Štítky: | Vánoce | vánoční trhy |

Vánoční trhy z Velkého náměstí vyženou auta, doplní je cirkusové šapitó

Vánoční trhy pprvé na Velkém náměstí.
Vánoční trhy pprvé na Velkém náměstí. | autor: hradeckralove.cz

Na Velkém náměstí v Hradci Králové se budou letos poprvé konat vánoční trhy, a to od 9. do 23. prosince. Každý den je doplní bohatý doprovodný program plný koncertů, vánočních představení a pohádek. Po celém náměstí bude rozmístěno téměř 120 stánků, nacházet se zde bude také dětská zóna s cirkusovým šapitó, kolotočem a dětskými dílnami. Na vánoční trhy bude zajíždět i speciální autobusová linka zdarma.

„Letošní Vánoce v Hradci Králové přinesou spoustu nových zážitků. Záměr přesunout vánoční trhy z Masarykova na Velké náměstí je plánovaný již pár let zpět, bohužel se jej ale dříve nepodařilo uskutečnit kvůli covidovým opatřením,“ uvádí náměstkyně primátorky pro oblast kultury Ilona Dvořáková. Na náměstí pod Bílou věží bude pro návštěvníky od 9. do 23. prosince nachystáno více než 120 stánků. Zakoupit si zde bude možné vánoční dekorace, svíčky, ozdoby a chybět nebude ani pestrá škála občerstvení. Trhy budou otevřeny od pondělí do čtvrtka od 10 do 18 hodin, v pátek a sobotu od 10 do 20 hodin a v neděli od 10 do 19 hodin. V pátek 23. prosince bude otevřeno do 16 hodin.

Stánky budou rozmístěné v prostoru mezi morovým sloupem a katedrálou sv. Ducha. „Ve druhé polovině náměstí, tedy od morového sloupu ke kostelu Nanebevzetí Panny Marie, bude umístěna dětská a odpočinková zóna. K dispozici zde budou cirkusové šapitó, kovář, historická střelnice a kolotoč. Každý den doplní vánoční trhy také koncerty, na Velkém náměstí vystoupí Michal Horák, Bára Basiková, Heidi Janků a mnoho dalších,“ popisuje Miroslav Franc, ředitel městské Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti, která je organizátorem adventního programu.

Na náměstí bude také po dobu konání adventních trhů zajíždět speciální vánoční autobusová linka se zastávkami Velké náměstí, Adalbertinum, Muzeum, Ulrichovo náměstí, Střelnice, Centrál a Magistrát. Jezdit bude od 10 do 17:30 hodin s výjimkou 23. prosince, kdy z Velkého náměstí odjíždí poslední autobus v 15 hodin.

V době konání vánočních trhů bude parkoviště na Velkém náměstí uzavřeno. Pro zaparkování vozidel bude možné využít nedaleké parkovací domy RegioCentrum (bývalý pivovar) či Jana Gayera nebo venkovní parkoviště před koupalištěm Flošna.

Vánoce v Hradci Králové budou zahájeny v neděli 27. listopadu, kdy se na Velkém náměstí rozsvítí vánoční strom. Program bude zahájen v 16 hodin, o něco později se pak spolu s vánočním stromem rozsvítí i výzdoba ve městě. Během následujícího víkendu se pak na tomto místě uskuteční koncert i dětský oblíbený program Čerti, z věže ven!

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

ZVEME: Na vánoční trhy, procházku adventním Hradcem a koncert Dalibora Jandy

Druhý adventní víkend bude v Hradci Králové opět nabitý předvánočními akcemi. Dnes startují v historickém centru města vánoční trhy, Velké náměstí se zaplní stánky i kulturním programem, který potrvá až do Vánoc. Dalibor Janda v Hradci oslaví 70. narozeniny velkolepým koncertem,…
Čtěte více

Vánoční trhy omezí dopravu a parkování. Pojede na ně speciální autobusová linka

Prostory Velkého náměstí se ve dnech od 8. do 22. prosince zaplní prodejními stánky, atrakcemi a scénami s bohatým kulturním programem. S ohledem na předpokládaný velký počet návštěvníků vánočních trhů a jejich bezpečnost, bude omezen vjezd na náměstí pro všechna vozidla mimo…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme