Štítky: | Kultura | Divadlo | divadlo bratří formanů |

Divadlo bratří Formanů zahájí sezonu v Hradci. Postaví obří stan o velikosti dvou domů

Divadlo bratří Formanů se vydá na Divoký západ.
Divadlo bratří Formanů se vydá na Divoký západ. | autor: ticketon.cz

Příležitost spatřit jedinečné představení Divadla bratří Formanů s názvem Deadtown budou mít Hradečáci v první polovině května. Představení se neodehraje v žádných ze stávajících divadelních prostor - bratři Formani si celé divadlo přivezou s sebou v několika kamionech. Svůj vlastní divadelní dřevěný stan o velikosti dvou vysokých domů budou několik dnů stavět a poté zase bourat. 

 

Premiéra nového představení Divadla bratří Formanů DEADTOWN proběhla 7. března 2017 v Paříži. Od té doby odvážní kovbojové a nespoutané ženy městečka Deadtown zavítali do Francie, Belgie, Itálie, Dánska, Španělska a České republiky, kde v červnu 2017 proběhla česká premiéra. Všechna představení byla beznadějně vyprodaná a i proto se Deadtown vrací zpět domů. Po krátké zastávce v Čechách pokračuje turné v Belgii, Španělsku, Itálii, Francii a Finsku.

Díky podpoře města Hradec Králové a Královéhradeckého kraje se právě východočeská metropole stane v první polovině května jednou ze zastávek úspěšného evropského turné, kde je toto představení pravidelně beznadějně vyprodáváno.

Divadelní stavba o půdorysu 30 x 16 metrů a výšce kolem 9 metrů bude stát v ulici Jana Koziny na sportovním hřišti za Divadlem DRAK. 

„Petr Forman si dokonce i kamiony vozí sám, tentokráte si je přepraví z francouzského Grenoblu," vysvětlují náročnost organizace manželé Liškovi, kteří se zasloužili o pozvání bratrů Formanových do regionu.

Mezinárodní 20-ti členný soubor složený i z francouzských i a českých herců a muzikantů včetně Petra Formana, Marka Zelinky, Veroniky Švábové, Ivana Arsenjeva, Josefiny Voverkové, Vojty Švejdy, Daniely Voráčkové, Simony Babčákové a dalších, odehraje vzhledem k časové náročnosti pouze pět představení, a to ve dnech od 9. do 13. května. Bude se jednat o čtyři večerní a jedno odpolední představení, vstupenky stojí 790 korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký Majáles či den otevřených dveří na záchrance

Čím bude žít Hradec Králové o víkendu? Studentský měsíc v sobotu završí Majálesový průvod a Hradecký Majáles Open-Air. Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje otevírá dveře všem zájemcům a předvede své vybavení i letové záchranářské ukázky. Na Malém náměstí se koná…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme