Zveme: Na Hrádek zavítá hraběcí rodina, připomene život před sto lety

Na Hrádek přijede panstvo.
Na Hrádek přijede panstvo. | autor: Hrádek u Nechanic

Jak si užijete tento víkend? Pokud ještě nemáte jasno, kam na pěkné akce v Hradci Králové v okolí, začtěte se do naší tradiční páteční pozvánky. Tentokrát vás zveme na Hrádek u Nechanic, kam zavítá panstvo a připomene návštěvníkům, jak probíhal život před 120 lety na zámku. Na Šrámkově statku v Pileticích se koná koncert Jiří Holoubek Trio a v Zoo ve Dvoře Králové začíná několikadenní festival Africa Live plný hudby, tanců, přednášek i zábavného programu pro všechny generace.

Na zámku Hrádek u Nechanic ožije historie

Tento víkend si můžete na zámku Hrádek u Nechanic užít jedinečnou akci pojmenovanou Přijelo panstvo! Program probíhá v sobotu i v neděli vždy od 9 do 17 hodin. Na nádvoří zámku bude tržiště s řemeslnickými výrobky i grilovanými pochoutkami. V podání herců ochotnických divadel a dalších hostů vám na zámku hraběcí rodina a další historické postavy představí zábavnou formou, jak probíhal život na zámku před 120 lety. Při prohlídkových trasách na vás čekají například hrané scénky a část textu v každé místnosti je věnován i historii. Po celý víkend bude také na Hrádku zpřístupněna Hodinová věž, v případě příznivého počasí je i s vyhlídkou. Zábavný program je připraven také pro dětské návštěvníky. Plné vstupné na tuto akci činí 120 korun, snížené 80 korun a rodinné 220 korun.

V sobotu se na zámku Hrádek u Nechanic koná ještě další neméně zajímavá akce. V 19:30 hodin na nádvoří zámku vystoupí hradecké folková a country skupina Lokálka. Koncert potrvá dvě hodiny, za plnou vstupenku zaplatíte 40 korun, snížené vstupné je za polovinu a rodinná vstupenka stojí 70 korun. Hudební vystoupení se koná za každého počasí a občerstvení je zajištěno.

Na Šrámkově statku v Pileticích zahraje a zazpívá známé trio

Pokud máte rádi pěknou hudbu, jistě vás potěší pozvánka na Šrámkův statek v Pileticích, kde se tento pátek koná koncert Jiří Holoubek Trio. „Repertoár Jiří Holoubek Tria tvoří z většiny autorská tvorba v češtině, s chytlavými melodiemi a zajímavými texty. V Pileticích vystoupí Trio se skvělým hostem, zpěvačkou Spirituál kvintetu a v minulosti také legendární skupiny Brontosauři, Zdenkou Tichotovou. Posluchači tak budou mít příležitost vychutnat si i písně, které dobře znají z repertoáru Spirituál kvintetu, tentokrát v novém kabátu právě s Triem,“ zvou na koncert pořadatelé akce. Vystoupení začíná v 19:00 a trvá do 20:30 hodin, lístek zakoupíte za 100 korun, občerstvení na místě je zajištěno.

Na africký festival do Zoo Dvůr Králové

Naše další dnešní pozvánka vás zve na výlet do nedaleké Zoo Dvůr Králové. Od pátku 17. až do neděle 26. července se zde koná festival Africa Live. Akce slibuje plno hudebních a tanečních vystoupení, poutavého vyprávění, spoustu afrických specialit, afrického umění a nostalgického promítání v letním kině. Vystoupí zde také oblíbená taneční a hudební skupina IYASA a zimbabwské trio vokalistů INSINGIZI. Během festivalu budou také slavnostně pokřtěna dvě letošní mláďata nosorožců dvourohých. „Na své si během festival však přijdou i děti díky hravým soutěžím a dovednostním úkolům. Každý den bude pro návštěvníky rovněž připraveno africké tržiště, africký gril, malby keňských kmenů či výstava soch se Zimbabwe, v zoo bude dokonce i sochařka přímo ze Zimbabwe,“ zve na africký festival dvorská zoo.

V pátek 17. července je na programu od 16 do 18 hodin přednáškový blok, od 22 hodin promítá letní kino film Zakázané území. V sobotu začíná festival v 11 hodin, na programu je například hudební a taneční vystoupení, přednášky, losování tomboly, v 16 hodin začíná módní přehlídka afrických šatů, ve 21:30 hodin ohňová show. Nedělní program probíhá od 11 do 18 hodin.

Jednodenní vstupné na festival je v rámci vstupného do zoo: 195 korun dospělí, 150 korun dítě. Festivalové  - 10 denní – vstupné po celou dobu festivalu a platí i pro vstup do zoo po dobu 10 dnů: 290 korun dospělý, 220 korun dítě. Vstup do letního kina je zdarma.

Kamelot U Letců, David Koller ve Výravě

Už dnes od 20:30 hodin si můžete poslechnout na letním parketu ve Výravě skupiny Sabrage, Vypsanou Fixu a Davida Kollera. Cena vstupenky v předprodeji stojí 260 korun, na místě 300 korun. Další koncert se koná tuto sobotu v královéhradecké v restauraci U Letců, kde od 19:19 zahraje skupina Kamelot. Na koncertě zazní jejich největší hity i písničky z teprve připravovaného CD. Vstupné v předprodeji stojí 200 korun, na místě zakoupíte lístek za 250 korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Zveme: Na africké trhy, do letního kina či na zámecké slavnosti

Víkend se blíží a vy se opět můžete nechat inspirovat naším výběrem zajímavých kulturních i sportovních akcí v Hradci Králové a blízkém okolí. Filmoví nadšenci mohou vyrazit do letního kina Širák na úspěšnou českou komedii Ženy v běhu, hudební nadšenci přivítají další ze…
Čtěte více

Zveme: Čekají nás velikonoční výstavy a dílničky, na dětskou železnici vyrazí zajíčci

Velikonoce jsou za dveřmi a prodloužený víkend bude v Hradci Králové nabitý velikonočními akcemi. Hned dvakrát se rozezní zvon Augustin na Bílé věži, na Šrámkově statku v Pileticích je otevřená výstava velikonočních kraslic a jarních zvykoslovných předmětů ze sbírek Spolku…
Čtěte více

Zveme: Na vodní megaskluzavku, hudební festivaly, sraz amerik či za lovci mamutů

V naší pravidelné páteční pozvánce vám opět nabízíme výběr ze zajímavých víkendových akcí v Hradci Králové a blízkém okolí. Tentokrát můžete vyzkoušet třeba obří nafukovací skluzavku nebo vyrazit na některou z hudebních akcí - na piletickém statku zahrají Kantoři, koná se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme