Zveme: Adventní akce pokračují, Vánoce můžete udělat i opuštěným zvířatům v útulku

Tohoto a další psy z královéhradeckého městského útulku si můžete osvojit. Nebo jim o víkendu přilepšit.
Tohoto a další psy z královéhradeckého městského útulku si můžete osvojit. Nebo jim o víkendu přilepšit. | autor: tshk.cz

I třetí adventní víkend přinese obyvatelům Hradce Králové hned několik vánočně laděných akcí. Městský útulek v Hradci Králové pořádá každoroční víkend otevřených dveří a přijímá dary pro opuštěná zvířata. Vánoční trhy opět najdete na Masarykově náměstí, na Šrámkově statku v Pileticích zase výstavu betlémů a vánočních dekorací. Můžete zažít svítání na hradecké dominantě Bílé věži nebo vyrazit bruslit na zimní stadion. Znalci opery jistě ocení přímý přenos nové inscenace Verdiho La traviaty z Metropolitní opery v New Yorku, adventní koncert renesančních madrigalů uslyšíte v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Hradci Králové.

Vánoční trhy na Masarykově náměstí

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost pořádá tradiční vánoční trhy na Masarykově náměstí v Hradci Králové, které se až do neděle 16. prosince 2018 proměnilo v živé tržiště s výrobky lidové tvorby a uměleckých řemesel s bohatou nabídkou stylového občerstvení. Nakoupit budete moci vánoční ozdoby, ručně vyráběné svíčky, keramiku, ručně malované kabelky, kožené peněženky, opasky, vánoční ubrusy, dekorace z přírodních materiálů, gobelínové zboží, repliky historického skla, bytové doplňky z přírodních kamenů, obrázky na skle, kožešiny a výrobky z kožešin, šperky, přírodní kosmetika, čaje, bylinkové polštářky, dřevěné hračky a mnoho dalšího. Zhruba 75 stánků bude otevřených od 10 do 21 hodin.

Den otevřených dveří v útulku

Vánoční svátky oslaví také zvířata v královéhradeckém útulku. Na tradiční víkend otevřených dveří pro opuštěná zvířata u Lesního hřbitova v Malšovicích zve městský útulek v sobotu a v neděli 15. a 16. prosince. Po oba víkendové dny bude pro veřejnost otevřeno od 10 do 16 hodin. „Tak jako každý rok chceme na Vánoce přilepšit našim kočičkám a pejskům. Společně s vámi se nám jistě podaří zpestřit jim vánoční svátky. Předem děkujeme všem dárcům, kteří podpoří naše zařízení. Vaše dárky pro psy a kočky (nejlépe granulované krmivo značek Brit, Eminent, Fitmin, Bosch, Calibra – nebo obdobně kvalitní, uzené uši, piškoty a deky) jsou pro nás vítanou pomocí a pro zvířata velkým potěšením,“ informuje vedení útulku všechny případné návštěvníky. Oproti darovací smlouvě je možno přispět i finančně na veterinární a další péči. Hradecký útulek pořádá víkend otevřených dveří každoročně před Vánoci, jeho kapacita je 70 kotců.

Advent na Šrámkově statku v Pileticích

Výstava betlémů ze sbírky třebechovické umělkyně Věry Priharové a vánočních dekorací z rukou členek Spolku lidové tvorby Hradec Králové. Vrátka stylového roubeného stavení v Pileticích nedaleko Hradce Králové se návštěvníkům otevřou v sobotu i v neděli od 10 do 16 hodin.

Veřejné bruslení Hradec Králové

Veřejné bruslení v malé hale zimního stadionu v Hradci Králové se bude tento víkend konat v sobotu od 16 do 17:30 hodin a v neděli od 15 do 16:30 hodin. Cena vstupného pro dospělé a mládež nad 10 let je 30 korun, děti zaplatí dvacetikorunu a jejich doprovod desetikorunu. Šatna stojí 5 korun. Bruslení pro veřejnost v Hradci Králové provozuje královéhradecký hokejový klub. 

Přímý přenos z Metropolitní opery v Bio Central

Hudební ředitel Metropolitní opery Yannick Nézet-Séguin bude řídit provedení Verdiho nesmrtelné tragédie La traviata. Nová inscenace v režii Michaela Mayera se odehrává v 18. století a výprava, kde se před očima diváků střídají roční období, skutečně bere dech. Diana Damrau se představí v roli nešťastné Violetty a jejího milého Alfreda ztvární Juan Diego Flórez. V roli Alfredova starostlivého otce Giorgia Germonta vystoupí Quinn Kelsey. Kino Bio Central odvysílá přímý přenos v italském jazyce s českými a anglickými titulky v sobotu od 18:45 hodin. Nová inscenace trvá 212 minut, vysílána bude v HD a vstupné stojí 390 korun.

Renesanční madrigaly pro vánoční čas

Koncert renesančních madrigalů bude z jedním z adventních koncertů v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Hradci Králové. Vokální soubor Octopus Vocalis a ansámbl Plaisirs de Musique provede v autentické interprataci středověké francouzské a anglické madrigaly skladatelů Williama Byrda, Johna Dowlanda a dalších. Zajímavostí bude jistě i madrigal, jehož autorem je anglický král Jindřich VIII. Tudor, který se jako vpravdě renesanční osobnost věnoval i kompozici. Za doprovodu fléten, loutny a zpěvu můžete na sebe nechat dýchnout pravou vánoční atmosféru, a to v sobotu od 17 hodin. Vstupenky za 150 až 200 korun jsou v předprodeji na HKpoint.

Svítaní na Bílé věži

Výjimečná příležitost prožít svítání z ochozu Bílé věže a vychutnat neopakovatelnou atmosféru probouzejícího se města Hradec Králové se naskytne tuto sobotu od 7:49 do 8:49 hodin. Sraz účastníků je nejméně 15 minut před časem svítání - východem Slunce před Bílou věží. Počet účastníků je omezen na 30.Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme