ZVEME: Tři králové budou vybírat na hospic, otevře se noční Bílá věž

Každou první sobotu v měsíci se otevře Bílá věž v Hradci Králové i v noci.
Každou první sobotu v měsíci se otevře Bílá věž v Hradci Králové i v noci.

O víkendu budete moci přispět do zapečetěných kasiček koledníkům, kteří budou v převlekách tří králů vybírat prostředky pro charitu. Ta letos podpoří především hospicovou péči na Hradecku. Vybrat si můžete některý z tříkrálových koncertů, zavítat na noční Bálou věž nebo si zaběhat v rámci zimního běhu v Hradci Králové.

TŘÍKRÁLOVÝ BENEFIČNÍ KONCERT

Sál hradecké filharmonie dnes večer hostí benefiční koncert ve spolupráci s Oblastní charitou Hradec Králové. Program koncertu: Rachmaninov Symfonie č. 2 e moll op. 27 (výběr), Beethoven Egmont, předehra, Liszt Preludia, symfonická báseň, Ravel La valse. Dirigují studenti Zürcher Hochschule der Künste.

ČECHOMOR – TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT

Dnes od 19:30 bude koncertovat v hradecké Petrof Gallery kapela Čechomor. Přijďte se příjemně naladit na jejich Tříkrálový koncert.

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA

"Začátkem ledna tradičně vyrazí do ulic tříkráloví koledníci, aby do našich domovů přinesli radostné poselství Vánoc. Až u vás zazvoní, popřejí vám vše dobré v novém roce a napíší na dveře požehnání K+M+B+2023, přispějte jim, prosím, také do pokladničky na pomoc nemocným a potřebným v nouzi. Děkujeme vám!" vzkazují pracovních Charity ČR, která dobročinnou Tříkrálovou sbírku pořádá v době od 1. do 15. ledna.

V Hradci Králové požehná třem králům biskup Jan Vokál v pátek 6. ledna v 8 hodin v katedrále Sv. Ducha, u domovních zvonků se objeví se zapečetěnou pokladničkou a průkazem. V pátek budou chodit tři králové v Hradci Králové v centru a v Plotištích. V sobotu a neděli budou koledovat na Pláckách, Novém Hradci, Třebši, Podzámčí, Pod strání, Svobodné Dvory, Slezské (Severní ulice), Pražské Předměstí, Pouchov, Věkoše, plus vilová část v ulici Vrchlického, dále Horova, Čechova, Albertova, Mandysova, také Svobodné Dvory – Chaloupky, Rusek. 

Polovina z celkového výtěžku letos podpoří péči o nevyléčitelně nemocné a jejich rodiny v domácím prostředí, přípravné práce pro výstavbu a provoz lůžkového hospice ve Stěžerách. Třetina je určena na humanitární pomoc Charity ČR a projekty na pomoc lidem v nouzi.  

NOČNÍ PROHLÍDKA NA BÍLÉ VĚŽI

V sobotu od 18 do 22 hodin se otevře veřejnosti Bílá věž. Vždy první sobotu v měsíci můžete zažít nekomentovanou noční prohlídku hradecké renesanční dominanty. Návštěvníkům se tak naskýtá příležitost pokochat se pohledem na zapadající slunce. Během letních měsíců se noční prohlídky budou konat v časech 20 až 24 hodin. Poslední vstup bude umožněn vždy hodinu před koncem otevírací doby. Netřeba rezervací ani dopředu zakoupených vstupenek.

INNOGY WINTER RUN HRADEC KRÁLOVÉ

Zimní běh pro veřejnost v Hradci Králové začíná v sobotu na náplavce v 9:00 a končit bude až v 16:00. Můžete si vybrat z běhů na 4 kilometry (start v 11:00)  nebo 8 kilometrů (start ve 12:00). Očekávaný počet startujících je přes tisícovku. Dětské závody se poběží na 400 a 800 metrů.

MOUNTFIELD HK - HC OLOMOUC

V neděli od 16 hodin můžete fandit hradeckým hokejistům na zimním stadionu. ČPP Arena bude hostit utkání hokejové extraligy, hradecký Mountfield se utká s hokejovým klubem z Olomouce. 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme