Zveme: Výlov rybníka Datlík nabídne čerstvé ryby. V Aldisu se bude tančit

Výlov rybníka Datlík v Hradci Králové začíná v sobotu v 8 hodin.
Výlov rybníka Datlík v Hradci Králové začíná v sobotu v 8 hodin. | autor: Městské lesy HK

Víkendová pozvánka je opět pestrá, z rozmanitých akcí v Hradci Králové si vybere snad každý. Sobotní výlov rybníka Datlík v hradeckých lesích slibuje podívanou i koupi čerstvých ryb. Koná se mezinárodní festival outdoorových filmů v Bio Central a mezinárodní taneční soutěž v Aldisu. Letos naposledy můžete zajít na farmářské trhy, na náplavce bude opět bleší trh Nábleší. Děti čeká loutkové divadlo v centru Orlice park shopping nebo dobrodružná Halloweenská noc v knihovně Hradec Králové, v aquacentru je pak v rámci podzimních prázdnin čeká aquazorbing a prodloužená doba pobytu zdarma.

Halloweenská noc v knihovně

Ve víceúčelovém sále královéhradecké městské knihovny ve Wonkově ulici začíná v pátek v 19 hodin večer Halloweenská aneb Benátská noc, která je přístupná od 11 let. "Pod krásnými maskami se někdy ukrývá tajemství temnější než ta nejčernější noc a v tmavých koutech knihovny někdy číhají nástrahy, s nimiž si poradí jen ti nejodvážnější. Přijďte, pokud si troufáte, halloweenský rej je po roce opět tady!" Vstupné stojí 50 korun. 

Mezinárodní festival outdoorových filmů 2019

MFOF je soutěžní přehlídkou outdoorových filmů. Za 10 let své existence se stal ve své podstatě a charakteru největším filmovým soutěžním festivalem nejen v ČR, ale i na světě. Je zaměřený na sporty i život s outdoorovou tematikou, na filmy dobrodružné, extrémní, adrenalinové, ale také cestopisné. Koná se v hradeckém kině Bio Central od středy do pátku.

Výlov rybníka Datlík a prodej ryb

"Zveme Vás na sobotní výlov rybníka Datlík. Přijďte se podívat na průběh výlovu, seznámit se s rybářským řemeslem a koupit si čerstvou rybu, právě vytaženou z vody," zvou hradečtí rybáři do městských lesů. Výlov začíná kolem osmé hodiny, chcete-li vidět celý průběh výlovu, přivstaňte si. V 8:30 hodin už se budou prodávat první vylovené ryby. V nabídce bude Hradecký kapr, ale i další druhy, například sumec nebo štika. Prodej končí ve 12:30. V průběhu akce bude možnost se občerstvit, v chladném počasí návštěvníky zahřejí horké nápoje. Během výlovu Datlíku bude umožněno parkování na louce u sjezdu z Hlavní ulice směrem k rybníku.

Farmářské trhy Hradec Králové

V ulici Letců u obchodního centra Atrium tuto sobotu ještě najdete farmářské trhy. Mezi 8. a 12. hodinou tam ochutnáte a nakoupíte kvalitní a čerstvé potravinářské výrobky nejen z hradeckého regionu. Na čtyřicet stánků letos naposledy nabídne široký sortiment jakostních domácích produktů. 

Prázdniny v aquacentru a aquazorbing

Co s volným časem o podzimních prázdninách? Při návštěvě aquacentra od soboty 26. října do středy 30. října dostane každý návštěvník ke vstupu 20 minut navíc zdarma. Akce platí pro úplně všechny návštěvníky, děti, jejich rodiče, prarodiče i známé. Nezáleží na tom, zda vlastní čipové hodinky, nebo si zakoupí jednorázový vstup, bonus získávají všichni. Dokonce i návštěvníci plaveckého bazénu, kteří projdou do aquacentra, budou mít těchto 20 minut v aquacentru navíc.

Loutkové Divadlo V Orlici - Míša Kulička

Loutkové divadlo Orlice připravilo na sobotu opět představení pro děti zdarma. Na klasickou loutkovou pohádku Míša Kulička v podání Sváťova dividla se můžete těšit od 15 hodin v hradeckém centru Orlice park shopping.

Taneční soutěž Hradec Králové OPEN

Mezinárodní taneční soutěž HRADEC KRÁLOVÉ OPEN je jedna z nejstarších soutěží v Evropě, která je pořádána pro páry z celého světa v kategorii děti, junioři, mládež, dospělí a senioři. Kromě obvyklých kategorií je i v letošním roce soutěž rozšířena o soutěže DSE Children European Grand Prix. Soutěž se koná v sobotu i v neděli v kongresovém centru Aldis.

13. Nábleší v Hradci Králové

V neděli od 10 hodin začíná pod Pražským mostem na hradecké náplavce již 13. Nábleší, které končí ve 14 hodin. "Prohledejte půdní skrýše, vyneste staré pleteniny, šípkové marmelády a domácí rakytníkové sirupy. Vítáme i všechny zahřívače blešichtivých pomocí rozličných teplých nápojů (tam za vodou v Nábleší si kakao dám) nebo dýňové polévky na společné postávání nad kouřícím hrncem."

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme