Zveme: Pojďte na karneval, na hokej, blešák či pohádku

Mrazivé počasí nemusí znamenat, že víkend prosedíte pěkně doma v teplíčku. I ve městě se dá něco zajímavého podniknout. Hradec Králové nabízí několik akcí. Můžete jít na karneval, připojit se ke studentům uctít památku Jana Palacha, užít si sport aktivně i pasivně nebo si najít něco na bleším trhu. Pokud nevíte co s dětmi, může je pobavit třeba divadlo.

Studenti chtějí uctít památku Jana Palacha

Studenti v pátek odpoledne chtějí průvodem připomenout 50 let od činu a úmrtí studenta Jana Palacha. Bude probíhat přesně jako v roce 1969, součástí bude kromě průvodu také pietní akt na Masarykově náměstí, kdy budou k fotografii J. Palacha pokládány květiny a svíčky. Trasa povede z Velkého náměstí kolem Adalbertina přes Tyršův most až na Masarykovo náměstí.
Program:
15:15 až 15:30 shromáždění na Velkém náměstí před budovou radnice HK
15:30 úvodní slovo, připomínka proč jsme se sešli
15:40 průvod vyrazí dle stanovené trasy
16:20/30 průvod došel na Masarykovo náměstí
16:30 umístěna fotografie + pietní akt
16:45 moderátor uvede historický kontext
16:55 recitace básně Máj (úryvek)
17:00 nastínění následovníků + minuta ticha
17:05 recitace básně Jana Zajíce o Janu Palachovi
17:10 ČSR hymna
Následně přesun na FF, kde bude probíhat mj. beseda s pamětníkem a diskuze k tématu.

Karneval pořádá hradecká Nãplavka

"Minulé Nã KARNEVALY nasadil laťku hodně vysoko, ale letos to chceme poslat ještě výš! Bez kostýmu či masky se tento večer na NãPLAVKU nedostanete. Nejpěknější masku odměníme hodnotnými cenami od partnerů," láká na karnevalovou radovánku pořadatel. Zahraje legendární dvojice domácích DJ´s Pavel Ferbas & Pedro s jejich selekcí oldies hitů. Pořadatelé se těší na kreativitu návštěvníků. Začíná se v pátek ve 20 hodin.

 

 


Pohádka o Šípkové Růžence v Adalbertinu

Vaše děti určitě potěší pohádka. V hradeckém Adalbertinu se v sobotu můžete spolu s nimi přijít podívat na Šípkovou Růženku. Představení začíná v 10 hodin ve studiu A. Loutková pohádka o líbezné princezně Růžence, zlé sudičce, co všechno kazí a růžemi zarůst nechá, o statečném princi, co všechno napraví, a o šťastném konci. Pohádka Hradeckého Amatérského Divadla loutek je určena dětem od tří let.


Závody horských kol v městských lesích

Winter race HK 2019 pokračuje v již zhruba devítileté tradici zimních závodů horských kol v hradeckých lesích. Účastníkům tak nabízí jedinečnou příležitost vypořádat se s nemilosrdným zimním terénem a ověřit si svoji kondici v období zimy. Závod se uskuteční v sobotu 26.ledna od 8.30 hodin. Start a cíl bude u rybníku Biřička v Hradci Králové. Závodníci mají na výběr trať o délce 40km nebo 20km. Ta vede většinou po lesních cestách, ale je na ní i pár techničtějších úseků. Převýšení je přijatelných 500 metrů.


Hokejové derby. Hradec versus Pardubice

V sobotu od 17 hodin se můžete vypravit fandit hradeckým hokejistům proti jejich největším rivalům. Bitva o nadvládu východních Čech startuje. Dvě města, dva týmy, které spolu soupeří nejen na ledě. Těšit se můžete na letošní první derby.

V neděli Adalbertinum uvádí pohádku Mauglí

I druhý víkendový den můžete svoje ratolesti zabavit divadlem. Od 10 hodin začíná v Adalbertinu ve studiu A pohádková inscenace na motivy Knih džunglí Rudyarda Kiplinga. Mauglí - to je indická džungle, divoké šelmy, zákeřní plazi, ztracené dítě a jedna housenka … Příběh o odvaze a přátelství s kapkou napětí a trochou nebezpečí, a určitě bez zbytečných slov. Účinkuje Divadlo U staré herečky (Hradec Králové).


4. Nábleší - otevřený bleší trh v centru Hradce Králové

Prodejní hemžení na hradecké náplavce pod Pražským mostem začíná v neděli v 10 hodin. Dones, vyměň, prodej, potkej se a nezmrzni! Blešením proti zimě. Lednové matiné pod pražským mostem. Co zbylo z podvánočního stromku, co se nehodilo, co nepadlo a ve skříni by to zapadlo na její nejhlubší dno. Staré sáňky, běžky, brusle - třeba budeme moci ozkoušet přímo na Labi, napařovací žehlička, protože teta nevěděla, že vám jednu vloni koupila už babička, knížky, které nestíháte vylistovat, výšivky a úplety, do auta kazety. Všechno vemte do kufrů a batohů a doneste na prodej, výměnu nebo jen potkání se na první Nábleší s devatenáctkou na konci. Pokud vám bude zima, věřte, že vyblešený úlovek rozehřeje. Doražte oživit centrum města i svůj skříňový inventář. Bez přihlášek a stolů, zato s novou tradicí v zádech.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme