Zveme: Oslavte Valentýna, vezměte děti na karneval či pohádku

Dětské karnevaly se v Hradci Králové o víkendu konají hned dva.
Dětské karnevaly se v Hradci Králové o víkendu konají hned dva. | autor: Element

Jaké akce tentokrát nabídne víkend v Hradci Králové? V klubu Denoche dnes pořádají Valentýnskou párty. Začíná 16. ročník FamilyFestu - týdne nabitého přednáškami a událostmi pro manžele, rodiče, děti i pro svobodné. Na zimním stadionu bude opět bruslit veřejnost, vybrat si můžete hned ze dvou dětských karnevalů - v sobotu na Pouchově a v neděli v Element Kidspointu. Děti mohou vybírat také z několika pohádek - dvě se budou hrát v Adalbertinu, další uvede divadlo Drak.

Valentýnská párty v Denoche

Páteční svátek svatého Valentýna můžete oslavit třeba v hradeckém Denoche klubu. "Chceš se seznámit, poznat svoji lásku, nebo prostě jen zapařit s přáteli? Tohle je ten správný mejdan pro tebe! Speciální Valentýnské drinky, výzdoba. Hrajeme hudbu od A až po Z v podání DJ Pegase," vzkazují pořadatelé. Valentýnská párty pro starší 15ti let začíná ve 21 hodin, vstupné stojí 80 korun.

Dětský karneval na Pouchově

Sbor dobrovolných hasičů Pouchov ve spolupráci s Komisí místní samosprávy Pouchov - Věkoše a Svazem žen Vás srdečně zve na Dětský karneval v Katolickém domě na Pouchově. Začíná v sobotu v 15 hodin, vstupné stojí 20 korun, dospělí zaplatí 40 korun.

Dětský karneval v Element Kidspointu

Element KidsPoint ve Škroupově ulici v Hradci Králové pořádá karneval v neděli od 16 hodin: "Zveme všechny děti do 6 let v maskách všeho druhu na Dětský Karneval! Budeme zpívat, tančit, soutěžit a mít spoustu legrace. Připravujeme asi 30 minutový společný program a po něm si děti budou moci obejít také různá stanoviště. Malé děti, které se do společného programu nezapojí, budou mít zázemí v KidsPointu na koberci." Vstup je volný.

Veřejné bruslení v Hradci

Bruslení pro veřejnost na zimním stadionu v Hradci Králové se tento víkend koná v sobotu od 16 do 17:30 a v neděli od 15 do 16:30. Bruslení pro veřejnost stojí 50 korun na 1,5 hodiny, děti do deseti let zaplatí 30 korun a jejich doprovod desetikorunu, šatna je v ceně vstupného.

Pohádky v Adalbertinu

V sobotu od 10 hodin se v Adalbertinu - ve Studiu A hraje pohádka Pidižvíci loupežníci: "Veselá výpravná pohádková inscenace o tom, jak skřítkové Pidižvíci vyzráli nad zlou čarodějnicí Bahnolínou, která se usídlila v jejich Pomněnkovém království." Pro děti od čtyř let zahraje hradecký činoherní soubor Studio PH Pohádka. Délka představení je 45 minut, vstupné stojí 50  korun. V neděli od 10 hodin pak tamtéž děti uvidí pohádku O šípkové Růžence: "Pohádka o veselém království, o zpěvavé královně a o bojovném králi. Také o tom, jak nás mají rodiče rádi. O Růžence, Alíkovi a o jednom móóóóc zamilovaném princi. A o spoustě šikovných dětí, které nám s pohádkou pomohou." Zahraje pražské Divadlo Kejkle pro děti od tří let. Vstupné stojí 70 korun.

O dvanácti měsíčkách v Draku

Divadlo DRAK zve v sobotu od 16 hodin na známou pohádku. "Pro jahody? V lednu? Není to divné? A není spíš divné, když to někomu nepřipadá divné? Maruška žije v malé chaloupce se svou macechou a nevlastní sestrou. Ty se k ní nechovají vůbec hezky. Vrcholem pak je, když nebohou Maruškupošlou na mráz, aby jim přinesla třeba jahody. Co si chudák Maruška teď počne? Venku zuří sněhová vánice, psa by nevyhnal a k tomu ten nesplnitelný, hloupý úkol. Každý přece ví, že jahody v lednu nerostou. Nebo už to dávno nikdo neví?" Vhodné pro děti od 3 let, délka 40 minut.

Familyfest 2020

Důležitá část FamilyFestu jsou nedělní přednášky od 10 hodin v Bio Central, jejichž letošní motto je “Manželství za každého počasí”. FamilyFest je určen nejen manželům, ale také svobodným; je nejen pro nováčky ve vztazích, ale i veterány, kteří jsou zvídaví. V letošním roce se bude odehrávat také řada dalších doprovodných akcí, jejich seznam najdete na webu ff2020.element.cx. Jde například o karneval, diskusi nad knihami o manželství Books & Wine, Rodičovské rande a další. FamilyFest je každoročně organizován církví Element, která usiluje o přibližení křesťanského poselství srozumitelnou a přátelskou formou. Nedělní setkání Elementu jsou otevřeny všem lidem bez rozdílu vyznání, věřícím i nevěřícím, hledajícím a zkoumajícím.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme