Štítky: | Fotbal | Pozvánka | Koncert | závod | muzeum války | akce | víkendové akce |

Zveme: Na běžecký závod, gladiatorské klání, koncerty či fotbal

Závodit se bude v hradeckých lesích.
Závodit se bude v hradeckých lesích.

Co se bude dít o víkendu v Hradci Králové? Muzeum války 1866 slavnostně zahajuje sezonu. Votroky čeká utkání fotbalového poháru a bude se závodit. V plánu je Gladiator Race i běžecký závod v hradeckých městských lesích Křížová desítka. Podpořit můžete děti stižené válkou na benefičním koncertu smíšeného hradeckého sboru Jitro nebo si poslechnout koncert Tomáše Kluse.

FOTBALOVÝ POHÁR

Páteční večer rozhodne o tom, jestli si hradečtí fotbalisté zopakují historický úspěch. V 17 hodin začíná na stadionu v Mladé Boleslavi utkání semifinále MOL Cupu, domácí pohárové soutěže, kterou v roce 1995 dokázali Votroci vyhrát. Utkají se s 1. FC Slovácko a dnešní utkání rozhodne, kdo bude vyzyvatelem Sparty, která čeká ve finále.

JITRO ZPÍVÁ PRO UNICEF

Benefiční koncert jehož výtěžek bude věnován na podporu programu "UNICEF - Děti ve válce". Smíšený pěvecký sbor Jitro Hradec Králové pod vedením sbormistra Lukáše Mekini se koncertem zapojí do celorepublikové dobročinné akce, při které pěvecké sbory získávají zpěvem peněžní prostředky na podporu dětí postižených válečnými konflikty. Na koncertě uslyšíte díla starších i současných autorů, písně duchovní, světské i lidové. Akce se koná dnes v 19 hodin za podpory Muzea východních Čech v Hradci Králové.

GLADIATOR RACE

V sobotu v 8 hodin startuje Gladiator Race. Kratší, ale o to intenzivnější závod se spoustou překážek. Start a cíl v centru města u Univerzity Hradec Králové. Vyzkoušená lokalita kolem soutoku řek Labe a Orlice s centrem v kampusu Univerzity Hradec Králové. Kombinace městského běhu s prvky příměstských parků. 

ZÁVOD KŘÍŽOVÁ DESÍTKA

Městské lesy budou v neděli od 10 hodin dějištěm závodu Křížová desítka, ideálním na začátek běžecké sezony. Rychlý závod v běhu na 10 km a 5 km uprostřed městských lesů, součástí akce jsou dětské běhy.

TOMÁŠ KLUS – CÍTÍM HRADEC TOUR 2022

V sobotu od 19:30 zahraje v hradecké Petrof Gallery Tomáš Klus se svou kapelou Cílová skupina. "Mezi své zastávky na turné zařadil i Hradec Králové a vy toho můžete být součástí. Srdečně vás zveme do PETROF Gallery na koncert českého písničkáře, textaře, skladatele a herce Tomáše Kluse."

ZAHÁJENÍ SEZÓNY MUZEA VÁLKY 1866

Muzeum války 1866 zahajuje pravidelný provoz - od úterý až do neděle od 10 do 16 hodin. O víkendu tam můžete vidět slavnostní zahájení za účasti uniformovaných příslušníků klubů vojenské historie zabývajících se prusko-rakouským konfliktem. Součástí je představení nové publikace "V Pevnosti" - reedice stejnojmenného spisu Ignáta Herrmanna, aktivity pro děti. V provozní době muzea bude zpřístupněna vyhlídková věž.

NÁBLEŠÍ POD MOSTEM

V neděli od 9:00 se pod Pražským mostem opět koná otevřený bleší trh: "Přines, vyměň, prodej, potkej se i v novém roce. Vítáme všechny „staré handlíře“ ale i blešichtivé novice. Doneste poklady ze svých šatníků, spižíren, dílen, posledních šuplat komody po babičce nebo třeba to, co vám cinkne cestou do nosu." Nábleší je otevřeno pro všechny prodejce s věcmi z druhé ruky, které jim už k ničemu neposlouží, ale ostatním by mohli udělat ještě radost a parádu. Bez předchozí rezervace. Bez poplatků. Smlouvání povoleno.


Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme