ZVEME: Začíná plesová sezona, v Hradci zahájí Olympiádu dětí a mládeže

Městský ples v královéhradeckém Aldisu.
Městský ples v královéhradeckém Aldisu.

Co nepropásnout tento víkend v Hradci Králové? Třeba na masopustní veselici, karneval pro dospělé nebo na slavnostní zahájení Olympiády dětí a mládeže na zimním stadionu. Plesová sezona začíná Městským plesem, vyrazit můžete také na myslivecký ples. Hradec můžete poznat při kostýmované divadelní prohlídce města s architektem Gočárem.

NÃ KARNEVAL

Dnes od 21:00 pořádá NãPLAVKA café & music bar Nã KARNEVAL: "Bez kostýmu či masky se tento večer na NãPLAVKU nedostanete. Vyhlašujeme foto soutěž o nejlepší masky večera, které odměníme hodnotnými cenami od partnerů. Zahraje legendární dvojice DJ PAVEL FERBAS & PEDRO. Těšíme se na Vaši kreativitu!" Vstupné stojí 80 Kč.

MYSLIVECKÝ PLES

Hostinec U Novotných v Lochenicích dnes večer tradičně hostí Myslivecký ples. Hrát bude kapela James Band a Myslivecké sdružení Polabská lučina Předměřice nad Labem slibuje bohatou tombolu.

MASOPUST NA MALÉM RŮŽKU

Hostinec Malý růžek v Hradci Králové pořádá v sobotu od 12 hodin masopustní veselí a hodování. Od 15:30 začne hrát muzika a rejdit tradiční masopustní masky. Ochutnáte zabijačkové speciality, sladkosti i pivo či domácí pálenku.

XXI. MĚSTSKÝ PLES

V sobotu od 20 hodin začíná v kongresovém centru Aldis další ročník Královéhradeckého městského plesu. Po slavnostním zahájení otevře plesové dění již tradičně FILHARMONIE Hradec Králové. O další proud příjemné zábavy se postarají MOONDANCE ORCHESTRA MARTINA KUMŽÁKA SE SÓLISTY DASHOU, NAĎOU WEPPEROVOU, DUŠANEM KOLLÁREM A MICHALEM CERMANEM, DANIELA ŠINKOROVÁ, DALIBOR JANDA A JIŘINA ANNA JANDOVÁ, DANCE TEAM, EGO RETRO MUSIC, HRADECKÁ CIMBÁLOVÁ MUZIKA, ART JAZZ BAND a další překvapení. Vstupenky na tento reprezentační ples si lze zakoupit v Turistickém informačním centru v Hradci Králové nebo formou eVstupenky.

HRADCEM S PANEM GOČÁREM

V sobotu úderem desáté hodiny začíná u Bílé věže kostýmovaná prohlídka města v režii Dobrého divadla: "Užijte si spojení divadelní hravosti a nenuceného vzdělávání. Hradcem Králové vás provede jeho nejslavnější architekt! Zajímá vás architektura, urbanismus a historie? Dozvíte se, jak se barokní pevnost za pouhých 30 let proměnila v  moderní evropské město, kterému president Masaryk přezdíval Salón republiky. Architekt vás zavede do míst, kam se obyčejný smrtelník jen tak nedostane. Čeká vás jeden den v první republice plný dobové elegance."

SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ OLYMPIÁDY DĚTÍ A MLÁDEŽE

Slavnostní zahájení Olympiády dětí a mládeže začne v neděli ve 14 hodin na zimním stadionu v Hradci Králové. ČPP Aréna ale bude otevřena již o hodinu dříve a v jejích útrobách proběhne  warmup. Organizátoři doporučují návštěvníkům dorazit na zimní stadion alespoň o půl hodiny dříve, aby se v klidu dostali na svá místa. Parkování bude mít veřejnost vyhrazené na nedalekém parkovišti Flošna. Veškeré podrobné informace obdržíte při nákupu vstupenky.

 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme