Zveme: Vezměte děti na některý z karnevalů. Koná se veletrh či orientální festival

Festival Kouzlo orientu se koná o víkendu v Adalbertinu v Hradci Králové.
Festival Kouzlo orientu se koná o víkendu v Adalbertinu v Hradci Králové.

Pravidelná páteční pozvánka na víkendové akce v Hradci Králové vás tentokrát zavede na dětské karnevaly, vybírat můžete dokonce ze tří, z toho jeden se odehraje na ledě. Koná se každoroční Veletrh infotour a cykloturistika, festival orientálního tance Kouzlo orientu a farmářské trhy ve Futuru. Navštívit můžete třeba kurz tejpování nebo se podívat do nově otevřeného hudebního klubu Továrna.

 

Otvíračka Továrny

V sobotu úderem 18. hodiny se oficiálně otevře nový hradecký prostor. Továrna v Pospíšilově ulici 281. "Je to začátek nový éry a my chceme, abyste u toho byli s náma. Celý tyhle dlouhý tejdny rekonstrukcí a prací konečně vyústí v něco, co má podle nás smysl," vzkazují nadšenci, kteří nový hudební klub, bar, tetovací studio a chill zónu v Hradci Králové otevírají.

Kouzlo orientu

Velký sál Adalbertinum v Hradci Králové od pátku do neděle obsadí festival orientálního tance, který pořádá taneční škola SAHAR. Na festivalu se budou setkávat umělci z celého světa, aby ukázali divákům krásu nejen orientálního tance. Součástí show je i módní přehlídka luxusního orietálního oblečení od Hanan Mahmoud (Egypt) a jeden vylosovaný divák vyhraje šperk s pravým diamantem. Navštívit můžete i semináře s lektory z celého světa a velký orientální bazar.

Farmářské trhy ve Futuru

V sobotu od 9 hodin začínají v obchodním centru Futurum Farmářské trhy: "Čerstvé, lokální, bio, voňavé a s garancí původu. V nabídce najdete suroviny a produkty regionálních farmářů, pěstitelů, chovatelů, pekařů... Například mléčné výrobky (sýry, jogurty), vejce, med, pečivo, koření, hovězí, drůbeží či králičí maso, sušené maso, ovoce, zelenina, pivo, víno a mnohé další." Stánky budou umístěné uvnitř centra. Vstupné se neplatí.

Základní kurz tejpování

Škola tejpování v Hradci Králové zve na základní kurz, který je vhodný i pro nezdravotnické profese, může se ho tedy zúčastnit i laická veřejnost. "Na kurzu se nepoužívají latinské výrazy. Cílem je osvojení si teoretických znalostí, na základě kterých budete schopni aplikovat metodu v praxi pomocí rozličných technik. Naučíte se jak pomocí pružných pásek zasáhnout v léčbě některých bolestivých stavů pohybového aparátu (např. ústřely bederní či krční páteře, syndrom karpálního tunelu, tenisový loket, úrazy kloubů, artróza, nesprávné držení těla u dětí i dospělých), naučíte se vyřešit problémy v oblasti lymfatické cirkulace, jak ovlivnit proces hojení a regenerace čerstvých i starých jizev a mnoho dalšího." Více informací i recenze naleznete na stránkách www.skolatejpovani.cz, kde se můžete na kurz přihlásit. Koná se v sobotu od 9 do 17 hodin na Vyšší odborné škole zdravotnické a Střední zdravotnické škole v Komenského ulici v Hradci Králové.

Dětský karneval na Pouchově

Katolický dům Pouchov zve na sobotní odpoledne plné zábavy a her. Karneval pořádají SDH Pouchov a KMS Věkoše, začíná v sobotu v 15 hodin. Děti za vstup zaplatí dvacku, dospělí 30 korun.

Bruslení Hradec Králové

Veřejné bruslení na zimním stadionu v Hradci Králové se bude tento víkend konat v sobotu od 16 do 17:30 hodin a v neděli od 15 do 16:30 hodin. Dospělí zaplatí 30 korun, děti do deseti let korun a jejich doprovod 10 korun. Šatna stojí pětikorunu.

Karneval na ledě i mimo led

Oblíbený hradecký karneval se letos odehraje na ledě hradeckého zimního stadionu. Zábava je připravena i pro nebruslaře. Království masek Sion 2019 aneb Karneval na ledě i mimo led začíná v neděli v 16 hodin ve velké hale.

Veletrh infotour a cykloturistika

V pátek a v sobotu hostí Kongresové centrum Aldis již 20. ročník veletrhu cestovního ruchu Infotour a cykloturistika. Návštěvníci opět najdou inspiraci na dovolenou a výlety v expozicích vystavovatelů. Tradiční součástí bude zajímavý doprovodný program.

Zimní karneval v Žirafě

V neděli od 15 hodin se koná v KS Médium Zimní karneval. Rodinné centrum ŽIRAFA HK připraví souěže pro děti i dospělé, diskotéku, společné hry, soutěž o nejlepší masky. Vstupné stojí 70 korun, doprovod zaplatí 30 korun.¨

Family Fest v Bio Central

Family Fest se koná každou březnovou neděli vždy od 10 hodin v kině Bio Central. Každý rok se festival věnuje tematicky jedné hlavní oblasti mezilidských vztahů, letošní motto Vztahové tsunami se týká různých krizových situací, které nás v životě nečekaně potkají: může to být zákeřná nemoc, úmrtí dítěte, dozvíme se o nevěře svého partnera, nebo se odcizíme se svými dětmi. Všechny tyto věci mohou manželství a rodinu zničit – ale také nemusí. "Letos si povíme o naději, proč ničivé vztahové tsunami nemusí znamenat zničené manželství. Family Fest je ovšem určen nejen manželům, ale také svobodným; je nejen pro nováčky ve vztazích, ale i veterány, kteří jsou zvídaví." Vstup je volný. Tuto neděli přednáší Lukáš Targosz na téma Když nás zasáhne vlna nemoci.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme