ZVEME: Na vánoční koncerty, zpívání se skauty i putování za jesličkami

K vidění bude Juračkův betlém.
K vidění bude Juračkův betlém.

Vánoční víkend v Hradci Králové nabídne hned několik koncertů, přijede Jaroslav Svěcený s Václavem Uhlířem i Felix Slováček a Martin Strejc, zazpívat si můžete se skauty u hradeckého divadla a odnést si na štědrovečerní stůl betlémské světlo. Obdivovat můžete ve Sboru kněze Ambrože Juračkův betlém nebo vzít rodinu do přírody na Nový Hradec Králové na vánoční putování za jesličkami.

VÁNOČNÍ TRHY V HRADCI KRÁLOVÉ

Vánoční trhy na Velkém náměstí končí právě dnes. Den před Štědrým dnem tak máte poslední možnost nasát vánoční atmosféru za zvuků koled či dokoupit poslední dárky. Na hlavním pódiu bude hrát reprodukovaná hudba, v dětské zóně mohou ti nejmenší tvořit v dílnách od 10 do 14 hodin, od 14:30 do 15 hodin je v plánu ohnivá show. Prodejní stánky zavřou úderem 16. hodiny.

VÁNOČNÍ ZPÍVÁNÍ S BETLÉMSKÝM SVĚTLEM

Náměstíčko u Klicperova divadla se dnes mezi 18. a 19. hodinou zaplní skauty. Akce Vánoční zpívání s betlémským světlem se letos nekoná na Velkém náměstí u stromu, kde ve stejném čase bude rušno z důvodu balení vánočních trhů, ale vedle Klicperova divadla. "Přijďte se s námi potkat v příjemné vánoční atmosféře za společného zpěvu koled u Betlémského světla, které si poté odnesete na svůj štědrovečerní stůl. Potkejte staré známé, popřejte si hezké Vánoce a užijte si hodinu souznění, které k vánočnímu času bezpochyby patří, ale často na něj tak trochu zapomínáme."

JURAČKŮV BETLÉM

Dnes od 10 do 12 hodin můžete obdivovat ve Sboru kněze Ambrože Juračkův betlém. Celá kompozice betléma vychází z různě vysokých základních bloků, na kterých  jsou umístěny domy, paláce, věže, sloupy, schodiště. Asi 10 cm vysoké postavičky, kterých je kolem 200, jsou situovány tak, že se dívají vzhůru ke kometě nebo k Ježíškovi - vyhlížejí a zdůrazňují tak příchod Spasitele. Celý betlém je prozářen světly, modrobílé figury jsou částečně pozlacené a asi 60 z nich se otáčí nebo putuje krajinou za doprovodu celkem 12 koled. Otevřeno bude v pátek dopoledne a poté v neděli 25. prosince a 1. ledna v 10:45.

VÁNOCE PRO OSAMĚLÉ

IV. ročník akce Vánoce pro osamělé pořádá Klára Horáková v Park Golf Clubu v královéhradecké Roudničce. Ti, co jsou osamělí a nemají s kým na Vánoce být, se sejdou na Štědrý den mezi 14. a 18. hodinou. Čeká je klasické štědrovečerní menu, rybí či hrachová polévka, obalovný kapr, řízek a bramborový salát. Akce je zdarma, dobrovolníci jsou vítáni.

VÁNOČNÍ RODINNÉ PUTOVÁNÍ ZA JESLIČKAMI

V neděli od 15:00 můžou rodiny dorazit k rybníku Biřička, kde Regionální centrum Královéhradecké krajské asociace Sport pro všechny pořádá Vánoční putování za jesličkami. Průběžný start je od 15 do 17 hodin na hrázi rybníka. Putovat mohou celé rodiny, na trase čeká každého malá odměna, tentokráte nezapomeňte baterku s sebou. Účastnický poplatek je dobrovolný.

VÁNOČNÍ KONCERTY

V neděli na Boží hod vánoční se rozezní Městskou hudební síní v Hradci Králové již tradiční vánočně laděný koncert. Jaroslav Svěcený na housle a Václav Uhlíř na varhany tam zahrají od 15 do 16 hodin. V pondělí na druhý svátek vánoční do Hradce Králové zavítá Felix Slováček a Martin Strejc, v Městské hudební síni vystoupí od 16 do 17:30.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Otevírá se nový lanový park, votroci vyzvou Olomouc

Jaké akce nabídne tento víkend v Hradci Králové? Můžete si zasportovat a přijmout květnovou výzvu ježdění do práce na kole, v kempu Štříbrný rybník se otevírá nový lanový park a pojede se noční jízda na koloběžkách. V Aldisu se koná mezinárodní prodejní výstava minerálů, na…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme