Zveme: Na masopustní veselice a hokejový turnaj veteránů

Jednu z masopustních veselic pořádá hostinec Na Růžku.
Jednu z masopustních veselic pořádá hostinec Na Růžku. | autor: Tátův masopust

Víkend se bude v Hradci Králové odvíjet především v duchu masopustního hodování. Zabijačkové speciality můžete ochutnat v Parku Na Větvi, vyrábět se tam budou i masopustní masky a v neděli odtud vyrazí i masopustní průvod. Další masopustní průvod projde Svinary, povede ho dětský folklorní soubor Červánek. Masopustní speciály, ovar, jitrnice a další zabijačkové dobroty můžete ochutnat také v hradeckém hostinci Malý růžek. Na hradeckém zimním stadionu se bude hrát hokejový turnaj veteránů, který výtěžkem přispěje na postižené děti.

RETRO HOCKEY LEAGUE CUP 

Hokejový turnaj veteránů je v plánu na hradeckém zimním stadionu v pátek a v sobotu. 4. ročník Retro Hockey League Cupu opět přispěje na postižené děti prostřednictvím nadačního fondu Sport Hradec Cup. V pátek bude restaurace Buly na Zimáku otevřena od 17 hodin, party tam začíná v 19 hodin, zahraje Mike Cole & Roman Beneš. V sobotu začíná charitativní večírek s dražbou sportovních artefaktů od 19 hodin v restauraci U Lva v Hradci Králové.

 

MASOPUST NA VĚTVI

V sobotu od 9 hodin se Na Větvi koná masopustní zábava. "Přijďte s námi oslavit a zažít tradiční masopustní zvyky. Uvidíte pravou českou zabijačku a ochutnáte vyrobené speciality, vyrobíte si s dětmi masopustní masky a projdete herní stanoviště," zvou pořadatelé hradeckého Parku Na Větvi, což je unikátní hřiště v korunách stromů v Malšovicích. V sobotu slibují tradiční českou zabijačku, dílničku na výrobu masek, dětské herní stanoviště, prodej zabijačkových specialit. V neděli pak průvod masek a prodej zabijačkových specialit.

 

TÁTŮV MASOPUST

Hostinec Malý růžek také zve v sobotu od 9 hodin na masopustní hodování: "Rozjedeme masopustní speciály, ovar, jitrničky, tlačenky, kroupy, prejt, gulášek, prdelačku a spoustu dalších dobrot..."

 

MASOPUSTNÍ PRŮVOD

Tradiční masopustní průvod startuje v neděli v 10 hodin před hospodou U Pírků ve Svinarech v Hradci Králové. Dětský folklorní soubor Červánek požádá pana Koška o povolení průchodu obcí, průvod se vydá do třech stavení, která pohostí celou vesnici. Akci pořádá rodina Jiřího Kačera a KMS Svinary. Můžete si vzít kostým a připravte se na písničky, masopustní kobylu a další masky i kapelu, která zahraje a zazpívá...

 

NÁBLEŠÍ POD PRAŽSKÝM MOSTEM

V neděli úderem deváté hodiny začíná pod Pražským mostem na hradecké náplavce otevřený bleší trh: "Přines, vyměň, prodej, potkej se i v novém roce. Vítáme všechny „staré handlíře“ ale i blešichtivé novice. Doneste poklady ze svých šatníků, spižíren, dílen, posledních šuplat komody po babičce nebo třeba to, co vám cinkne cestou do nosu." Nábleší je otevřeno pro všechny prodejce s věcmi z druhé ruky, které jim už k ničemu neposlouží, ale ostatním by mohli udělat ještě radost a parádu. Bez poplatků. Smlouvání povoleno.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme