Zveme: Na vodní megaskluzavku, hudební festivaly, sraz amerik či za lovci mamutů

Obří vodní skluzavka vyroste v neděli na Novém Hradci Králové.
Obří vodní skluzavka vyroste v neděli na Novém Hradci Králové. | autor: slideczech.cz

V naší pravidelné páteční pozvánce vám opět nabízíme výběr ze zajímavých víkendových akcí v Hradci Králové a blízkém okolí. Tentokrát můžete vyzkoušet třeba obří nafukovací skluzavku nebo vyrazit na některou z hudebních akcí - na piletickém statku zahrají Kantoři, koná se festival Hradecké léto či dvoudenní akce plná hudby a ochutnávek burčáku a piva v Amfiteátru na Chlumu. Okolí Stříbrného rybníku zaplní o víkendu americké vozy, vyrazit můžete také za lovci mamutů do Archeoparku ve Všestarech či na tradiční Nábřeží keramiky a skla. 

Ranec plný písní na Chlumu

Lesní divadlo na Chlumu pořádá dvoudenní maraton hudby doplněný rozmanitým jídlem, vzorky burčáku, piv různých pivovarů, vína a spoustu dalšího. V pátek začíná Ranec plný písní s Country radiem v 18 hodin a v sobotu se bude hrát od 14 hodin. Vystoupí Petra Černocká, Pacifik, Dragon, Duo Jamaha, Martin Motýl, Yo Yo Band, František Nedvěd a další. Vstupné je 190 koun, za oba dny zaplatíte 240 korun.

Kantoři v Pileticích

Folková skupina Kantoři působí na české hudební scéně od listopadu 1970, a patří tak mezi nejdéle hrající skupiny v České republice. Zahraje dnes od 19 hodin na Šrámkově statku v Pileticích, občerstvení bude zajištěno.

Hradecká V8

Sraz amerik s názvem Hradecká V8 patří mezi největší srazy amerických aut u nás. "Pravidelně „Vosmičku“ v Hradci Králové navštěvuje okolo 600 amerik všech značek a ročníků, dokreslující automobilový americký design a životní styl. Nenechte si ujít již 11. ročník této ojedinělé akce," zvou pořadatelé. Sraz amerických vozů se koná od pátku až do neděle na Stříbrném rybníku v Hradci Králové.

Festival Hradecké léto

Druhý ročník festivalu Hradecké léto se koná v sobotu od 11 hodin na stejném místě jako hradecký Majáles – na louce vedle Šimkových sadů u Aldisu. Zahraje BSP, Michal Hrůza, Vyhoukaná sowa, Vypsaná fixa, UDG, Ready Kirken, Krucipüsk a další. Vstupné stojí 399 korun.

Lovci mamutů ve Všestarech

Archeopark pravěku Všestary o víkendu zve na další akci z cyklu Dnů živé archeologie: "Čemu se věnovali lovci, když zrovna nelovili mamuty? Představíme vám je." Otevírací doba je v sobotu i v neděli od 9 do 18 hodin. Komentovaná interaktivní projekce o lovcích mamutů začíná vždy v 10 a 14 hodin. Komentovaná ukázka štípání pazourku mistrem Petrem Zítkou pak v 11 a 15 hodin. Uvidíte také dramatický výjev ze života lovců mamutů - rituální souboj (ve 13 hodin), dále zkoušení loveckých taktik a různých druhů zbraní. Vyrábět se budou ryté obrázky do kamenných destiček, zvířecí sošky a proslulé venuše. Grilovat se bude mamutí kýta. 

Nábřeží keramiky a skla

Tylovo nábřeží v Hradci Králové v sobotu ožije ruchem tradiční české tvorby hrnčířských dílen, sklářských a keramických ateliérů. I tentokrát budou moci návštěvníci prohlížet a nakupovat výrobky sklářských a hrnčířských mistrů z celé naší země a současně obdivovat předvádění tradičních řemeslných technik. Zajímavostí bude i zahradní dekorativní keramika či keramika pálená. Nábřeží keramiky a skla se koná od 10 do 18 hodin.

Obří skluzavka Slide Czech 

Vodní nafukovací skluzavka, která měří až 300 metrů, navíc v kombinaci s hudbou a doprovodným programem vás čeká v neděli odpoledne od 12 do 18 hodin na panelce na Novém Hradci Králové. "Slide Czech je zábavná atrakce pro téměř všechny věkové kategorie. Zúčastnit se jí mohou děti, teenageři, rodiče, ale třeba i aktivní babičky a dědečkové. Rozhodně si tedy nezapomeňte přinést plavky, nafukovací kruhy, vodní pistole a jiné nafukovací předměty a vydejte se s námi PO ČESKU NA ZADKU!" Vstupné přes internet stojí 200 korun, na místě zaplatíte 250 korun. Vstup na akci je možný od 6 let, slideři mladší 10 let musí přijít v doprovodu jednoho z rodičů, slideři do 15 let potřebují souhlas zákonného zástupce.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Ochutnejte masopustní dobroty, poslechněte si Hůlku, Vydru či Donutila

První únorový víkend slibuje zabijačkové hody, masopustní veselici slibuje hradecký Hostinec Malý růžek i Park Na Větvi. Městské lázně opět odměňují školáky s dobrým vysvědčením, do hradeckého aquacentra mají vstup zdarma. Do Hradce Králové zavítají hned tři…
Čtěte více

ZVEME: O víkendu se bude v Hradci tančit - streetdance, na plese i v maskách

Společným leitmotivem nadcházejícího víkendu bude v Hradci Králové především tanec. Tančit se bude na Královéhradeckém městském plese v Aldisu, tančit budou crews na soutěži streetdance, tančit se bude i v Náplavce, a to v maskách. Novoroční koncert budou mít Boni Pueri, do…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme