ZVEME: Přijďte si pro Betlémské světlo a vyberte si z mnoha vánočních koncertů

Vánoční trhy letos vyhnaly auta z Velkého náměstí v Hradci Králové.
Vánoční trhy letos vyhnaly auta z Velkého náměstí v Hradci Králové.

I během posledního adventního víkendu v Hradci Králové pokračují vánoční trhy, letos poprvé na Velkém náměstí. Kromě stánkařů se můžete těšit na doprovodný program, vystoupení a koncerty. V sobotu před polednem na hlavní hradecké nádraží dorazí skauti s Betlémským světlem.

VÁNOČNÍ TRHY V HRADCI KRÁLOVÉ

Až do 23. prosince budou na Velkém náměstí vánoční trhy, otevřeno je v pátek a v sobotu od 10 do 20 hodin, v neděli do 10 do 19 hodin a od pondělí do čtvrtka od 10 do 18 hodin. Den před Štědrým dnem bude hrát reprodukovaná hudba a stánky zavřou úderem 16. hodiny. Dnes zahraje od 19 hodin kapela Severka, předtím Vánoční dětská parta s Milanem Mudrochem a Ladis s kapelou. V sobotu je v plánu od 16 až do 20 hodin na Vánoční program s Českým Rozhlasem, můžete se těšit na setkání s oblíbenými moderátory, čekají vás soutěže a také vystoupení zpěváků Jakuba Smolíka a Kamily Nývltové. V neděli zazní Adventní koledivy Divadla 100 opic, od 17 hodin vystoupí dětský folklorní soubor Ćervánek a Sousedky a od 18 hodin zahraje Děda Mládek Illegal Band.

ADVENTNÍ ZASTAVENÍ - HRADECKÁ NOKTURNA

Městská hudební síň v sobotu od 17 hostí Adventní zastavení. Hrát společně je napadlo v době, kdy nemohli bratři Houdkovi kvůli covidovým opatřením veřejně vystupovat. Jiří s orchestrem Národního divadla a SOČR, Karel s Filharmonií Hradec Králové. Vzali k sobě Karlovy syny Antonína a Matyáše a jejich maminku, trombonistku Lucii a tak vznikl rodinný kvintet The Family Brass. Tři profesionálové a dvě talentované děti vzdávají jedním dechem hold dědečkovi, znamenitému trumpetistovi Jiřímu Houdkovi. V Městské hudební síni rozezní varhanní virtuóz Ondřej Vávra. Na programu budou díla W. A. Mozarta, G. Ph. Telemanna, J. S. Bacha a dalších známých autorů. Posluchačsky atraktivní spojení pronikavého zvuku žesťů a varhan v mistrovském podání hradeckých rodáků!

VEČERY U CIMBÁLU

Pravidelné setkání příznivců Hradecké cimbálové muziky se koná v pátek od 19 do 22 hodin v Malém sále hradeckého Adalbertina. Návštěvníky čeká stolová úprava, občerstvení a skvělá atmosféra.

PŘÍJEZD BETLÉMSKÉHO SVĚTLA 

Na hlavní nádraží v Hradci Králové dorazí Betlémské světlo v sobotu mezi 11:23 a 11:26. Plamínek z Betléma představující symbol míru putuje každoročně v předvánočním období letecky do Rakouska. Tam se na ekumenický obřad sjíždí delegace skautů z celé Evropy, aby poselství v podobě plamínku v lucerně šířily dál do svých mateřských zemí. V České republice se Betlémského světla ujímají dobrovolní skautští kurýři a po železnici ho rozvážejí do všech koutů naší země. Zapojit se může každý, ať už je věřící nebo ne. Jde především o ono poselství míru, a tedy o propojování komunit skautů, neskautů, farností a další široké veřejnosti. 

VÁNOČNÍ TRHY V BAJKAZYLU

Bajkazyl Hradec Králové pořádá v sobotu od 10 do 16 hodin vánoční trhy, blešák a dobročinnou sbírku oděvů: "Zastavte se u nás vybrat si dárky pro své blízké i pro sebe. K zakoupení budou ručně vytvořené výrobky jako ozdoby, šperky, hřejivé polštářky, obaly na knížky, bylinné čaje, tinktury či sirupy. Zdarma si můžete odnést potřeby do domácnosti a oblečení z blešáku." SBÍRKA ZIMNÍHO OBLEČENÍ pro lidi bez domova pokračuje. Donést můžete teplé oblečení, bundy, šály, rukavice i boty.

SETKÁNÍ U LAVIČKY VÁCLAVA HAVLA

Uplynulo 11 let od úmrtí Václava Havla, kterého připomene setkání před budovou Knihovny města Hradce Králové ve Wonkově ulici u Lavičky Václava Havla. Posledního československého a prvního českého prezidenta si připomeneme čtením úryvků textů z jeho děl v podání herce z Klicperova divadla, Jana Vápeníka.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Do kukuřičného bludiště s baterkou nebo na latinu pod most

Poslední červencový víkend nabídne v Hradci Králové kulturu i sport. V sobotu a v neděli se v Parku 360 odehraje jeden z největších koncertů jedné z největších světových hvězd - Eda Sheerana. V pátek se bude tančit latina pod Pražským mostem, v restauraci Na Soutoku zahraje…
Čtěte více

Hradec čeká náročný víkend. Počet obyvatel zdvojnásobí koncert Eda Sheerana

Hradec Králové čeká víkend, který město ještě nezažilo. Do města přijede dvakrát 50 tisíc návštěvníků z celé Evropy. 27. a 28. července přijede na letiště Ed Sheeran a jeho Mathematics Tour. Jestli město a Park 360 zvládnou oba monstrkoncerty, nemusí se už bát žádné světové…
Čtěte více

ZVEME: Víkend ve znamení letních koncertů, nočního koupání, sladkostí a zmrzliny

Víkend v Hradci Králové slibuje pravé letní radovánky. Můžete vyrazit na Festival sladkostí a zmrzliny nebo na noční koupání na hradecké koupaliště Flošna. Bude se hrát fotbal - Votroci vyzvou Teplice, bude se koncertovat i ochutnávat víno. Do historického centra můžete vyrazit…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme