Zveme: Na plesy, karnevaly, varhanní koncert či festival Cyklocestování

Na Královském plese můžete potkat hokejisty Mountfield Hradec Králové.
Na Královském plese můžete potkat hokejisty Mountfield Hradec Králové. | autor: kralovskyples.cz

Zajímá vás, kdy se bude tento víkend bruslit na hradeckém zimním stadionu? Jako každý pátek, i dnes vám přinášíme výběr z víkendových akcí v Hradci Králové, tentokrát můžete vybírat hned ze dvou dětských karnevalů a dvou prestižních plesů. Konat se bude také varhanní koncert a po celý víkend můžete navštívit oblíbený každoroční festival Cyklocestování.

Pohodový karneval

Rodinné centrum Pohoda Hradec Králové pořádá v pátek 8. února 2019 od 17 hodin karneval. "Na jedno odpoledne se z nás všech opět stanou pohádkové bytosti, superhrdinové zachraňující svět, lesní i exotická zvířátka... A jako bonus - ten nejlepší kostým od nás vyhraje nějakou pěknou cenu!" lákají pořadatelé a dodávají, že v kostýmech mají přijít i rodiče. Na celé odpoledne je připraven bohatý program - soutěže, hry, tancování, občerstvení. Nutná je rezervace na mailu: .

Taneční karneval s T-BASS

V sobotu 9. února 2019 od 15:30 do 17:30 hodin začíná karneval pro děti v Tanečním studiu Strop v hradecké Gagarinově ulici. Těšit se můžete na taneční mini workshop, soutěže a hry, tanečky a diskotéku, barmana Tomína se speciálními koktejly, občerstvení a kreslící koutek. Vstupné stojí 80 korun.

Veřejné bruslení na zimním stadionu

Bruslení pro veřejnost v Hradci Králové provozuje v malé hale zimního stadionu královéhradecký hokejový klub. Bruslit se bude tento víkend v sobotu od 16 do 17:30 a v neděli od 15 do 16:30 hodin. Cena vstupného je pro dospělé a mládež nad deset let 30 korun, děti zaplatí 20 korun a doprovod desetikorunu. Šatna stojí pět korun.

Královský ples v Aldisu

Kongresové centrum Aldis dnes hostí od 19:30 již 5. ročník Královského plesu, na kterém můžete potkat hokejisty hradeckého Mountfieldu. Pořadatelé slibují bohatý program ve foyer, který bude zahrnovat soutěže, fotokoutky a zábavné a relaxační zóny. O hudbu k poslechu a tanci se postará skupina Lucky Band, uvidíte taneční vystoupení, módní přehlídka a volba největšího hokejového Sympaťáka plesu. Zábavu zajistí stand-up komik Radek Petráš. Ceny vstupenek jsou stejné jako v minulých letech, tedy 400 korun stojí sezení ve velkém sále a 350 korun volné sezení v malém sále.

Společenský ples Jitro & Gentleman Singers

V sobotu od 19:30 začíná v Adalbertinu v Hradci Králové historicky první společný ples Královéhradeckého dětského sboru Jitro a Vokálního souboru Gentlemen Singers. K tanci a poslechu hraje Ego retro MUSIC band, těšit se můžete na vystoupení sboru Jitro a Gentlemen Singers, tombolu a další bohatý program. Vstupenky stojí 250 korun.

Festival Cyklocestování

Tradiční specializovaná přehlídka cestopisných besed a promítání o „cyklocestování“ a cykloturistice. Hlavním programem bude promítání o unikátním sólovém cykloputování Tádeáše Šímy napříč černým kontinentem, kterému nejednou šlo o holý život. O zážitky nebude nouze ani v besedě Tomáše Zaplatílka, který se vydal vstříc dobrodružství do pohoří Pamír. Jedinečná bude také projekce mladého páru Dáši a Kuby, kteří se rozhodli vrátit z Nového Zélandu domů na kole. Tradičně nebude chybět Martin Stiller, který zavzpomíná na velkou cestu napříč Evropou až do Afriky a následně představí svou novou knížku Evropou na kole. Ivan Burkert Vám ukáže, jak došlapal na vysokém kole z Hradce Králové do Istanbulu. Festival se koná v sobotu a v neděli v Konferenčním sále Úřadu práce ve Wonkově ulici. V sobotu je otevřeno od 9:30 do 21 hodin, v neděli od 9 do 17:30 hodin.

Varhanní koncert ve Sboru kněze Ambrože

V rámci oslav 90. výročí Sboru kněze Ambrože zazní improvizace na známé svatební melodie, a to na Mezinárodní den manželství. Varhanní koncert bude mít v neděli od 17 hodin Jiřina Dvořáková-Marešová. Vstupné je dobrovolné.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Do kukuřičného bludiště s baterkou nebo na latinu pod most

Poslední červencový víkend nabídne v Hradci Králové kulturu i sport. V sobotu a v neděli se v Parku 360 odehraje jeden z největších koncertů jedné z největších světových hvězd - Eda Sheerana. V pátek se bude tančit latina pod Pražským mostem, v restauraci Na Soutoku zahraje…
Čtěte více

Hradec čeká náročný víkend. Počet obyvatel zdvojnásobí koncert Eda Sheerana

Hradec Králové čeká víkend, který město ještě nezažilo. Do města přijede dvakrát 50 tisíc návštěvníků z celé Evropy. 27. a 28. července přijede na letiště Ed Sheeran a jeho Mathematics Tour. Jestli město a Park 360 zvládnou oba monstrkoncerty, nemusí se už bát žádné světové…
Čtěte více

ZVEME: Víkend ve znamení letních koncertů, nočního koupání, sladkostí a zmrzliny

Víkend v Hradci Králové slibuje pravé letní radovánky. Můžete vyrazit na Festival sladkostí a zmrzliny nebo na noční koupání na hradecké koupaliště Flošna. Bude se hrát fotbal - Votroci vyzvou Teplice, bude se koncertovat i ochutnávat víno. Do historického centra můžete vyrazit…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme