Ceny vstupu na hradecké koupaliště Flošna půjdou nahoru

Vstup na Flošnu bude dražší.
Vstup na Flošnu bude dražší. | autor: hradeckralove.cz

Návštěvníci letního koupaliště Flošna, čeká od nové sezóny změna ceníku. Jedná se o pravidelnou úpravu vstupného, ke které dochází především s ohledem na neustále se zvyšující náklady na provoz zařízení. Ceny se mění pouze u vybraných položek, v průměru jde o navýšení o 13 %. Město každoročně dotuje činnost koupaliště částkou pěti milionů korun.

Pro rok 2024 je nově stanoveno základní vstupné pro dospělé na celý den na 210 korun, majitelé čipových hodinek zaplatí 180 korun. Děti do 15 let, studenti do 26 let, senioři nad 62 let, držitelé průkazů ZTP a ZTP/P budou za celodenní vstupné platit 170 korun bez čipových hodinek, s hodinkami 140 korun. Odpolední vstupné po 16. hodině je pro všechny kategorie nižší. I nadále mají majitelé čipových hodinek možnost využívat hodinové nebo dvouhodinové vstupné, které využijí jak v průběhu dne, tak při ranním plavání. „Naopak některé ceny se nemění, zdarma mají i nadále vstup děti do 120 cm výšky, rovněž tak rodinné vstupné má zachovanou desetiprocentní slevu na vstupném,“ popisuje náměstek primátorky pro správu majetku města Pavel Vrbický.

Nový ceník reaguje především na vývoj cen energií a nárůst cen ostatních nákladů. „Provoz letního koupaliště Flošna každoročně dotujeme částkou pět milionů korun. Zároveň se snažíme podílet na nákladech na modernizaci a dílčích opravách v areálu. Koupaliště se navíc připravuje na svou patnáctou letní sezónu a SNHK chystá pro návštěvníky řadu akcí a novinek,“ uvádí náměstek Vrbický.

Největší investice za poslední roky proběhla v loňském roce, jednalo se o přesunutí dětského hřiště do prostoru mezi restaurací a plážovým volejbalem a zvětšení zastínění vybraných míst. Tyto nově zastíněné prostory velmi často využívali rodiče s malými dětmi. „Pro letošní rok připravujeme projektovou dokumentaci k vybudování nových toalet. Pokud vše půjde podle plánu a podaří se v závěru roku vysoutěžit zhotovitele, mohly by být nové toalety v blízkosti zastíněných ploch připravené pro příští sezónu,“ říká ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové Jaroslava Bernhardová.

Otevře se podle počasí

Letní koupaliště Flošna se v současné době připravuje na otevření. Bazény jsou již vyčištěné a napuštěné, probíhají pravidelné kontroly, revize, opravy a úklid celého areálu. Samotné zahájení sezóny se bude odvíjet od počasí, s největší pravděpodobností v květnu, jak tomu bývá nejčastěji. V areálu koupaliště je k dispozici bowling a celoročně otevřená restaurace Flošna, která zajišťuje občerstvení jak pro návštěvníky koupaliště, tak i pro ostatní zákazníky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Flošna zahájí letošní sezonu už tuto sobotu

Letní koupaliště Flošna již brzy zahájí patnáctou sezonu, pro návštěvníky bude otevřeno už od soboty 18. května. Provoz bude zatím fungovat v režimu vedlejší sezony, otevřeno bude od 10 do 18 hodin. Vstupné bude nižší než v hlavní sezoně, návštěvníci s čipovými hodinkami…
Čtěte více

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

Nočnímu koupání na Flošně je konec. Může za to chování některých návštěvníků

Řadu let pořádal provozovatel hradeckého koupaliště Flošna noční koupání. Akce byla oblíbená a navštěvovaná. S tím je však konec a mohou si za to návštěvníci sami. Tedy někteří. Podle slov zejména ti mladších ročníků. Příští sezonu popřemýšlí vedení koupaliště o jiném konceptu…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme