Zveme: Na karneval, masopust, farmářské trhy, výstavu, divadlo či letecký simulátor

Farmářské trhy se vrací do Futura v Hradci Králové.
Farmářské trhy se vrací do Futura v Hradci Králové. | autor: OC Futurum

Víkendové akce budou v Hradci Králové opět rozmanité. Můžete vyrazit na prohlídku kostela sv. Mikuláše do Jiráskových sadů, do muzea na výstavu Uprostřed Koruny české nebo vyzkoušet letecký simulátor s virtuální realitou. Děti můžete vzít na karneval do rodinného centra Žirafa nebo do divadla Drak na loutkovou pohádku Šípková Růženka. Hostinec Malý růžek zve na masopustní veselí a průvod, ve Futuru budou letos poprvé farmářské trhy.

Šípková Růženka v Draku

Po úspěšné a oceňované inscenaci O bílé lani či novější O zlaté rybce se na repertoáru Draku po dlouhých letech znovu objeví také inscenace inspirovaná jednou z vůbec nejslavnějších klasických pohádek, Šípkovou Růženkou. Tento známý příběh o krásné královské dceři stižené kletbou uvidíte v Draku v pátek v 17 hodin. Vstupné stojí 90 korun.

Karneval v Žirafě

Rodinné centrum Žirafa pořádá v sobotu od 15:30 do 17 hodin dětský karneval. Na programu bude diskotéka, hry, soutěže, zpívání a odměna pro všechny děti. "Vzhledem k nemocnosti dětí nejsou tentokrát vstupenky na karneval v předprodeji. Lístky bude možné zakoupit v den karnevalu na místě, 15 – 20 minut před začátkem, pod jménem, na které máte rezervaci. V současné době máme obsazeno," hlásí pořadatelé s tím, že místa se mohou ještě uvolnit.

Výstava Uprostřed Koruny české 

Unikátní soubor východočeského gotického umění je poprvé vystaven v rámci výstavy Uprostřed Koruny české v Muzeu východních Čech v Hradci Králové. Gotické a raně renesanční umění východních Čech 1250-1550 zaplnilo téměř celý interiér nově zrekonstruované výstavní budovy a je obohacena o významné mezinárodní zápůjčky. Poprvé v novodobé historii představí ucelený pohled na bohatství regionu východních Čech v období od 13. do 16. století. 

Prohlídky kostela sv. Mikuláše

Dřevěný kostel sv. Mikuláše se po rekonstrukci otevírá veřejnosti i mimo sezonu. Přijďte si prohlédnout interiér kostela, který se snad už natrvalo usadil na svém místě – v Jiráskových sadech nedaleko soutoku Labe a Orlice. Kdy? Nekomentované prohlídky v sobotu mezi 14. a 15. hodinou, komentované v 15 a v 16 hodin.

Farmářské trhy ve Futuru

V sobotu od 9 hodin začínají v OC Futurum v Hradci Králové vyhledávané farmářské trhy. "Oblíbili jste si vloni na trzích některého farmáře, chovatele, zelinářku, cukráře nebo pekařku? S mnohými se potkáte také letos." Nakoupit bude možné suroviny a produkty regionálních farmářů, pěstitelů, chovatelů, výrobců či pekařů. A to například mléčné výrobky, vejce, med, pečivo, koření, maso, ovoce, zeleninu, bylinky, zavařeniny, pivo a mnohé další.

Masopust na Malém růžku

Hostinec Malý růžek pořádá v sobotu od 10 hodin ve spolupráci s Chilli tátou masopustní zabíjačku s průvodem a hudbou. A taky s masopustními pivními speciály, zabíjačkovou kuchyní, cukrářskou kuchyní, ale i něčím ostřejším proti zimě. Jitrnice, jelita, kroupy, prejt, tlačenka, a další dobroty z prasátka, koláče, koblihy, frgály a další domácí cukrářské výrobky. Vše ihned ke snědení a nebo ke koupi domů.

Letecký simulátor s virtuální realitou

V neděli ve 14 hodin můžou všichni milovníci letadel a letectví absolvovat jedinečný zážitek. Vyzkoušet si roli pilota. Letecký simulátor je vhodný i pro úplné začátečníky, díky zkušenému pilotovi, který vás detailně provede všemi úkony vzletu, letu i přistání. Letecký simulátor lze rezervovat na 30 minut nebo 1 hodinu na holodeck.cz/rezervace. Cena je 990 korun an 30 minut a 1980 korun na hodinu včetně asistence pilota.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme