Další tělocvična vznikla u běžeckého okruhu v městských lesích

V lesích je další tělocvična.
V lesích je další tělocvična. | autor: Městské lesy

V létě tohoto roku vznikl v hradeckých městských lesích 800 metrů dlouhý běžecký okruh se speciálním přírodním povrchem. V těchto dnech jej Městské lesy Hradec Králové doplnily o nové fitness prvky. Pro sportovce tak vznikl jedinečný prostor, který nabízí zdravý způsob zlepšování kondice i posilování.

„Vznik přírodního sportoviště v městských lesích se nám osvědčil. Běžecký okruh jsme otevřeli během letních prázdnin a za tu doby jej využilo několik stovek běžců a návštěvníků. Chtěli jsme tuto lesní atrakci ještě rozšířit a posunout dál, proto kromě běhu bude možné se zde pustit i do posilování,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast sportu a pro správu společnosti Městské lesy Miroslav Hloušek.

Poblíž přírodního okruhu pro běžce tak přibyly nejen posilovací fitness prvky, ale i návody na cvičení a protahování. „Umístily jsme je do prostoru u hlavního nástupního místa na běžeckou lesní stezku, je to kousek za lesním hřbitovem vedle Hradečnice. Vybrali jsme pět základních cvičebních prvků, které si mohou vyzkoušet dospělí i mladiství,“ popisuje ředitel společnosti Městské lesy Milan Zerzán. Do tohoto prostoru také lesníci plánují doplnit malý altán a podél stezky pak odpočinková místa.

Podobné tělocvičny pod širým nebem vybudovaly Městské lesy Hradec Králové již dvě. První, která je zatím nejvíce využívaná, je u lesního občerstvení U Pytláka. Druhou je možné nalézt a areálu kempu Stříbrný rybník, kde je i část vhodná pro seniory.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Nový projekt na stezku k lesnímu hřbitovu bude počítat s vodou i živočichy

V minulých letech město připravovalo novou stezku pro cyklisty, bruslaře i chodce podél Hradečnice od Zděné boudy směrem k lesnímu hřbitovu. Výstavbu ale zastavila podzemní voda a nález zvláště chráněných živočichů. Město se proto chystá přepracovat původní projektovou…
Čtěte více

Lesníci začnou vánoční stromky prodávat v pátek. Jaké budou ceny?

Jen pár dní před první adventní nedělí bude zahájen prodej vánočních stromků z hradeckých městských lesů. I letos budou k dispozici různé druhy jehličnanů z lesů i plantáží. Ceny se oproti loňskému roku nezměnily, pohybují se v rozmezí od 250 do 600 korun podle druhu. Prodej…
Čtěte více

Re-use bazar už nebude jen ve sběrných dvorech, přiblíží se do centra Hradce

V centru Hradci Králové dojde začátkem října k otevření prvního re-use bazaru. Fungovat bude na podobném principu jako re-use pointy ve sběrných dvorech. Lidé sem darují věci k opětovnému využití, které za drobný obnos pak poslouží někomu jinému. Pobočka se bude nacházet v…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme