ZVEME: Přijďte si pro Betlémské světlo a vyberte si z mnoha vánočních koncertů

Vánoční trhy letos vyhnaly auta z Velkého náměstí v Hradci Králové.
Vánoční trhy letos vyhnaly auta z Velkého náměstí v Hradci Králové.

I během posledního adventního víkendu v Hradci Králové pokračují vánoční trhy, letos poprvé na Velkém náměstí. Kromě stánkařů se můžete těšit na doprovodný program, vystoupení a koncerty. V sobotu před polednem na hlavní hradecké nádraží dorazí skauti s Betlémským světlem.

VÁNOČNÍ TRHY V HRADCI KRÁLOVÉ

Až do 23. prosince budou na Velkém náměstí vánoční trhy, otevřeno je v pátek a v sobotu od 10 do 20 hodin, v neděli do 10 do 19 hodin a od pondělí do čtvrtka od 10 do 18 hodin. Den před Štědrým dnem bude hrát reprodukovaná hudba a stánky zavřou úderem 16. hodiny. Dnes zahraje od 19 hodin kapela Severka, předtím Vánoční dětská parta s Milanem Mudrochem a Ladis s kapelou. V sobotu je v plánu od 16 až do 20 hodin na Vánoční program s Českým Rozhlasem, můžete se těšit na setkání s oblíbenými moderátory, čekají vás soutěže a také vystoupení zpěváků Jakuba Smolíka a Kamily Nývltové. V neděli zazní Adventní koledivy Divadla 100 opic, od 17 hodin vystoupí dětský folklorní soubor Ćervánek a Sousedky a od 18 hodin zahraje Děda Mládek Illegal Band.

ADVENTNÍ ZASTAVENÍ - HRADECKÁ NOKTURNA

Městská hudební síň v sobotu od 17 hostí Adventní zastavení. Hrát společně je napadlo v době, kdy nemohli bratři Houdkovi kvůli covidovým opatřením veřejně vystupovat. Jiří s orchestrem Národního divadla a SOČR, Karel s Filharmonií Hradec Králové. Vzali k sobě Karlovy syny Antonína a Matyáše a jejich maminku, trombonistku Lucii a tak vznikl rodinný kvintet The Family Brass. Tři profesionálové a dvě talentované děti vzdávají jedním dechem hold dědečkovi, znamenitému trumpetistovi Jiřímu Houdkovi. V Městské hudební síni rozezní varhanní virtuóz Ondřej Vávra. Na programu budou díla W. A. Mozarta, G. Ph. Telemanna, J. S. Bacha a dalších známých autorů. Posluchačsky atraktivní spojení pronikavého zvuku žesťů a varhan v mistrovském podání hradeckých rodáků!

VEČERY U CIMBÁLU

Pravidelné setkání příznivců Hradecké cimbálové muziky se koná v pátek od 19 do 22 hodin v Malém sále hradeckého Adalbertina. Návštěvníky čeká stolová úprava, občerstvení a skvělá atmosféra.

PŘÍJEZD BETLÉMSKÉHO SVĚTLA 

Na hlavní nádraží v Hradci Králové dorazí Betlémské světlo v sobotu mezi 11:23 a 11:26. Plamínek z Betléma představující symbol míru putuje každoročně v předvánočním období letecky do Rakouska. Tam se na ekumenický obřad sjíždí delegace skautů z celé Evropy, aby poselství v podobě plamínku v lucerně šířily dál do svých mateřských zemí. V České republice se Betlémského světla ujímají dobrovolní skautští kurýři a po železnici ho rozvážejí do všech koutů naší země. Zapojit se může každý, ať už je věřící nebo ne. Jde především o ono poselství míru, a tedy o propojování komunit skautů, neskautů, farností a další široké veřejnosti. 

VÁNOČNÍ TRHY V BAJKAZYLU

Bajkazyl Hradec Králové pořádá v sobotu od 10 do 16 hodin vánoční trhy, blešák a dobročinnou sbírku oděvů: "Zastavte se u nás vybrat si dárky pro své blízké i pro sebe. K zakoupení budou ručně vytvořené výrobky jako ozdoby, šperky, hřejivé polštářky, obaly na knížky, bylinné čaje, tinktury či sirupy. Zdarma si můžete odnést potřeby do domácnosti a oblečení z blešáku." SBÍRKA ZIMNÍHO OBLEČENÍ pro lidi bez domova pokračuje. Donést můžete teplé oblečení, bundy, šály, rukavice i boty.

SETKÁNÍ U LAVIČKY VÁCLAVA HAVLA

Uplynulo 11 let od úmrtí Václava Havla, kterého připomene setkání před budovou Knihovny města Hradce Králové ve Wonkově ulici u Lavičky Václava Havla. Posledního československého a prvního českého prezidenta si připomeneme čtením úryvků textů z jeho děl v podání herce z Klicperova divadla, Jana Vápeníka.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme