Zveme: Víkend slibuje čokoládový festival či loutkové pohádky

Čokoládový festival ve Futuru.
Čokoládový festival ve Futuru.

Víkend v Hradci Králové se ponese v duchu čokolády. V obchodním centru Futurum budete moci ochutnat pralinky, čokoládový likér nebo dokonce čokoládový burger a kebab. Děti můžete vzít na masopustní hledačku do Jiráskových sadů nebo na některou z loutkových divadelních pohádek. Fandit můžete hradeckým hokejistům či fotbalistům.

MASOPUSTNÍ „HLEDAČKA“

V sobotu v Jiráskových sadech pořádá KRC Sedmikráska pro rodiny s předškolními dětmi akci v přírodě Masopustní hledačka. K této hře potřebujete papír a tužku/mobil/dobrou paměť a chuť si hrát. V parku najdete 7 úkolů, za jejichž splnění získáte vždy jedno písmeno do tajenky. Začínáte u hlavního vchodu. Na konci každého zadání se dozvíte, kam se máte vydat dál. "Až tajenku zjistíte, zaregistrujte se na https://www.sedmikraskahk.cz/rezervacni-system, zadejte své kontaktní údaje a zapište výsledek. Spojíme se s vámi a domluvíme se na předání drobné odměny," vzkazují pořadatelé.

ČOKOLÁDOVÝ FESTIVAL VE FUTURU

Tabulková čokoláda, pralinky, horká čokoláda, marcipán, čokoládový likér, wafle, čokoládový burger, nugát, čokoládový kebab, jablka v čokoládě a mnohé další sladkosti. Na tři desítky obchůdků, cukráren a výrobců se sjede na valentýnský čokoládový festival, který se koná o víkendu v OC Futurum na Brněnské ulici v Hradci Králové. Čokoládové laskominy ve stáncích, soutěže a vystoupení tam najdete v pátek od 14 do 18 hodin, v sobotu od 10 do 18 hodin a v neděli od 10 do 17 hodin. Vstup je zdarma.

SUCHÉ PLSTĚNÍ, PALIČKOVÁNÍ

V sobotu v 9 hodin startují v Adalbertinu dva rukodělné kurzy. Na suché plstění z kuliček a květin budete potřebovat ovčí rouno, plstící jehla, molitan. Na paličkování zase herdule, paličky, špendlíky, nůžky, poznámkový blok, háčkovací příze. Kurzy se konají od 9 do 14 hodin v učebně č. 69, školné za jednu lekci je 150,-Kč pro dospělého, 80,-Kč pro dítě. Informace: Monika Lemberková, tel.: 604 994 913. 

POHÁDKY PRO DĚTI

V sobotu od 10 hodin můžete vzít děti do Studia A v hradeckém Adalbertinu na poetickou loutkovou pohádku v půvabných kulisách. Ze života broučků je pohádka volně zpracovaná podle předlohy Jana Karafiáta. Pro vnímavé, již čtyřleté děti a pro jejich pohádkomilné rodiče účinkuje Hradecké Amatérské Divadlo loutek.

V neděli tamtéž a ve stejnou hodinu začíná pohádka O šípkové Růžence. Pohádka o veselém království, o zpěvavé královně a o bojovném králi. Také o tom, jak nás mají rodiče rádi. O Růžence, Alíkovi a o jednom móóóóc zamilovaném princi. A o spoustě šikovných dětí, které nám s pohádkou pomohou. O tom všem je loutková pohádka pražského Divadla Kejkle pro děti od tří let.

VOTROCI BUDOU HRÁT V PARDUBICÍCH

22. kolo Fortuna fotbalové ligy se odehraje v sobotu od 15 hodin v Pardubicích. FC Hradec Králové versus FK Pardubice.

MOUNTFIELD HK - HC ŠKODA PLZEŇ

V neděli od 17:20 hostí hradecký zimní stadion (ČPP Arena) utkání 54. kola extraligy ledního hokeje. Hradečtí hokejisté vyzvou plzeňskou Škodovku.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme