Zveme: Na adventní workshopy, bleší trh nebo knihovnický jarmark v Hradci Králové

Sobotní adventní workshop v KraPiCe na Masarykově náměstí bude dopoledne i odpoledne.
Sobotní adventní workshop v KraPiCe na Masarykově náměstí bude dopoledne i odpoledne. | autor: Svazek

Blíží se advent a vy si můžete vyrobit vlastní adventní věnec nebo další vánoční dekorace. Workshopů a tvoření pod vedením zkušených lektorů se bude v Hradci Králové konat o víkendu hned několik. Zajít můžete také na vánoční trhy, bleší trh na náplavce nazvaný Nábleší nebo Knihovnický jarmark. Do tradiční víkendové pozvánky jsme pro vás vybrali také tipy na koncerty na dnešní večer a hokejový zápas.

Hokejisté vyzvou Litvínov

Ve 21. kole Tipsport extraligy se utká Mountfield HK s HC Verva Litvínov. Zápas se uskuteční v pátek 23. 11. v 18 hodin na zimním stadionu v Hradci Králové.

Koncert The Acoustics

Čtyřčlenná kapela vás v průběhu večera provede průřezem celé tvorby kapely THE BEATLES. Vstupné je dobrovolné, koncert začne dnes v klubu District 5 vedle Českého rozhlasu v 19 hodin.

Koncerty v Klubu č.p. 4

"Někdo o nich mluví jako o české odpovědi na Kinga Krula, spousta posluchačů zase označuje jejich debutovou desku Art Star za jednu z nejlepších domácích nahrávek roku 2018. Rozhodující je, že se jim povedlo rozčeřit vody – pražská kapela Market, která ve své tvorbě kombinuje jazz, rap nebo pop a libuje si v samplování, má zkrátka dobře našlápnuto." Hned po kapele Market vystoupí pražská čtveřice ±0 (plusmínusnula), která vydala loni oceňovaný eponymní debut a své pojetí melancholického post-punku odkazujícím na kytarovky devadesátek rozvíjí a přetváří v současnou sugestivní výpověď. Koncerty začínají v Klubu č.p. 4 na Velkém náměstí dnes ve 20 hodin, vstupné stojí stovku.

4. Knihovnický jarmark

Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové (SVK HK) pořádá v sobotu od 9 do 15 hodin již počtvrté oblíbený knihovnický jarmark, a to v galerii U Přívozu. "Opět se můžete těšit na marmeládky, šperky, vánoční ozdoby, pletené výrobky, svíčky, dobroty a další jarmareční drobnosti. Děti si budou moci opět nazdobit vlastní perníček nebo vyrobit vlastní vánoční nebo jarmareční placku."

Adventní workshop v KraPiCe

V sobotu v 10 a ve 14 hodin začíná v KraPiCe na Masarykově náměstí 368/11 Adventní workshop: "Zveme vás na předvánoční tvoření, kde si spolu se Svazek vytvoříme adventní věnec (závěsný/na stůl), který vás bude těšit při čekání na vánoce." Cena workshopu je 500 korun, je v ní zahrnutý základní materiál na výrobu věnce (slaměný korpus, chvojí, dráty, atd.) a zároveň malé občerstvení. Ozdoby, svíčky, stuhy a další dekorace budou na místě k zakoupení. "Prosím, svoje místo si určitě objednejte, ať můžeme vše co nejlépe zajistit a připravit pro vaše pohodlí a spokojenost. Psát můžete na email nebo volejte na 776324634. Kapacita je vždy maximálně 10 osob.

Vánoční trh v Artičoku

V sobotu v 10 hodin startuje Vánoční trh v hradecké galerii Artičok na Třídě Karla IV. Bude plný autorské tvorby, handmade výrobků, inspirace a předvánoční nálady. "Přijďte si udělat radost, nebo udělat radost druhým nákupem originálního a jedinečného dárku." 

Trhy Stromovka - zdobení adventních věnců

I na Trzích Stromovka si budete moci vyrobit vlastní adventní věnec. S aranžováním, výběrem i s výrobou pomohou a poradí zkušené profesionálky. Děti i dospělí budou mít možnost zapojit svou fantazii a nasát vánoční atmosféru, a to v sobotu od 11 do 17 hodin.

3. Nábleší předvánoční

Na Tylově nábřeží v neděli v 10 hodin začne "dvouhodinka blešení". Bleší trh se uskuteční opět na náplavce pod Pražským mostem v centru Hradce Králové. "Doražte si předvánočně zablešit, potkat se, ochutnat cizí cukroví, prodat svetr, co zbyl od minulých Vánoc a koupit nový. Bleší trh je ideálním místem pro vaše výrobky, nálezy z půdy nebo nepoužívané věci, co se válejí na dně skříně. Bez rezervace, bez poplatků, prostě jen doražte, rozbalte své bohatství a setkejte se s lidmi, co zakrouží kolem. Jo a připravte se na zimu, zkrátili jsme čas pouze na 2 hodiny, ale i tak to pod mostem fouká!" Povoleno je: půdní bohatství, vítr ze šatníku, jednohubkové hody, kávové dýchánky, karban, otevřené šperkovnice, burza nepotřebných učebnic, otevřené knihy, ježci v kleci, ježci z kaštanů. Zakázáno je: prodej hrnců, zboží z Makra, nekalé praktiky, jakékoliv politické handrkování pod záštitou Města Hradec Králové.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme