Zveme: Vyzkoušejte si řemesla, nahlédněte pod pokličku vědcům, pohrajte si s vláčky

Nábřeží řemeslníků na Tylově nábřeží v Hradci Králové.
Nábřeží řemeslníků na Tylově nábřeží v Hradci Králové. | autor: hradeckralove.cz

Jako každý pátek jsme pro vás vybrali nejzajímavější víkendové akce v Hradci Králové. Tento víkend můžete vyrazit na Noc vědců, do které se zapojí hradecká univerzita, knihovna i hvězdárna. Koná se tradiční Nábřeží řemeslníků, soutěžit budou v Hradci mažoretky, na Bílou věž zavítá Polednice, bude se hrát hokej.

NOC VĚDCŮ

V pátek od 17 hodin se koná tradiční Noc vědců: "Znovu vám nabídneme exkluzivní vhled do všeho vědecky zajímavého, co se na našich institucích v průběhu roku událo nebo děje. A "dění" je velmi důležité, jelikož letošním tématerm je ČAS!" Noc vědců probíhá ve všech koutech ČR, v Hradci pro vás program připravuje Univerzita Hradec Králové, Hvězdárna a planetárium v Hradci Králové, Knihovna města Hradce Králové, Studijní a vědecká knihovna HK, Eurocentrum Hradec Králové a UK –⁠ Lékařská fakulta v Hradci Králové. Program najdete na www.nocvedcu.cz. 

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY MAŽORETEK

V sobotu hostí hradecká Hala TJ Slavia Mistrovství České republiky mažoretek 2021 malých formací. Pořádá ho hradecký A-TEAM s mažoretkovou asociací CMA. Začátek soutěže je v 8:30, ve 12:15 pak můžete vidět slavnostní nástup a vyhlášení dopolední části. Odpolední část bude mít vyvrcholení v 19 hodin.

NÁBŘEŽÍ ŘEMESLNÍKŮ

Sobota se na Tylově nábřeží v Hradci Králové ponese v duchu poctivé řemeslné práce. Skutečným zlatým hřebem letošního nábřeží bude předvedení sklářské hutě. Své umění předvede i mnoho dalších řemeslníků a jak je již na Nábřeží řemeslníků zvykem, můžete se nejen dívat, ale zkoušet svoji dovednost v mnoha tvůrčích dílnách, do kterých se mohou zapojit všichni od 2 do 99 let. Motivací jim k tomu bude i soutěž O list tovaryše - každý, kdo projde alespoň šest z nabízených dílen, získá diplom a drobnou cenu a postupuje do slosování o hodnotné ceny, které do soutěže věnovali přítomní řemeslníci. Vstup do soutěže O list tovaryše je za 30,-Kč, držitelé rodinných pasů a senior pasů ho mají se slevou. Postaráno je i o bohatý doprovodný program. Pro malé děti jsou připravené pohádky. Celou atmosféru zpříjemní pouťová kapela. Občerstvíte se u stánku pivovaru Klenot a ochutnáte speciality z grilu. Když si vezmete deku, můžete odpočívat na trávě pod stromy. Vstup je zdarma.

POLEDNICE VE VĚŽI

Polednice svým skřehotavým hlasem povypráví tak trochu jinou historii Bílé věže, a to v sobotu od 14 hodin. "Věž přesně jako z pohádky - tak trošku tajemná, tak trošku kouzelná... zkrátka taková, jakou ji neznáte! Přijďte ji objevit a spolu s polednicí řádně prozkoumat!" Sraz je před Bílou věží. Dítě musí jít s doprovodem dospělé osoby.

HOKEJISTÉ VYZVOU PARDUBICE

Mountfield HK se utká s pardubickým HC Dynamo v ČPP Areně. Utkání 8. kola Tipsport extraligy v ledním hokeji začíná v neděli od 17:20.

ODPOLEDNE S MAŠINKAMI

Dům dětí a Mládeže - Rautenkraucova pořádá v neděli od 14 hodin Odpoledne s mašinkami. "Přijďte se podívat na modelové kolejiště. Také si sami budete moct vyzkoušet, jak se vláčky ovládají," vzkazují pořadatelé. Až do 17 hodin si u modelového kolejiště v budově Domu dětí a mládeže můžete hrát s vláčky. Poplatek za akci je dobrovolný.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme