o 9 % a ostatní platby o 5 %. 

Na letním koupališti Flošna zůstávají ceny vstupného stejné jako v letošním roce. Novinkou pro další léto však bude stanovení tak zvané „vedlejší sezóny“, cž bude doba, kdy jsou bazény na koupališti přihřívány na 18 až 22°C. V hlavní sezóně se bude dál platit plné vstupné a bazény budou dál plně vyhřívány na 26°C. "Doba jednotlivých sezón je stanovována každý rok v závislosti na počasí. Na koupališti dochází ke zvýšení ceny jen u nočního koupání, kde bude nárůst o 10 Kč a sjednocení cen doznala platba v hotovosti a městskou kartou,“ upřesnila Jaroslava Bernhardová.

Kdo chce slevu, má si pořídit čipové hodinky

Zájemce o zvýhodněné vstupné ve všech městských vodních arálech by si podle vedení společnosti SNHK měl pořídit čipové hodinky. „Umožňují placení ve všech vodních areálech a významně zrychlují odbavení. V současné době čipové hodinky vlastní 20 tisíc návštěvníků,“ doplnila ředitelka Bernhardová.

Zvýšení cen se dotkne také Wellness studia Flošna, kde se zdraží cena vstupného a masáží. Výhodou po novém roce zůstane prodloužena doba pobytu v dopoledních hodinách o 20 minut bez navyšování ceny. „Věříme, že toto mírné zdražení neodradí naše stávající pravidelné návštěvníky a i nadále budou rádi využívat našich služeb,“ doufá vedení Správy nemovitostí Hradec Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Nejlépe hodnocený příspěvěk ▼
6.12.2013 20:28
MMG (neregistrovaný)
Neprekvapuje me, ze se zdrazuje. Ale proc ti s hodinky budou mit cenu navysenou nejvic? :| Tresta se a odpuzuje pravidelne navstevniky? zobrazit | souhlasím (+2) | nesouhlasím (-0)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.12.2013 20:28
MMG (neregistrovaný)
Neprekvapuje me, ze se zdrazuje. Ale proc ti s hodinky budou mit cenu navysenou nejvic? :| Tresta se a odpuzuje pravidelne navstevniky?
10.12.2013 08:53
MN (neregistrovaný)
Nepoměr v navýšení ceny - čipové hodinky
Nechápu, proč navýšení u čipových hodinek je vyšší než u platby z hotovosti. Možná by bylo namístě nějaké vysvětlení. Na stránkách plaveckého bazénu je výčet výhod, proč by se měl člověk pořídit čipové hodinky. Že by kompenzace možnosti slev na hodinky? Pak to ale asi nemá smysl :(
18.12.2013 23:28
Tera  (Nováček)
drahé teplo ...
Ono by stačilo o 1-2 st. snížit teplotu vzduchu i vody a nemusí se zvyšovat ceny. V tom horku je velmi vysoká vlhkost a špatně se nám tam (astmatikům) dýchá :-(

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Ceny vstupu na hradecké koupaliště Flošna půjdou nahoru

Návštěvníci letního koupaliště Flošna, čeká od nové sezóny změna ceníku. Jedná se o pravidelnou úpravu vstupného, ke které dochází především s ohledem na neustále se zvyšující náklady na provoz zařízení. Ceny se mění pouze u vybraných položek, v průměru jde o navýšení o 13 %.…
Čtěte více

Květen v městských lázních bude ve znamení výhod a akcí

Květen bude měsíce, kdy v hradeckých městských lázních pořádají spoustu akcí pro svoje návštěvníky. Které to budou? Například za 10 návštěv jeden celodenní vstup zdarma, májové svátky a víkendy se sklenkou sektu i aquahrátky pro rodiny s dětmi. Vstupy není utné nasbírat pouze v…
Čtěte více

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme